7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372515

Opstelling

Een zonnige zaterdagmiddag op sportpark Woltingeslag waar ZZVV, tegenstander BSVV ontvangt. ZZVV dat nog steeds de 2e plaats bezit ligt op schema om aan het eind van dit seizoen zichzelf te belonen met nacompetitie. Het doel van deze middag is dus duidelijk: 3 punten. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want de vorige ontmoeting eindigde in een bloedeloos 1-1 gelijkspel. Al zijn de omstandigheden nu wat in het voordeel van de thuisploeg omdat men er toch wel om bekend staat om iets makkelijker te voetballen op het eigen kunstgras en met een lekker zonnetje erbij. Ook is er geregeld dat er ballenjongens langs de lijn zitten omdat het vaak wat langer duurt voordat de bal teruggevonden word die de verdedigers van BSVV het sportpark afschieten.

Vanaf het begin is duidelijk dat de thuisploeg wil voetballen en dat BSVV er alles aan doet om dit te voorkomen, ze houden dit redelijk lang vol want pas in de 41e minuut weet topscorer Jovanni van Dijk het net te vinden. Je ziet direct dat dit een tegenvaller is voor BSVVsvv en dat ZZVV zo toch iets lekkerder de rust in gaat.

De thee in de rust smaakte goed want ZZVV begon fel aan de 2e helft en dat leidde direct tot een aantal kansen. Het was even wachten maar toen werd Stefan Dijkstra onderuit gehaald in de zestien en kreeg terecht een strafschop. Hij eiste deze verrassend genoeg niet zelf op maar liet het over aan de nummer tien Jöel Huiskes en dan weet u het al: 2-0. BSVV liet de koppies hangen en ZZVV ging op zoek naar meer. 18 minuten na zijn eerste van de middag maakte Joël Huiskes zijn 2e.  Vanuit een ingestudeerde korte corner draait hij de bal ( bewust ) de verre hoek in en vliegt er via de binnekant van de paal in en brengt de score op 3-0.

Het tempo neemt af en beide ploegen lijken er genoegen mee te nemen. Tot dat Marco Kikkert, terug van een liesblessure, nog 1x aanzet en met een mooie actie in de zestien meter Ger Luuk Pol vrij speelt die rustig blijft en de eindstand op 4-0 brengt.

ZZVV blijft op schema en gaat op jacht naar de volgende 3-punter. Dat zal moeten gebeuren in Lutten waar ZZVV de inhaalwedstrijd gaat spelen aankomende woensdag.