Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 07

Korte Kerkweg 22
7954GC
ROUVEEN
tel. 0522-291500

ZZVV heeft 1 punt over gehouden in haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2021/2022.  In een verre van spectaculair bekerduel kwamen de geelzwarten dankzij een vrije bal van Paul Bos diep in de extra tijd op 2-2.

Het duel begon alleraardigst. Het jubilerende Rouveen, 30 augustus bestond de vereniging 50 jaar, kwam al na 4 minuten op voorsprong. Een verre ingooi werd tot corner gepromoveerd,  goed doorgekopt en vervolgens attent binnengeschoven. 1-0.  ZZVV was redelijk snel weer van de schrik bekomen pakte het initiatief maar wist vooralsnog niet gevaarlijk te worden. Na 18 minuten was Rouveen opnieuw gevaarlijk maar de poging hobbelde voorlangs. Niet veel later moest aanvoerder Joel Huiskes het veld verlaten en hij werd vervangen door Ger Luuk Pol.

Hoewel het meeste balbezit voor de gasten uit Zuidwolde was viel pas in de 25e minuut hun eerste aanvallende wapenfeit te noteren. Een schot van Tom Leerdam, na een afgeslagen corner, scheerde een metertje over het doel. Na ruim een half uur spelen leeft het duel plotseling op. Verdediger Ekkel tast mis en ook doelman Verburg ‘zwemt’, laatstgenoemde wordt vakkundig omspeelt maar Bram Ekkel weet in tweede instantie redding te brengen. De tegenaanval heeft meer succes. Xander Adema bereikt met een prima diepe bal Marco Kikkert. De spits passeert zijn directe tegenstander op de achterlijn en het is Ger Luuk Pol die de strakke voorzet resoluut binnenschiet. 1-1.

Lang kunnen de ZZVV’ers niet genieten van deze treffer, Rouveen reageert per ommegaande en de goal is in zekere zin een kopie van de eerste. Wéér een verre ingooi, wéér wordt de bal verlengt en ditmaal vanaf een metertje of 16 binnengeschoten. Een mooi wapen voor de thuisclub maar zeker een doelpunt wat de ZZVV verdediging zich aan mag rekenen (….iets met een ezel en een steen)! 2-1. Dit is tevens de ruststand.

Het begin van het tweede bedrijf is flitsend. Rouveen duikt meteen gevaarlijk op voor Jelle Verburg, echter deze redt bekwaam. De hoekschop die hieruit volgt wordt rakelings over gekopt. Hierna ‘kakt’ de wedstrijd helaas weer in. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld, ZZVV heeft weliswaar het betere van het (veld)spel maar weet telkens geen bres te slaan in de groen-witte verdediging. Wel is er, net als voor rust, enige irritatie bij de ploeg van Herman Schonewille. Dit leverde Joel Huiskes al een gele kaart op (hij was toen nota bene al gewisseld) en ook Matthijs Capellen krijgt een gele prent voorgeschoteld. Een schot van Marco Kikkert na een klein uur spelen vormt de inleiding voor een fase met nog meer druk van ZZVV maar ook hieruit worden weinig kansen gecreëerd. Rouveen heeft haar verdedigende zaakjes prima op orde. Mistasten van Verburg levert Rouveen wel een mogelijkheid op maar de poging, van ver,  belandt op het dak van het doel.

Na 73 minuten krijgt Capellen zijn tweede gele kaart en zo moet ZZVV met 10 man op zoek naar de gelijkmaker. Merkwaardig genoeg blijft de ploeg ook in ondertal dominant  in balbezit. Of anders gezegd, Rouveen blijft de speelwijze  van afwachten en achterover leunen trouw. Toch krijgt de thuisclub de uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd definitief te beslissen. De kans ontstaat als Lex Hadders in de 81e minuut een bal foutief inspeelt. Zuur voor de neo senior want hij kent een uitstekende seizoenstart en speelde zaterdag ook weer soeverein!  Het is wederom Verburg die redding brengt en zo zijn ploeg in de wedstrijd houdt.

De seconden tikken vervolgens weg zonder dat iemand van de aanwezigen op ‘Sportpark Rouveen’ nog rekening houdt met een gelijkmaker. Maar deze komt er weldegelijk wanneer Paul Bos in de 94e minuut plaats neemt achter de bal, na een licht gegeven vrije trap. Hard is de poging niet maar de curve en de lastige stuit zijn teveel voor de doelman uit het kerkdorp en zo eindigt de wedstrijd SC Rouveen – ZZVV in 2-2. Voldende week speelt ZZVV thuis tegen MSC uit Meppel. Het duel begint om 15 uur.