Mannen beker reserve poulefase Groep 1 04

Sportveldenweg 3
7902NX
HOOGEVEEN
tel. 0528-263337

Ook de tweede bekerwedstrijd van het seizoen, tegen hoofdklasser HZVV 2, eindigde voor ZZVV 2 in een nederlaag. Voetballend deed de ploeg van trainer Klaas Mijnheer, assistent Geert Bouwers en leider Jan Loovers niet onder ten opzichte van de Hoogeveense formatie, maar de rood-witten waren daadkrachtiger in de afronding. Na negentig minuten stond er met 4-1 dan ook een ietwat geflatteerde eindstand op het scorebord.

In de eerste helft waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Zoals besproken zakte ZZVV 2 in op eigen helft en ving het de goed spelende thuisploeg kordaat op. HZVV had in de eerste twintig minuten veelvuldig de bal, maar wist toch zeer spaarzaam tot kansen te komen. Op een paar schoten van afstand na slaagde ZZVV er heel aardig in om de pot dicht te houden. Aan de overzijde wisten de Zuidwoldigers gaandeweg de eerste helft ook zelf tot mogelijkheden te komen. De normaal gesproken eenvoudig scorende linksbuiten Michael ter Wal had het vizier echter nog niet op scherp staan en wist een lange bal van middenvelder Niek Geers niet tot doelpunt te promoveren. Ter Wal mikte net te hoog en even later wist de buitenspeler in kansrijke positie het net ook niet te vinden.

Even daarna leek het er wel sterk op dat Ter Wal met een assist toch heel belangrijk voor zijn ploeg ging worden. Christian Visser tikte de breedtepass van Ter Wal eenvoudig binnen in het lege doel, maar de grensrechter van HZVV wapperde met de vlag: buitenspel. Discutabele beslissing, aangezien zelfs HZVV-spelers later aangaven dat het geen buitenspel was. Na een sterke laatste fase in de eerste helft kreeg ZZVV vlak voor rust keihard de deksel op de neus. Een voorzet vanuit het centrum belandde prompt voor de voeten van de geheel vrijstaande linksback van HZVV. Het schot was doelman Twan de Weerd te machtig: 1-0. Rust.

Vol goede moed begon ZZVV aan de tweede helft, aangezien de verschillen op het veld in de eerste helft niet bijzonder groot waren. De geel-zwarte formatie liep echter na vijf minuten al tegen de lamp. Verdedigend trad ZZVV niet kordaat op en dat leverde direct een tweede HZVV-goal op. Een tiental minuten later herhaalde de geschiedenis zich. Opnieuw zag ZZVV er verdedigend niet goed uit en HZVV profiteerde optimaal. Toch gaf ZZVV niet op en bleef het jagen op een treffer. Verdediger Stef Kloeze en spits Jiovanni van Dijk kwamen met kopballen dichtbij een ZZVV-doelpunt, maar Christian Visser zorgde uiteindelijk voor de verlossing aan de kant van de bezoekers. De spits tikte een rebound, nu zeker niet in buitenspelpositie, binnen: 3-1. Na de aansluitingstreffer bleef ZZVV gas geven en zoeken naar een tweede treffer. Invaller Randey Kuiper kwam tweemaal nog heel dichtbij, maar HZVV wist de korte storm van ZZVV-kansen te overleven en kwam in de absolute slotfase zelf nog eenmaal tot scoren.

Voetballend gezien kan ZZVV, net als na de wedstrijd tegen Staphorst 2, terugkijken op een goede wedstrijd. Lange tijd kon de formatie uit Zuidwolde uitstekend meekomen met de hoofdklasser uit Hoogeveen. Wanneer de ploeg van Mijnheer, Bouwers en Loovers er in de nabije toekomst in slaagt om zorgvuldiger om te gaan met de gecreëerde kansen, wordt het winnen van wedstrijden een kwestie van tijd. Volgende week speelt ZZVV 2 zijn laatste bekerwedstrijd in de groepsfase op bezoek bij SC Genemuiden 2. Aftrap is om 12.30, graag tot dan!