Datum

3 oktober 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

ZZVV 2 moest afgelopen zaterdag na negentig minuten voetballen genoegen nemen met een gelijkspel. In het tweede bedrijf wist de ploeg van trainer Klaas Mijnheer maar één van  de vele kansen die het creëerde te verzilveren. Toch gaat het te ver om te stellen dat ZZVV hier een driepunter ‘heeft laten liggen’, want dan doen we de bezoekende ploeg, De Weide, tekort. Een puntendeling is dan ook een logische uitkomst van deze wedstrijd.

Het was voor trainer Klaas Mijnheer, assistent Geert Bouwers en leiders Jan Loovers en Patrick Scholing flink puzzelen om tot een opstelling te komen. Jordi Booij, Bram Leerdam, Bart Otten, Julian Hoorn en Niek Geers ontbraken door blessures. Vanuit de eerste selectie sloten Kees-Jan Tjeerdsma, Nick Vredenborg, Marco Kikkert en Paul Bos aan. Ondanks de aanpassingen begon ZZVV uitstekend aan de wedstrijd. Nadat doelman Stijn ter Stege een poging van De Weide naast had gekeken, schroef de thuisploeg het tempo omhoog. Via rechtsbuiten Paul Bos kreeg het dan ook de eerste kans van de wedstrijd, alleen had de goalie van de Weide een uitstekend antwoord op de poging van Bos.

Even later was het collega-aanvaller Michael ter Wal die van zich liet horen. De linksbuiten wist in eerste instantie een prima voorzet van spits Dani van de Water niet te verzilveren, maar leverde vlak daarna wel een puntgave assist af bij de tweede paal. Voor Paul Bos was het vervolgens een koud kunstje om de bal met het hoofd in het doel te werken: 1-0. Ook na het doelpunt bleef ZZVV gevaarlijk en had het betere van het spel. Dani van de Water maakte zelfs de 2-0, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van de aanvalsleider.

Nog geen minuut later maakte De Weide aan de andere kant van het veld gelijk. Onoplettendheid aan de kant van ZZVV werd genadeloos afgestraft door de rappe rechtsbuiten van De Weide, die de bal onder de uitkomende doelman Stijn ter Stege door kon schuiven: 1-1. Na de gelijkmaker kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd en drong het de thuisploeg terug op eigen helft. ZZVV moest zich beperken tot tegenhouden en loeren op een snelle counter. Tien minuten voor rust scoorde ZZVV opnieuw, maar ook deze treffer ging niet door. Buitenspel was de uitleg, ietwat twijfelachtig.

In de periode vanaf de tweede afgekeurde goal tot aan de rust waren de bezoekers heer en meester op het veld. Toch slaagde De Weide er niet in om dit overwicht om te zetten in doelpunten, waardoor de ploegen met een gelijke stand de kleedmaker opzochten. Na rust probeerde ZZVV het initiatief weer over te nemen en creëerde het twee zeer grote kansen. Eerst was het Dani van de Water die de bal vanaf een meter of drie tegen het zijnet schoot, even later werd Michael ter Wal diep gestuurd door een uitstekend spelende Marco Kikkert. Ter Wal kon alleen op de doelman van De Weide af, maar faalde in de één-op-één situatie.

Vlak daarna profiteerde De Weide van deze gemiste kansen en was het zeer effectief. Opnieuw ontsnapte de watervlugge rechtsbuiten aan de aandacht van de ZZVV-defensie en tekende voor zijn tweede treffer van de middag: 1-2. Na deze treffer ging ZZVV met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg kwam tot veel halve kansen, maar wist het net niet te vinden, mede door goed verdedigingswerk aan de kant van De Weide.  Toch slaagde de ploeg van Klaas Mijnheer erin om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Invaller Jordi Zwiers, die zijn eerste competitieminuten maakte na 1,5 jaar (!), bleek het goudhaantje van de middag. Een voorzet van Michael ter Wal belandde op het hoofd van Dani van de Water, die de bal recht omhoog kopte. De sterke spits wist twee tegenstanders bezig te houden, waardoor Zwiers vogelvrij stond bij de tweede paal. Dat van de Water het daaropvolgende duel verloor bleek dus helemaal niet zo verkeerd te zijn, aangezien de weggekopte bal perfect viel voor Zwiers. De aanvaller bedacht zich niet en nam de bal ineen keer op de schoen en zag zijn schot in de verre kruising belanden: 2-2.

Na de gelijkmaker probeerde ZZVV nog voor de volle winst te gaan, maar het bleef uiteindelijk bij een puntendeling. Zo blijft de ploeg na twee competitiewedstrijden nog ongeslagen in de reserve 1e klasse B. Aanstaande zaterdag gaat ZZVV op bezoek bij NEC Delfzijl. Er wordt om 12:45 afgetrapt!

Opstelling ZZVV: Stijn ter Steege; Stef Kloeze, Kees-Jan Tjeerdsma, Bas Bulthuis, Kristiaan Adema (31’ Pim Leerdam); Olaf Westerbeek (86’ Donny Schoemaker), Nick Vredenborg, Marco Kikkert; Michael ter Wal, Dani van de Water, Paul Bos (81’ Jordi Zwiers).