ZZVV 1

3e klasse D

10 oktober 2020 14:30

Onbekend

BALKBRUG - ZZVV heeft voor het eerst sinds 20 april 2019 een uitzege geboekt in de competitie. Toendertijd werd Bant met 2-0 verslagen, nu vertrok het met een 4-1 zege uit Balkbrug.

De wedstrijd tegen OZC van dinsdag zat bij spelers van ZZVV nog in de benen en dat was zichtbaar in de eerste helft. Daarin lag het tempo te laag, was het wat slordig en lag er een soort matheid over de ploeg. Toch had het na twee minuten al wel op voorsprong kunnen staan toen Sander Hartman de bal perfect voor gaf richting Bram Otten maar de spits knalde de bal tegen de lat. Nadat ook Avereest zich een keer had laten zien was er een half uurtje weinig te beleven op sportpark De Balk.

Dat ZZVV toch met een voorsprong de rust in kon kwam door een korte goede fase waarin het tweemaal tot scoren kwam. Eerst was Van Veen bij de eerste paal scherp bij een strakke voorzet van Wouter Marinus en even later was het Marinus die een afvallende bal in het bijna lege doel kon schuiven nadat Van Veen diep werd gestuurd en de bal niet goed werd opgeruimd.

Direct na de rust volgde een enorm sterk kwartier van Avereest en van doelman Jelle Verburg. Bij de strafschop die de thuisploeg kreeg na wat duwwerk was Verburg kansloos bij de zuivere inzet van Kevin Buiter. Daarna toonde de doelman een specialist te zijn in de één tegen één duels. Tot drie keer toe voorkwam hij een doelpunt bij inzetten van Jurgen Visscher en Niek Kuiper.

Door het optreden van Verburg behield ZZVV de voorsprong die het nog verder vergrootte. Na een uurtje spelen viel een vrije bal van Marinus binnen. Zowel Joël Huiskes als Hartman claimden de bal als laatste te hebben geraakt, voor de stand maakte die details niet uit. Toen Avereest meer risico’s ging nemen en Van Veen in de laatste tien minuten op aangeven van Tom Leerdam de 1-4 op het bord zette, was de wedstrijd gespeeld.