FC Klazienaveen 2

1e klasse B

9 november 2019 12:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Na negentig verhitte minuten op sportpark Woltingeslag won ZZVV 2 afgelopen zaterdag terecht en overtuigend met 5-0 van FC Klazienaveen 2. De ploeg uit zuid-oost Drenthe liet zich in Zuidwolde van haar slechtste kant zien; harde overtredingen, handtastelijkheden en onsportief spel typeerden het spel van de zwarthemden. Gelukkig voor ZZVV 2-trainer Klaas Mijnheer, leider Jan Loovers en assistent Patrick Scholing hield de jonge thuisploeg het hoofd koel en liet het haar voeten spreken. Door deze overwinning bezet ZZVV 2 nu knap de vijfde plaats op de ranglijst in reserve 1e klasse B.

Maar liefst vier spelers uit de selectie van ZZVV 1 sloten afgelopen zaterdag aan bij ZZVV 2. Janou van Veen, Marco Kikkert, Stefan Dijkstra en Max Vlasveld mochten –na een korte afwezigheid- weer wedstrijdritme op gaan doen bij “Oens Tweede”. Hierdoor sloten Pim Leerdam en Julian Hoorn aan bij ZZVV 3. Richard Koopman, Donny Schoemaker en Bram Leerdam moesten door blessureleed deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

ZZVV 2 begon bijzonder sterk aan het duel met het lager geklasseerde FC Klazienaveen 2. Een paar jaar geleden kruisten de ploegen overigens ook al eens de degens, maar toen was FC Klazienaveen nog een paar maatjes te groot. Maar vandaag lagen de verhoudingen totaal anders, zo bleek al in de openingsfase. Via Michael ter Wal, Max Vlasveld, Janou van Veen en Marco Kikkert kreeg de thuisploeg al meerdere mogelijkheden om de score te openen. Helaas zonder succes. Toen Janou van Veen in de 25e minuut aan een actie begon en in de zestienmeter werd neergehaald, mocht aanvoerder René Scholing daarop -via een strafschop- gaan aanleggen voor de 1-0. Scholing bleef koel en schoot zuiver binnen. Na deze treffer begonnen de eerste onvriendelijkheden. De gasten speelden op het scherpst van de snede en ging daarbij –zo nu en dan- over de grens. Gelukkig bleef ZZVV 2 goed voetballen en wist Janou van Veen, op aangeven van Michael ter Wal -na een prachtige pass van Max Vlasveld- de 2-0 te maken. Diezelfde Vlasveld moest het één minuut voor rust nog flink ontgelden, toen hij tijdens een dribbel hard werd getorpedeerd. Rust.

In de eerste fase van de tweede helft lag het spel geregeld stil doordat ZZVV 2 zich op liet jutten door Klazienaveen. De gasten waren namelijk doorgegaan met hun “manier van spelen” en de ene vervelende actie volgde de volgende op. Maar ZZVV 2 ging hier zelf niet goed mee om en liet zich uit haar spel halen. Dit duurde ongeveer vijftien minuten, maar daarna zette de thuisploeg zich hier over heen. Via Michael ter Wal werd –op aangeven van Janou van Veen- de score verder uitgebouwd. Ter Wal schoot een voorzet hard in het doel binnen: 3-0. Hierna ging ZZVV 2 wisselen, en zo kwamen Jordi Booij, Bas Bulthuis en Niek Geers binnen de lijnen voor respectievelijk Michael ter Wal, Max Vlasveld en Kristiaan Adema. Met deze verse krachten zette ZZVV 2 door en topscorer Jordi Booij wist zijn stempel nog op de wedstrijd te drukken. Hij scoorde in de 82e minuut –na een voorzet van Janou van Veen- zelf de 4-0 en bereidde de 5-0 van Marco Kikkert perfect voor. En zo liep de thuisploeg uit naar een ruime, verdiende overwinning. Einde wedstrijd.

Een goede, degelijke wedstrijd van de Zuidwoldigers, waarin het ook weer eens de nul hield. De verdediging -onder leiding van Bart Otten- stond als een huis en ook tweede elftal keeper Stijn ter Steege speelde een uitstekende wedstrijd. Een mooie opsteker voor de jonge reserveploeg, die vorige week een flinke knauw kreeg van ACV 2 (9-1). Ook bleek maar weer dat het tweede elftal nu op een niveau speelt dat aan eerste elftal spelers de gelegenheid biedt om -onder de juiste weerstand- weer fit te worden. Kikkert, Dijkstra, Van Veen en Vlasveld konden daarnaast hun stempel op de wedstrijd drukken, waardoor het mes aan twee kanten snijdt. Volgende week heeft ZZVV 2 een weekend vrijaf, daarna mag de ploeg –thuis- weer aantreden. Dan is VEV ’67 2 de tegenstander. Om 17:00 zal op sportpark Woltingeslag dan het beginsignaal klinken. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Stijn ter Steege; Stefan Dijkstra, Mathijs Drent, Bart Otten, Kristiaan Adema (’78 Niek Geers); Olaf Westerbeek, Max Vlasveld (’62 Bas Bulthuis), René Scholing; Michael ter Wal (’60 Jordi Booij), Marco Kikkert en Janou van Veen