ZZVV 2

Groep 1 28

8 september 2018 14:30

Onbekend

HEERENVEEN/ZUIDWOLDE – In een boeiende wedstrijd in de tweede speelronde van de districtsbeker heeft ZZVV 2 haar tegenstander Heerenveense Boys 3 uiteindelijk eenvoudig opzij gezet; 7-1. De wedstrijd, die oorspronkelijk in Heerenveen zou worden afgewerkt, werd verplaatst naar Zuidwolde. Dit vanwege de erbarmelijke staat van de velden op sportpark De Akkers in Heerenveen. Een steeds completer wordend ZZVV 2 liet -in combinatie met een flinke dosis strijd- met vlagen goed voetbal zien. Door deze overwinning zet ZZVV 2 een grote stap richting een verder bekervervolg.

Trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers hadden voor deze bekerontmoeting de beschikking over een -ten opzichte van vorige week- ruimere selectie. Door blessures ontbraken nog Niek Geers, Henk Bakker, Olaf Westerbeek, Mathijs Drent en Arjan Mulderij (langdurig uitgeschakeld). En ook Stef Kloeze en Jordi Zwiers waren niet aanwezig vanwege andere verplichtingen. Hier tegenover stond de terugkeer van Donny Schoemaker, Matthijs Capellen, Jelle Verburg, Pim Leerdam en eerste elftalspeler Julian Hoorn.

ZZVV 2 had een voortvarende start, want het kwam al na vijf minuten voetballen op voorsprong. Aanvaller Bas Bulthuis was attent toen hij tijdens het afjagen de bal pardoes voor zijn voeten kreeg. Met een simpele schuiver bracht hij ZZVV op voorsprong, 1-0. Hierna ging het spel gelijk op. Heerenveense Boys, een team met veel ervaring en tactisch vermogen, beschikte over een aantal goede spelers. Toch was het ZZVV dat via Donny Schoemaker de eerstvolgende kans kreeg. Het afstandsschot van Schoemaker kon ternauwernood worden gekeerd door de Friese sluitpost. Een volgend moment van opwinding vond plaats in de twintigste minuut. Na een aanval over meerdere schijven kreeg Matthijs Capellen de bal, de creatieve middenvelder speelde op zijn beurt met een strakke ‘dwingende’ bal Bas Bulthuis aan. De spits nam de bal mee en schoot met links de bal in de linkerbovenhoek, daar raakte de bal de lat en stuiterde via het gras weer uit het doel. Voor velen een duidelijk doelpunt, maar echter niet voor de scheidsrechter. De stand bleef dus hetzelfde en het spel ging door, want ZZVV zocht via de rechterkant van het veld wederom de aanval. Vleugelspeler Jordi Booij bracht de bal voor het doel waar spits Bas Bulthuis probeerde te koppen. Hier slaagde Bulthuis niet in, maar hij verdiende -vanwege een duwende beweging van een Heerenveense verdediger- wel een strafschop. Dit cadeautje werd uitgepakt door middenvelder René Scholing, die net als vorige week zijn strafschop benutte, 2-0.

In de fase na deze treffer kreeg ZZVV de ultieme mogelijkheid om de score uit te breiden. Aanvaller Jordi Booij kon vanaf de zijkant van het speelveld alleen op de vijandelijke keeper van af. Oog in oog met de doelman schoot de aanvaller echter naast. Des te pijnlijker was het dat het een paar minuten later aan de andere kant van het veld wel raak was. Na balverlies van ZZVV speelde Heerenveen een diepgaande middenvelder vrij, die oog in oog met ZZVV-doelman Jelle Verburg koel bleef en de bal over de Zuidwoldiger sluitpost heen liftte, 2-1. Kort hierna kwam ZZVV 2 met de schrik vrij toen verdediger Bart Otten met een geweldige bloktackle de 2-2 wist te voorkomen. De verdediger was net op tijd toen een aanvaller van Heerenveense Boys uit een voorzet de gelijkmaker leek in te tikken. Nadat ZZVV 2 van de schrik bekomen was begon het weer beter te voetballen. Onder leiding van middenvelder Matthijs Capellen creëerde ZZVV aanval na aanval. Diezelfde Capellen wist tijdens een hoekschop -na een slimme variant- de bal op het hoofd van verdediger Bart Otten te leggen. Otten kopte het leer hard tegen de touwen, maar tevergeefs. De scheidsrechter constateerde een duwfout van een ZZVV’er  waardoor ook deze treffer werd afgekeurd. Een treffer die wel telde ontstond in de 39e minuut toen Capellen teamgenoot Donny Schoemaker vond. Met een slimme hoge steekbal zette Schoemaker op zijn beurt René Scholing alleen voor de Friese goalie. En met een slimme lob wist Scholing zijn tweede van de middag te maken, 3-1. Een treffer die ZZVV 2 de nodige ‘lucht’ gaf doordat het de marge weer op twee treffers bracht. Rust.

Met Pim Leerdam voor Jos Marissen begon ZZVV aan het tweede bedrijf. En hoe?! ZZVV 2 leek de klus in de eerste fase na rust gelijk te willen klaren. Het begon namelijk net zo furieus als in de eerste helft en ook nu was het al snel raak voor de mannen van Mijnheer en Loovers. Jordi Booij werd de diepte in gestuurd door Bas Bulthuis, en zoals vaker bleef Booij ijskoud. Met een simpel schot in de hoek scoorde hij de 4-1. En met goed combinatievoetbal bleven de Zuidwoldigers de baas over de Heerenveense Boys. Ook mede door goed verdedigingswerk door Geert Bouwers, Bart Otten, Richard Koopman en Kristiaan Adema. De volgende ZZVV-treffer liet niet lang op zich wachten en leek een kopie van de voorgaande goal. Wederom kon Booij zijn snelheid én scorend vermogen etaleren door overtuigend de 5-1 binnen te schieten. Ook de Friezen kregen nog een goede mogelijkheid in de tweede helft, maar de betrouwbare doelman Jelle Verburg verblikte of verbloosde niet toen de spits van Heerenveense Boys hem onder vuur nam. In de 77e minuut brak ZZVV via de linkerflank weer eens door. Spits Bas Bulthuis leek zelf te schieten maar gaf de bal breed op de meegelopen Jordi Booij, die met een simpele intikker zijn hattrick volbracht, 6-1. Het slotakkoord was voor Matthijs Capellen. De middenvelder kreeg de bal nadat Donny Schoemaker deze -aan de zijlijn(!)- van de Heerenveense doelman had ontfutseld. En met een prachtige boogbal schoot hij, van ongeveer twintig meter , de bal in het doel, 7-1. Einde wedstrijd.

Een grote en verdiende overwinning voor ZZVV 2. De ploeg -die over veel creativiteit, kracht en voetballend vermogen beschikt- wordt steeds completer en lijkt een prachtseizoen tegemoet te gaan. Belangrijk is wel dat de ploeg de concentratie en discipline waar het tot nu toe mee speelt het hele seizoen weet vast te houden. Te beginnen volgende week, wanneer ZZVV wederom een “uitwedstrijd” thuis speelt. Om 12:00 speelt ZZVV 2 -dus op het eigen Woltingeslag- het laatste bekerduel tegen Willemsoord 2. Hopelijk kan de Zuidwoldiger equipe dan op net zoveel support rekenen als afgelopen zaterdag. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Jelle Verburg; Geert Bouwers (’75 Julian Hoorn), Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema; Donny Schoemaker, Matthijs Capellen, René Scholing; Jos Marissen (’45 Pim Leerdam), Bas Bulthuis en Jordi Booij