Datum

2 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

MEPPEL – Op een fris sportpark Ezinge moest het reserveteam van ZZVV afgelopen zaterdag in FC Meppel 3 zijn meerdere erkennen. Na negentig minuten voetballen stond er een 5-2 eindstand op het bord. Ondanks een 2-0 voorsprong wist de ploeg van Huiskes en Loovers de overwinning niet over de streep te trekken. De ploeg was wederom ongelukkig in de afronding -en verdediging- en beloonde zichzelf hierdoor, wederom, niet. Door deze nederlaag bezet de ploeg nu de zevende plaats op de ranglijst. Tegenstander FC Meppel staat door deze overwinning vierde.

Evenals de afgelopen weken kon trainer Hans Huiskes ook bij deze wedstrijd beschikken over een ruime selectie. Vanuit het eerste elftal sloten Olaf Westerbeek, Arjan Mulderij en Richard Koopman aan bij het team. Deze spelers zorgden ervoor dat de afwezigheid van Henk Bakker, Bart Otten en Yorick Haaze zich niet liet voelen. Met een nieuw centraal duo achterin -René Scholing en Arjan Mulderij- en Pim Leerdam in de basis begon de ploeg uit Zuidwolde voortvarend.

Want al in de eerste minuut was het raak. Vleugelspits Jordi Booij dribbelde overtuigend langs meerdere verdedigers en gaf de bal uitstekend voor, waar aanvaller Bas Bulthuis de bal met zijn linkerbeen achter de Meppeler doelman schoot, 0-1. En het initiatief bleef ook bij de ploeg uit Zuidwolde in minuten die volgden. Het was FC Meppel dat zich niet onder de druk uit wist te voetballen en hierdoor problemen over zich af riep. Deze kreeg het ook toen Jordi Booij wederom begon aan een dribbel. Dit keer kwam hij zelf recht voor het doel uit en schoot hij de bal verwoestend hard en hoog in het vijandelijke doel, 0-2. Hierna kreeg de ploeg in het ‘groen-wit’ wat meer grip op de wedstrijd en kwam het éénmaal -uit een standaardsituatie- tot een gevaarlijke kopkans. Waar ZZVV de eerste keer goed weg wist te komen, was dit de eerstvolgende keer niet het geval. Wederom uit een standaardsituatie bleek een Meppeler verdediger koppend te sterk, en knikte hij de bal achter doelman Tom Willems, 1-2. Twee minuten voor rust kwam ZZVV-spits Jordi Zwiers -na een goedlopende aanval- in scoringspositie, en dachten de Zuidwoldigers de marge weer op twee te brengen, maar de doelman wist zijn volley knap te keren. Rust.

Na rust was het eerste wapenfeit wederom voor ZZVV. Rechtsback Richard Koopman gaf een voorzet op maat en zette daarmee Jordi Zwiers vrij voor de keeper. De spits raakte de bal echter totaal verkeerd waardoor een grote mogelijkheid om zeep werd geholpen. Waar het ZZVV aan geluk ontbrak was dat er wel aan de andere kant. Het lukt de ZZVV-verdediging niet om een hoog stuiterende bal weg te werken en hier profiteerde Meppel optimaal van. Als een duveltje uit een doosje wist een Meppeler speler de bal, vlak voor een Zuidwoldiger been langs, in het doel te tikken, 2-2. Kort hierop wederom ongelukkig verdedigen van de kant van ZZVV; na een lage voorzet wilde rechtsback Richard Koopman de bal wegwerken maar hij schoot hard tegen de spits van FC Meppel aan, waardoor de bal tergend langzaam in het doel rolde, 3-2. In de resterende periode was FC Meppel -met het opgebouwde vertrouwen- overtuigender dan ZZVV en wist het uit te lopen naar een 5-2 eindstand.

Komende zaterdag speelt ZZVV de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Op het eigen sportpark Woltingeslag wil het team de thuisreeks met overwinningen graag voortzetten. Dat zal dan moeten gebeuren tegen de Groningse studenten van The Knickerbockers. ZZVV 2 wil dit jaar op een waardige wijze afsluiten en zal alles doen om een goed resultaat te behalen. De wedstrijd vangt om half vijf aan, graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Tom Willems; Richard Koopman, René Scholing, Arjan Mulderij, Geert Bouwers (’74 Bram Leerdam); Pim Leerdam (’61 Kristiaan Adema), Olaf Westerbeek (’68 Julian Hoorn, Niek Geers; Bas Bulthuis, Jordi Zwiers en Jordi Booij.