The Knickerbockers 7

ZZVV2, Res. 2e klasse D

24 februari 2018 16:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Het is ZZVV 2 gelukt om de knappe overwinning van vorige week een passend vervolg te geven. Op sportpark Woltingslag wist de ploeg van Huiskes en Loovers na rust afstand te nemen van The Knickerbockers 7. Na negentig minuten voetballen stond er een 1-0 eindstand op het scorebord. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Pim Leerdam, op aangeven van broer Bram Leerdam. Door deze overwinning vindt ZZVV 2 weer aansluiting bij de subtop in de 2e klasse D.

Het was voorafgaand aan deze ontmoeting puzzelen voor trainer Hans Huiskes. Het tweede elftal zelf had al te maken met enkele blessures, zo waren Geert Bouwers, Arjan Mulderij, Donny Schoemaker en Henk Bakker niet beschikbaar voor dit duel. Daarnaast kampte ook het eerste elftal met personele problemen, waardoor ook zij de selectie niet konden aanvullen. En zo moest ZZVV 2 het doen met één wisselspeler. In de basisopstelling waren -ten opzichte van vorige week- vier wijzigingen doorgevoerd. Aanvaller Julian Hoorn nam de plek in van -de van griep herstelde- Jordi Zwiers, middenvelder Pim Leerdam verving Olaf Westerbeek, verdediger Bart Otten speelde in plaats van Henk Bakker en Tom Willems keepte in plaats van Jelle Verburg.

Toen om half vijf voor het begin van de wedstrijd werd gefloten was het voor beide ploegen even aftasten. ZZVV 2 probeerde de gasten uit Groningen gelijk onder druk te zetten maar dit ging met wisselend succes. De studenten beschikken over een prima voetballende ploeg, die met een goed combinatiespel zich tussen de druk zettende Zuidwoldigers door wist te tikken. ZZVV zakte wat in begon vanuit een compacte defensie met voetballen. Dit resulteerde al snel in de eerste grote kans. Het was aanvaller Jordi Booij, die de Groningers verraste met zijn snelheid en zichzelf in kansrijke positie voor het doel bracht. Zijn schot werd echter, in twee instanties, gepakt door de keeper. De tweede grote kans van de eerste helft vond pas plaats in de 44e minuut, dit maal voor Julian Hoorn. De jongeling werd weggestoken door Bas Bulthuis, maar Hoorn wist oog in oog met de Groninger doelman niet te scoren. Rust.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Beide ploegen waren voetballend gelijk aan elkaar maar kwamen tot weinig kansen. De eerste echt grote kans in het tweede bedrijf was ook direct raak. Verdediger Bram Leerdam zocht met een lange bal van achteruit zijn diepgaande broer Pim Leerdam, en hij vond hem op de rand van de vijandelijke zestienmeter. Daar dacht Pim Leerdam niet na, en hij lobte de bal prachtig over de keeper, 1-0. In de resterende periode van de tweede helft drong The Knickerbockers aan, maar mede door goed verdedigen van ZZVV kwam de ploeg uit Groningen niet tot grote mogelijkheden. En hierdoor konden de gebalde vuisten, na negentig minuten voetballen, de lucht in. Een prima overwinning voor ZZVV 2.

En zo wint ZZVV 2 de tweede wedstrijd op rij en geeft het de ingeslagen weg een passend vervolg. Deze weg leidt volgende week naar Emmen, waar ZZVV 2 het tweede elftal van vv Drenthina treft. Op sportpark Oude Roswinkelerweg wordt er om 12:00 afgetrapt. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Tom Willems; Yorick Haaze, Bram Leerdam, Bart Otten, Kristiaan Adema; Pim Leerdam, René Scholing, Niek Geers; Jordi Booij, Bas Bulthuis en Julian Hoorn (’72 Jordi Zwiers)