Groep 1 SR3

21 oktober 2017 15:00

Onbekend

Opstelling ZZVV 2

DALEN – Onder schitterende weersomstandigheden op sportpark ‘t Grootveld in Dalen is het ZZVV 2 niet gelukt om een ronde verder te bekeren. Het derde elftal van zondagvereniging Dalen kwam na penalty’s als gelukkigste uit de strijd. ZZVV 2 wist zich in de officiële speeltijd, na een 2-0 achterstand, nog wel terug te knokken tot 2-2. Ook na de gelijkmaker creëerden de geel-zwarten nog genoeg kansen om het duel binnen de ‘normale’ speeltijd te beslissen, maar in de afronding was het team van Huiskes en Loovers erg ongelukkig.

1-0 Dalen
2-0 Dalen
2-1 Donny Schoemaker (schot) – Assist Arjan Mulderij
2-2 Bas Bulthuis (schot) – Assist Arjan Mulderij

ZZVV reisde voor de bekerontmoeting met dertien fitte spelers richting Dalen. Henk Bakker en Pim Leerdam ontbraken vanwege blessures -maar waren desalniettemin wel aanwezig. Niek Geers en Jordi Booij waren voor deze wedstrijd niet beschikbaar, zij zijn op vakantie. Zij werden vervangen door eerste elftalspelers Donny Schoemaker en Richard Koopman.

Gedurende de eerste helft was het van beide kanten aftasten. Hierdoor zat de wedstrijd, eigenlijk de gehele eerst helft, op slot. Dalen, een jonge en fysieke ploeg, liet de bal veelal aan ZZVV. Echter konden de Zuidwoldigers dit aangeboden balbezit moeilijk in kansen omzetten. De momenten dat Dalen gevaarlijk leek te worden, werden snel in de kiem gesmoord door het sterk spelende centrale duo: Bram Leerdam en Bart Otten. De enige mogelijkheid in de eerste helft was voor rechtsachter Donny Schoemaker. Een harde voorzet van de vleugelverdediger zorgde voor de nodige moeite bij de keeper van Dalen, maar leverde geen doelpunt op. Rust.

In de tweede helft werd ZZVV wel direct gevaarlijk. Het was aanvoerder René Scholing die met een schot vanaf de zestienmeterlijn de keeper van Dalen probeerde te verschalken. De sterk spelende goalie wist deze poging, in twee instanties, onschadelijk te maken. Kort hierna volgde er nog een mogelijkheid voor de Zuidwoldigers. Aanvaller Arjan Mulderij speelde met een slimme pass Bas Bulthuis vrij, waardoor de middenvelder alleen op de keeper af kon. Oog in oog met de doelman schoof hij de bal echter naast en bleef de stand: 0-0. Dat Dalen wakker werd geschud bleek in daaropvolgende minuut, na een vroege voorzet werkte de spits van Dalen de bal op prachtige wijze achter doelman Tom Willems, 1-0. Het tegendoelpunt bracht ZZVV wat in de war en de ploeg werd slordiger. Met als gevolg dat Dalen -na slecht omschakelen van Zuidwoldiger kant- de stand zelfs wist te verdubbelen. Een middenvelder van Dalen werd over het hoofd gezien en verscheen vogelvrij voor het doel en rondde keurig af, 2-0.

Ondanks dat ZZVV de wedstrijd ‘in handen’ leek te hebben stond het nu toch met 2-0 achter. Deze ontevredenheid werd dan ook -eindelijk- omgezet in een doortastendere speelstijl. ZZVV schakelde een paar tandjes op en creëerde direct ook verschillende goede mogelijkheden, waar de spitsen van ZZVV, Arjan Mulderij en Jordi Zwiers, helaas geen doelpunten van wisten te maken. Dat doelpunt kwam wel toen Donny Schoemaker zich met het aanvallen ging bemoeien. Hij wist -al glijdend-  een harde voorzet van Arjan Mulderij tegen de netten te werken, 2-1. Kort hierop leek diezelfde Schoemaker opnieuw te scoren door de bal slim over keeper te wippen, maar de scheidsrechter vond dat de bal niet in zijn geheel over de doellijn was geweest -voordat deze werd weggewerkt- en liet het spel doorgaan. De verdiende gelijkmaker kwam wel toen Arjan Mulderij voor de tweede keer deze middag Bas Bulthuis oog in oog met de Daler doelman zette. In tegenstelling tot de eerste keer bleef Bulthuis nu wel koel en schoof hij de gelijkmaker binnen, 2-2. Ook na de gelijkmaker bleef ZZVV doordrukken en creëerde het nog een paar goede kansen. Echter werden deze kansen niet meer omgezet in doelpunten en bleef de stand gelijk. Einde wedstrijd.

In de daaropvolgende penaltyreeks werden de eerste vijf penalty’s gemist; drie keer door ZZVV en twee keer door Dalen. De daaropvolgende strafschoppen werden wel koelbloedig binnengewerkt. Doordat Dalen één penalty meer wist te maken dan ZZVV gaan zij door in de beker en zit het bekerseizoen voor ZZVV 2 erop. Onnodig, maar een feit.

Volgende week speelt ZZVV 2 weer in competitieverband. In Rouveen treden de Zuidwoldigers aan tegen het plaatselijke tweede elftal, dat samen met Urk koploper is in de competitie. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30. Hopelijk tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Tom Willems, Donny Schoemaker, Bart Otten, Bram Leerdam, Geert Bouwers, René Scholing, Richard Koopman, Julian Hoorn (’65 Kristiaan Adema), Yorick Haaze (’20 Bas Bulthuis), Jordi Zwiers en Arjan Mulderij.