7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

Een nieuwe tegenstander, maar helaas hetzelfde resultaat voor ZZVV 2 afgelopen zaterdag: na de uitnederlaag bij VEV’67 3 heeft ZZVV 2 ook zijn tweede competitiewedstrijd als verliezer afgesloten. vv Hoogezand 2, dat vorige week imponerend begon aan de competitie door vv Mamio op eigen veld met 9-0 aan de kant te zetten, trok de goede lijn door in Zuidwolde en maakte er deze keer vier. De thuisploeg, dat geen moment aanspraak gemaakt heeft op een resultaat, kwam niet tot scoren: 0-4.

Trainer Klaas Mijnheer, teruggekeerd van een vakantie in Griekenland, had vijftien selectiespelers geselecteerd voor het treffen met vv Hoogezand. Thijs Fieten en Vincent Hulst behoorden vanuit het eerste elftal tot het keuzekorps. Koen Ekkel versterkte de selectie van het derde elftal. Linkervleugelspeler Dyon Bruins is voorlopig teruggekeerd naar het eerste elftal, omdat Julian Adema een zware voetblessure opliep tijdens de eerste competitiewedstrijd. Vanuit de eigen selectie mistte ZZVV 2 Koen Zuidema, Frank Hulst en Jordi Booij.

Tijdens de wedstrijdbespreking werden er duidelijke afspraken gemaakt voor het duel met vv Hoogezand. Helaas slaagde ZZVV 2 er totaal niet in om deze afspraken na het eerste fluitsignaal na te komen. vv Hoogezand was in de beginfase heer en meester: de ploeg liet de bal op een hoog tempo rondgaan, op de speelhelft van ZZVV 2. Het niet nakomen van de afspraken en de machteloosheid in balbezit leidde tot veel frustratie en woede aan de kant van de Zuidwoldigers. Ook niet zo gek natuurlijk, als je na een kleine 25 minuten 0-3 achter staat op eigen veld.

De 0-1 kwam voort uit een hoekschop. De aanvalsleider van vv Hoogezand kroop voor zijn man en wist het leer via de paal naar de verre hoek te sturen. Een paar minuten later maakte Thijmen Drost ongelukkig hands in het eigen strafschopgebied en opnieuw kon de aanvalsleider van vv Hoogezand, samen met zijn ploeggenoten, juichen. Doelman Twan de Weerd werd de verkeerde kant opgestuurd: 0-2. Na slordig balverlies was het amper een kwartier later alweer raak. Een puntgave voorzet vanaf de rechterkant werd door de linksbuiten van vv Hoogezand, die vogelvrij stond, binnen gekopt: 0-3.

Drie doelpunten tegen binnen het halfuur, zelf niet tot nauwelijks gevaarlijk geweest: ZZVV 2 speelde een verloren wedstrijd. Lamgeslagen en gefrustreerd probeerde ZZVV 2 met goede wil de draad op te pakken en wist het in ieder geval de rust te halen met een 0-3 tussenstand. vv Hoogezand, dat de klus geklaard had, nam ook wat gas terug maar bleef zeer geconcentreerd voetballen. Toch konden de bezoekers niet voorkomen dat Michael ter Wal met een leep balletje de lat raakte. Een schotje van Niek Geers zorgde bij de doelman van vv Hoogezand ook niet voor problemen.

De sfeer in de kleedkamer van ZZVV 2 in de rust laat zich wel raden. Max Vlasveld nam het woord en hield zijn ploeg, terecht, de spiegel voor. Het vooraf gesmede plan was mislukt, maar de ploeg had nog een halve wedstrijd voor de boeg om dit plan te repareren. Na vijf minuten voetballen in de tweede helft was de wedstrijd echter definitief gespeeld. vv Hoogezand stak gemakkelijk het middenveld over en wist de prima lopende aanval uiteindelijk uit te spelen: 0-4.

Gedurende het restant van de wedstrijd nam vv Hoogezand wat gas terug en probeerde ZZVV het wel, maar lukte er niets tot nauwelijks iets. De gastheren voetbalden vrij gemakkelijk onder de druk vandaan en tot echte grote kansen kwam ZZVV niet. Een schotje van Donny Schoemaker werd eenvoudig onschadelijk gemaakt en een aantal gevaarlijke voorzetten van Michael ter Wal leverde ook niets op.

Een bittere pil voor het reserve-elftal van ZZVV, dat zichzelf nu in de onderste regionen van de ranglijst terugvindt na twee speelrondes. Volgende week reist het elftal af naar Assen, waar Achilles’1894 2 om 12:30 uur de tegenstander is. Graag tot dan!