9781CL
BEDUM
tel. 050-3013922

Opstelling ZZVV 2

Op het sportpark van sv Bedum etaleerde ZZVV 2 afgelopen zaterdag de welbekende voetbaluitspraak goed uit de kleedkamer komen. Gedurende het eerste bedrijf ontstond er in Groningen een gelijk opgaande strijd, waar ZZVV 2 uiteindelijk met een 1-2 voorsprong de kleedkamer op kon zoeken. Direct na rust trok de ploeg uit Zuidwolde in een tijdbestek van vijf minuten de wedstrijd naar zich toe. De thuisploeg kwam deze hard klap niet te boven en moest bovendien lijdzaam toezien dat Donny Schoemaker er later in de tweede helft op schitterende wijze nog 1-5 van maakte. Een belangrijke zege voor ZZVV 2, dat de afgelopen weken nogal wisselvallig presteert.

Een knappe bekerzege tegen DZOH 2, een pijnlijke thuisnederlaag (0-4) tegen The Knickerbockers en een ruime uitzege op bezoek bij sv Bedum: er valt simpelweg geen pijl te trekken op de resultaten van ZZVV 2 de laatste weken. Feit is wel dat ZZVV 2 de overwinning in Groningen goed kon gebruiken, anders daalde de ploeg af naar de onderste regionen van de eerste klasse B. Een overwinning werd dan ook haast geëist door trainer Klaas Mijnheer, die zijn ploeg met de uitspraak het is makkelijker om naar beneden te gaan op de ranglijst dan naar boven het veld in stuurde. ZZVV 2 mistte een karrevracht aan spelers. Jordi Booij, Kees-Jan Tjeerdsma, Koen Ekkel, Elrick Mulder, Laurence Jansen en Thijmen Drost waren allen, door diverse redenen, niet beschikbaar. Dit resulteerde in een selectie van twaalf man.

Het fluitsignaal klonk precies om 12:30 uur. sv Bedum 2 mocht het bal openen en probeerde ook direct het initiatief te nemen. Net als voor ZZVV 2 waren ook voor de thuisploeg de belangen groot. De Groningers hadden voorafgaand aan het duel één puntje meer dan de Zuidwoldigers. sv Bedum 2 probeerde druk te zetten, maar omdat ZZVV 2 goed in de organisatie stond kwamen daar geen grote kansen uit voort. Eenmaal liet ZZVV 2 zich wel verrassen aan de linkerkant van het veld, doelman Twan de Weerd bracht echter kordaat redding. ZZVV 2 hield de rust en het vertrouwen dat het zelf ook aan kansen toe zou komen. Daar waar de ploeg in andere wedstrijden heel veel kansen nodig had om tot doelpunten te komen, bleek het zaterdag uiterst effectief. Max Vlasveld, die sowieso bij veel doelpunten van ZZVV 2 betrokken is, nam ook tegen sv Bedum het voortouw. De aanvallende middenvelder bereidde voor het rustsignaal twee Zuidwoldigse treffers voor. Koen Zuidema en Julian Hoorn maakten dankbaar gebruik van deze voorzetten: 0-2.

Direct na de 0-2 gaf sv Bedum extra gas en dat resulteerde in de 1-2. Een weggewerkte bal uit de defensie van ZZVV 2 werd opgepakt door een middenvelder van de thuisploeg die op zijn beurt hard het doel van Twan de Weerd onder vuur nam. Laatstgenoemde had geen antwoord op het afstandsschot: 1-2. ZZVV 2 bleef ondanks de tegengoal rustig en haalde de rust met een voorsprong. Zeer belangrijk dat de koppies niet gingen hangen: mentaal was het zaterdag allemaal dik voor elkaar bij de ploeg uit Zuidwolde.

Zoals eerder vermeld sloeg ZZVV 2 direct na rust genadeloos toe. De 1-3 werd gemaakt door Max Vlasveld, die op aangeven van Michael ter Wal de doelman van sv Bedum kansloos liet. Amper twee minuten later stelde Stef Kloeze de overwinning helemaal veilig door een hoekschop van Donny Schoemaker tegen de touwen te koppen. Kloeze leek bij zijn treffer geblesseerd te raken, maar gelukkig kon hij verder. sv Bedum probeerde het hierna nog wel en kreeg ook een aantal kleine kansjes. Deze werden echter allemaal niet afgemaakt. ZZVV 2 werd gedurende de tweede helft iets onrustiger, maar de organisatie bleef staan. Ruim twintig minuten voor tijd was het slotstuk van de wedstrijd voor Donny Schoemaker. De middenvelder schoot een corner in één keer achter de goalie van sv Bedum. Daarmee kreeg Schoemaker de hand op elkaar en was het verzet van sv Bedum definitief gebroken.

De prima leidende scheidsrechter besloot terecht om geen extra tijd toe te voegen aan de wedstrijd. Zo stond er na negentig minuten een 1-5 stand op het scorebord. Een goede en sterke wedstrijd, niet alleen in de score. ZZVV 2 was positief, effectief en werkte hard. Drie zeer welkome punten voor ZZVV 2, dat hier volgende week op eigen veld een passend vervolg aan hoopt te geven. Tegenstander is dan, om 12:30 uur, vv Noordscheschut 2. Graag tot dan!