ZZVV 2 komt matige eerste helft niet meer te boven en verliest eerste competitiewedstrijd

Opstelling ZZVV 2

ZZVV 2 is er zaterdag niet in geslaagd om het uitstekende bekeravontuur in de eerste competitieronde een goed gevolg te geven. Na negentig minuten voetbal in het altijd gezellige Leek stond er een 2-1 eindstand op het scorebord. Vlak na het eindsignaal concludeerden de Zuidwoldigers dat ze vooral van zichzelf verloren hadden, omdat de ploeg in de eerste helft simpelweg niet scherp genoeg bij de les was. Een harde les, maar de werklust en inzet die de ploeg in de tweede helft wél toonde biedt perspectief voor de aankomende wedstrijden.

Vijftien selectiespelers reisden zaterdagmiddag af naar Leek, onder de bezielende leiding van assistent-trainer Arjan Mulderij. Hoofdtrainer Klaas Mijnheer geniet van een vakantie, waardoor Mulderij de tactische zaken voor zijn rekening nam. Doelman Twan de Weerd keerde net als de van ziekte herstelde Donny Schoemaker terug in het elftal. Ook verdediger Lex Hadders behoorde weer tot de wedstrijdselectie, waar hij vorige week nog voor het eerste elftal uitkwam.

VEV’67 3, normaal ook in het geel spelend, begon (nu in het grijs) scherp en sterk aan de wedstrijd. Dat kon niet gezegd worden over ZZVV 2. De ploeg liet zich op het natuurgras overdonderen door de aanvalsdrang van de gastheren en had hier eigenlijk de gehele eerste helft geen passend antwoord op. Geen druk naar voren, de (tweede) duels werden soms erg gemakkelijk verloren en ook het veldspel liet te wensen over. Dit resulteerde in vele kansen voor de thuisploeg. Heel verwonderlijk was het dan ook niet dat VEV’67 3 in de 18e minuut van de wedstrijd op voorsprong kwam. Een bal vanaf de linkerkant van het veld werd achter het centrale duo van ZZVV 2 gelegd, waarnaar de spits van VEV’67 3 de bal simpel langs De Weerd schoof: 1-0.

Ook na de openingsgoal van VEV’67 3 slaagde ZZVV 2 er niet in om grip op de wedstrijd te krijgen. De onvrede was duidelijk zichtbaar én hoorbaar in het veld, want het liep echt niet goed. Eigenlijk moest ZZVV 2 zeer blij zijn dat het ‘maar’ 1-0 stond bij het horen van het rustsignaal. Gedurende de rust nam Mulderij het woord en benoemde het strijdplan voor de tweede helft. Met twee verse krachten op de backposities kwam ZZVV 2 gaandeweg het tweede bedrijf steeds beter in de wedstrijd en kwam het ook tot zijn eerste mogelijkheden.

Linksbuiten Michael ter Wal slingerde een aantal keer gevaarlijke ballen het zestienmetergebied van VEV’67 3 in, maar deze werden niet verwerkt tot doelpunt. Een afstandsschot van de bedrijvige Julian Hoorn miste richting en ook een poging van spits Koen Zuidema ging naast het doel van VEV’67 3. De thuisploeg werd de tweede helft niet tot nauwelijks gevaarlijk, maar de enige ‘kans’ die de ploeg kreeg was ook direct raak. Een vrije bal werd met een knappe volley achter doelman De Weerd gewerkt: 2-0. Een harde dreun voor ZZVV 2. Na deze tweede tegentreffer schakelde de ploeg een extra tandje bij en voerde het de druk verder op. Ruim vijf minuten voor tijd kregen de Zuidwoldigers loon naar werken. Zuidema werkt licht vastgehouden door de doelman van VEV’67 3 en de scheidsrechter van dienst wees, hetzij twijfelend, naar de stip. Ter Wal nam deze klus voor zijn rekening en faalde niet: 2-1.

Met nog een kleine tien minuten op de klok begon ZZVV 2 steeds opportunistischer te spelen en kreeg het nog drie grote kansen op de gelijkmaker. Eerst kopte de ingevallen Kees-Jan Tjeerdsma vanuit een corner een kleine meter naast. Daarna leverde een vloeiende aanval tussen Ter Wal, Zuidema en Adema geen doelpunt op. Zuidema kwam al in kansrijke schietpositie, maar besloot de bal af te leggen op Adema, die vervolgens nét niet goed uitkwam met zijn passen. Het slotakkoord van de wedstrijd had eigenlijk de gelijkmaker op moeten leveren. VEV’67 3, moegestreden en massaal teruggetrokken op eigen helft, kreeg de bal na een goede aanval van ZZVV 2 in de laatste minuut van de wedstrijd niet goed weg. Het leer belandde pardoes voor de voeten van Ter Wal die met een harde volley de lat raakte. Vlak daarna maakte de leidsman een einde aan de wedstrijd en stond ZZVV 2 met lege handen. Zo verliest ZZVV 2 zijn eerste competitiewedstrijd en mag het volgende week thuis tegen Hoogezand 2 gaan strijden voor de eerste overwinning. De aftrap dan is om 12:30 uur!