7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

Het was na afloop van de wedstrijd haast niet te merken in de kleedkamer, maar rond 14:45 uur afgelopen zaterdagmiddag had ZZVV 2 zijn twee competitieoverwinning van het seizoen toch echt binnen. Natuurlijk is het elftal hier zeer content mee, maar het veldspel tegen vv Mamio liet zeer te wensen over. Een zeer zwakke eerste helft werd met aardig wat geluk toch ‘winnend’ afgesloten, waarna de Zuidwoldigers na rust, zonder goed te spelen, afstand wisten te nemen van de Groningse (inter)nationale studenten. Dit resulteerde in een 4-1 overwinning voor ZZVV 2.

Daar waar het vorige week uit tegen Achilles 1894 2 nog flink puzzelen was om een elftal op de been te krijgen, had trainer Klaas Mijnheer zaterdag genoeg keuze. Een selectie van zestien spelers, waar Donny Schoemaker en Laurence Jansen terug waren van een vakantie in/op Bonaire. Ook Julian Hoorn was terug, hij was een week afwezig i.v.m. ziekte. Kees-Jan Tjeerdsma, vorige week nog bij ZZVV 1 op de bank, keerde ook weer terug bij zijn eigen elftal.

Dan de wedstrijd zelf. ZZVV 2 had het plan om vv Mamio 2 vast te zetten op eigen veld om op die manier een vroege voorsprong af te dwingen. Dit plan slaagde helaas niet. De Groningse formatie kreeg te veel ruimte om onder de zwakke pressing van de Zuidwoldigers uit te voetballen. Dit resulteerde in een stukje frustratie bij de thuisploeg en een stukje geloof bij de gasten. vv Mamio 2 had de eerste drie wedstrijden van het seizoen met ruime cijfers verloren en kreeg door het zwakke optreden van ZZVV 2 opeens vertrouwen in een resultaat. Halverwege de eerste helft kregen de gasten de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Een makkelijk gegeven strafschop werd echter tegen de deklat geschoten, waardoor ZZVV 2 ontsnapte.

Met nog een paar minuten te spelen voor het rustsignaal kwam ZZVV 2 vrij gelukkig op voorsprong. Michael ter Wal controleerde een hoge bal erg knap in het zestienmetergebied van vv Mamio 2. Zijn schot werd nog gepakt door de doelman van de Groningers, maar op de volley die kwam uit de rebound had hij geen antwoord. Spits Koen Zuidema balde zijn vuist en mocht gaan juichen: 1-0. Vlak daarna zochten ZZVV 2 en vv Mamio 2 de kleedkamers op. Tijdens de rust concludeerde ZZVV 2 dat het van geluk mocht spreken dat het op voorsprong stond. Met Randey Kuiper en Donny Schoemaker voor Frank Hulst en Kristiaan Adema begon het elftal vol goede moed aan de tweede helft.

ZZVV 2 speelde in het tweede bedrijf niet veel beter, maar kreeg wel iets meer grip op de wedstrijd. Max Vlasveld profiteerde in het begin van de tweede helft van de snelheid van de ingevallen Randey Kuiper. De watervlugge buitenspeler werd weggestuurd door Vlasveld en rondde beheerst af: 2-0. Niet veel later schoot Vlasveld zelf de 3-0 tegen de touwen. Volledig vrij mocht de linkermiddenvelder uithalen en liet de doelman van vv Mamio 2 kansloos. Na de 3-0 ging ZZVV 2 op zoek naar meer doelpunten, maar kreeg het elftal wederom de deksel op de neus. Niemand kon verhinderen dat de kleine linksbuiten van vv Mamio 2 na een counter de 3-1 op het scorebord kopte.

Vlak voor tijd was het slotakkoord voor de ingevallen Thijmen Drost. De verdediger kopte een hoekschop van Donny Schoemaker overtuigend tegen het net: 4-1. Niet veel later besloot de scheidsrechter dat het wel genoeg was geweest. Zo heeft ZZVV 2 twee wedstrijden gewonnen en twee wedstrijden verloren na vier competitierondes. Volgende week zaterdag speelt ZZVV 2 geen wedstrijd. Donderdagavond komt DZOH 2, vorig jaar nog competitiegenoot, op bezoek in Zuidwolde voor een bekerduel. Aanvang van deze wedstrijd is 20:15 uur. Graag tot dan!