Mannen beker reserve poulefase Groep 1 04

Scheidsrechter

J. Boerema

Sportpark Woltingeslag

Opstelling

Na een aantal oefenwedstrijden was het zaterdag 2 september tijd voor het ‘echte’ werk voor het tweede elftal van ZZVV. Tijdens de oefencampagne verloor het elftal van Gramsbergen 2 (3-1), speelde het gelijk tegen vv De Blesse 1 (3-3) en won het van HZVV 3 (3-1). Alle smaken geproefd, de ploeg was dan ook klaar voor het eerste bekertreffen. Op papier absoluut een zeer zware tegenstander, want opponent d’ Olde Veste’54 2 acteert dit seizoen in de reserve Hoofdklasse.

Daar waar menig technisch directeur, zaakwaarnemer of speler in kwestie zelf op ‘transferdeadlineday’ opging van de spanning, zat trainer Klaas Mijnheer vrijdagavond rustig op de bank. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de selectie van het tweede dit jaar van zo’n omvang dat je het label ‘breed’ er op kan plakken. Toch waren er, mede door veel afwezigen bij het eerste elftal, slechts dertien spelers beschikbaar. Toch geen druk of stress bij de trainer, want hij gaf tijdens de bespreking aan dat hij op vrijdagavond naar Jong Ajax gekeken had. Ja, dan heb je wel tijd over inderdaad.

Na de tactische bespreking en de warming-up bleek vanaf het eerste fluitsignaal dat tegenstander d’ Olde Veste’54 2 niet alleen op papier een goede ploeg is. De gasten uit Steenwijk dicteerden vanaf de eerste minuut en zetten ZZVV 2 vast op eigen helft. De vele positiewisselingen gedurende de wedstrijd bij d’ Olde Veste’54 2 zorgden ervoor dat de thuisploeg veel met elkaar moest communiceren, en zo geschiedde. Mede door ‘goed praten’ lukte het ZZVV om de vele aanvallende prikkels van de gasten onschadelijk te maken en kwam het het eerste gedeelte van de wedstrijd ongeschonden door.

Toch was het geen grote verrassing toen d’ Olde Veste’54 2 na ruim twintig minuten spelen op voorsprong kwam. Een dekkingsfout tijdens een hoekschop werd door de gasten genadeloos afgestraft. De spits van de Steenwijkers stond vogelvrij en knikte prima binnen: 0-1. Na deze treffer gooide ZZVV 2 de schroom van zich af en kwam het zelf voetballend veel beter in de wedstrijd. Er werd meer druk naar voren gegeven en de gasten hadden het hier een korte periode even moeilijk mee. Het moordende tempo waarmee d’ Olde Veste’54 2 aan de wedstrijd begon werd iets teruggeschroefd en hier maakte ZZVV 2 dankbaar gebruik van.

Gelegenheidsspits Julian Hoorn zorgde er zelfs voor dat ZZVV 2 op gelijke hoogte kwam. Hoorn wachtte, als een echte spits, tot het moment daar was dat Michael ter Wal de bal strak voor het doel trok. Hoorn kwam sterk voor zijn directe tegenstander en tikte binnen bij de eerste paal: 1-1. Vreugde bij de thuisploeg, irritatie bij de gasten. ZZVV 2, dat goed in de organisatie bleef staan maar zelf niet of nauwelijks aan de bal kwam in het restant van de eerste helft, wist tegen alle verwachtingen in (en verhoudingen) op voorsprong te komen. Een diepe bal van Donny Schoemaker richting Michael ter Wal leek in eerste instantie een prooi voor de doelman van d’ Olde Veste’54 2, maar de goalie verkeek zich totaal op de bal. Met gevolg dat Ter Wal de uit zijn doel gekomen keeper de bal ontnam en deze met zijn chocoladebeen in het lege doel lepelde: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust schakelde d’ Olde Veste’54 2 weer een tandje bij en beperkte ZZVV 2 zich in eerste instantie tot verdedigen. Er werd door de thuisploeg veel energie gestoken in de organisatie en dat betaalde zich uit. Het lukte d’ Olde Veste’54 2 niet om het vele balbezit om te zetten in grote kansen. Aan de andere kant van het veld loerde ZZVV 2 met de snelheid van Ter Wal, Hoorn en Randey Kuiper op een omschakelmoment.

Ook met de ingevallen Laurence Jansen en Thijmen Drost voor de geblesseerde Koen Ekkel en de moegestreden Julian Hoorn wist ZZVV 2 de vele aanvalsstormen van d’ Olde Veste’54 2 onschadelijk te maken. Dit resulteerde in het feit dat er na het laatste fluitsignaal een 2-1 eindstand op het scorebord stond. Het zeer sportieve d’ Olde Veste’54 2 feliciteerde ZZVV 2 met de overwinning, ook al was deze zege gezien het spelbeeld niet helemaal terecht. Over dat laatste maakte niemand zich echter druk in Zuidwolde! Volgende week speelt ZZVV 2 zijn tweede bekerwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij het tweede elftal van vv Hollandscheveld. Aanvang is dan 12:30 uur!