Mannen beker reserve poulefase Groep 1 04

8064DC
ZWARTSLUIS
tel. 038-3866898

Opstelling ZZVV 2

Negen punten uit drie bekerwedstrijden: daar kun je mee thuis komen. En dat deed ZZVV 2 afgelopen zaterdagmiddag dan ook. Na d’ Olde Veste 2 en vv Hollandscheveld 2 bond ZZVV 2 ook DESZ 2 aan de zegekar op bezoek in Zwartsluis. Zo kent de ploeg van trainer Klaas Mijnheer een uitstekende start van het voetbalseizoen en lijkt het elftal meer dan klaar voor de start van de competitie volgende week.

Opnieuw was het warm en opnieuw was de selectie breed te noemen. De teruggekeerde vakantiegangers Jordi Booij en Vincent Otten sloten weer aan. Naast een aantal afwezigen was er afgelopen zaterdag ook één opvallende aanwezige. Doelman van het eerste elftal Sjors van der Weide verdedigde namelijk het doel van ZZVV 2 omdat hij de wedstrijd van zijn eigen elftal (’s avonds om 19:00) niet ging redden. Twan de Weerd, de vaste doelman van ZZVV 2, nam op zijn beurt de plaats van Sjors over in de eerste selectie.

Dan de wedstrijd. Het veldspel van de bezoekers liet eigenlijk gedurende de hele eerste helft te wensen over. Het tempo was laag en de ruimtes op het veld waren groot, maar werden niet tot nauwelijks benut. Door dit feit rook de thuisploeg zijn kans en probeerde het tot mogelijkheden te komen. Tot veel gevaar leidde dit echter nog niet. ZZVV 2 schakelde in een korte periode gedurende de eerste helft een klein tandje bij en maakte in dit tijdsbestek twee doelpunten. Spits Koen Zuidema maakte een knappe voorzet van Randey Kuiper eenvoudig af en een afstandsschot van Michael ter Wal was de doelman van de thuisploeg te machtig.

Zonder echt goed te spelen stond ZZVV 2 dus zomaar met twee doelpunten verschil voor. Wat een luxe. Toch kon de ploeg niet lang genieten van de marge van twee. Een lange bal vanuit de achterhoede van DESZ werd niet goed verwerkt door ZZVV 2, waarna de bal pardoes voor de rechtsbuiten van de thuisploeg viel. Laatstgenoemde zag doelman Van der Weide iets voor zijn doel staan en probeerde hem te verschalken met een verre lob. Met succes: 1-2. Een slechte periode van ZZVV 2 volgde daarna in de wedstrijd. Tot vlak voor rust. Kuiper werd getorpedeerd aan de zijlijn en ZZVV 2 kreeg terecht een vrije trap. Ter Wal bracht de bal voor bij de tweede paal, waar Stef Kloeze Niek Geers een niet te missen kans bood door de bal panklaar aan te geven. Geers hoefde alleen zijn hoofd tegen de bal te zetten: 1-3.

Dit was ook de ruststand. Kristiaan Adema en Dyon Bruins vervingen in deze rust Laurence Jansen en Niek Geers, die moesten vertrekken om op tijd te komen voor een bruiloft. In de tweede helft gebeurde er vervolgens niet veel meer. Jordi Booij en Frank Hulst kwamen nog binnen de lijnen voor Ter Wal en Kuiper. Na afloop van de wedstrijd deelde Vincent Otten mee dat het 1-4 geworden was (doelpunt in de tweede helft van Michael ter Wal), maar in de app van voetbal.nl staat toch echt 1-3. Hoe dan ook, 1-3 of 1-4: ZZVV 2 sluit de groepsfase van de bekercompetitie ongeslagen af. Sterker nog, drie overwinningen op rij. Daardoor verdwijnt ZZVV 2 weer in één van de (warme) balletjes op het kantoor van de KNVB en komt het mooiste stadion van Nederland weer een stapje dichterbij.

Volgende week begint écht het échte werk voor ZZVV 2: de competitie. Het elftal trapt af in en tegen Leek. Om 15:00 uur is VEV’67 3 de tegenstander. Mocht u een echte liefhebber zijn, zien we u daar natuurlijk graag!