Rijksstraatweg 14
9752AD
HAREN GN
tel. 050-5344950

Wie doelpunten wil zien, moet voor volgend seizoen alvast een ‘kaartje’ voor Be Quick 1887 2 – ZZVV 2 aanschaffen. In de laatste editie, voor de coronacrisis, eindigde het duel tussen de club uit Haren en Zuidwolde in een 3-5 overwinning voor de gasten. Afgelopen zaterdag ging ZZVV 2 opnieuw met de overwinning aan de haal: ditmaal werd het maar liefst 4-8 (!).

Iets na drie uur in de middag werd de wedstrijd in gang gezet door ZZVV. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer, assistent Geert Bouwers en leider Jan Loovers begon in een heuse 3-4-3 opstelling. Doel van deze opstelling was om op het middenveld een extra mannetje vrij te krijgen in balbezit. Die verwachting kwam helaas niet helemaal uit, waardoor ZZVV halverwege de eerste helft besloot om terug te keren naar het vertrouwde 4-3-3 systeem.

Heel goed speelde ZZVV in het eerste bedrijf niet: onrustig aan de bal en organisatorisch liet de ploeg hier en daar wat steken vallen. Toch kwam ZZVV wel op voorsprong door een doelpunt van rechtsbuiten Randey Kuiper. Net als vorige week tegen Klazienaveen wist ZZVV deze voorsprong niet lang te behouden. Na de gelijkmaker van de gastheren wist ZZVV, via een knappe goal van Michael ter Wal, toch snel weer de rug te rechten en leek het de controle over de wedstrijd te (her)pakken. Helaas ging het zo’n tien minuten voor rust weer mis: een bal door de as van het veld kwam aan bij de spits van Be Quick die oog in oog met Daan Ekkel, die onder de lat stond vanwege een blessure bij eerste doelman Twan de Weerd,a geen fout maakte: 2-2. Kort daarna kwam ZZVV zelfs op achterstand, maar de treffer werd door de arbiter van dienst afgekeurd vanwege buitenspel: rust.

Na rust ging het doelpuntengeweld vrolijk verder. ZZVV kwam, opnieuw door zwak verdedigen, eerst nog op een 3-2 achterstand. Na de 3-3 van Michael ter Wal en de daaropvolgende 3-4 van Randey Kuiper, begon de grote ‘Christian Visser-show’. De spits van de Zuidwoldigers was op dat moment de enige van de drie aanvallers die nog niet gescoord had en dat zat de jongeling blijkbaar dwars. Middels vier treffers in een tijdsbestek van ongeveer twintig minuten stelde Visser de overwinning voor ZZVV veilig. Op aangeven van Kuiper werkte Visser zijn eerste bal tegen de touwen. Niet veel later profiteerde de spits van goed werk van Joël Huiskes. De ervaren middenvelder kwam goed vrij bij de eerste paal, maar zag zijn poging tegen de deklat belanden. Visser profiteerde attent en volleerde binnen.

Op aangeven van Ter Wal voltooide Visser zijn zuivere hattrick en bracht hij de stand naar 3-7. Be Quick deed vanuit een standaardsituatie nog iets terug, maar de ‘Visser-show’ was nog niet ten einde. Op aangeven van Donny Schoemaker, die in de basis mocht starten omdat Dylano Giethoorn in de warming-up geblesseerd uitviel, maakte Visser zijn vierde en tevens mooiste treffer van de middag. De assist van Schoemaker was al van uitzonderlijke klasse, maar de manier waarop Visser met een zeer bekeken kopbal de doelman van Be Quick te kijk zette was misschien nóg wel fraaier.

Na ruim negentig minuten floot de arbiter van dienst voor het laatst en kon ZZVV 2 drie punten bijschrijven aan het seizoenstotaal. Door de overwinning klimt het elftal van Mijnheer, Bouwers en Loovers naar de derde plaats in de reserve 1e klasse. Bij thuiskomst in Zuidwolde konden de heren van het tweede de overwinning direct vieren onder het genot van de zangkunsten van Gerrit Denekamp, die met zijn repertoire de kantine van de geel-zwarten op stelten zette. U raadt het al: het bleef nog lang onrustig in Zuidwolde.

Volgende week is ZZVV 2 vrij. Wel speelt de ploeg aanstaande donderdag een oefenwedstrijd in Rouveen, tegen Rouveen 2. Over twee weken hervat ZZVV 2 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Noordscheschut 2. Graag tot dan!