de Knip 2
9351XZ
LEEK
tel. 0594-515407

Zes doelpunten, een gemiste strafschop en een rode kaart: saai was de strijd tussen VEV 2 en ZZVV 2 afgelopen zaterdag allerminst. Lang leek het erop dat de thuisploeg uit Leek met de drie punten aan de haal zou gaan, maar ZZVV wist zich na een matige eerste helft te herstellen in het tweede bedrijf en nam zodanig een punt mee terug naar Zuidwolde.

Met een flink uitgedunde selectie reisde het elftal van trainer Klaas Mijnheer, assistent Geert Bouwers en leider Jan Loovers af naar het hoge noorden voor de uitwedstrijd tegen VEV. De selectie was zelfs zo krap dat assistent Bouwers als dertiende man aan de ploeg toegevoegd werd. VEV uit Leek had na drie wedstrijden vier punten, ZZVV zes na evenveel wedstrijden. De gastheren uit Groningen begonnen, zoals verwacht, fel aan de wedstrijd. ZZVV, dat vanuit een 4-4-2-formatie acteerde, had in eerste instantie geen antwoord op de aanvalsdrang van VEV. Dat kwam voor een groot deel door eigen toedoen: ZZVV oogde niet scherp en kreeg al gauw de eerste kansen om de oren.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat VEV binnen twintig minuten op voorsprong kwam. Kort daarvoor moest Sander Hartman tot overmaat van ramp het strijdtoneel met een blessure verlaten. Niet heel fijn met zo’n krappe selectie. Amper vijf minuten later wist de thuisploeg uit Leek de voorsprong, met hulp van een individuele fout aan de kant van ZZVV, te verdubbelen: 2-0. Pas na de tweede treffer van VEV begon ZZVV iets meer in het eigen spel te komen. De ploeg besloot af te stappen van de 4-4-2-formatie en keerde terug naar 4-3-3, met Bram Otten als ‘hangende spits’. Dat wierp, zo’n vijf minuten voor rust, zijn vruchten af. Otten kreeg op het middenveld de bal aangespeeld en wist de pijlsnelle Randey Kuiper in de diepte te bedienen. De jongeling maakte oog in oog met de Leekse doelman geen fout en bracht ZZVV terug in de wedstrijd: 2-1. Kort daarna floot de arbiter voor de rust.

Tijdens de pauze sprak ZZVV over de uitgevoerde tactiek in de eerste helft en hoe het in het tweede bedrijf beter moest. In ieder geval werd duidelijk dat een derde tegentreffer in de eerste fase van het tweede bedrijf absoluut voorkomen moest worden. Des te groter was de teleurstelling dat vijf minuten na rust wél de 3-1 binnen viel. Na een ouderwetse scrimmage, waarin volgens ZZVV-spelers hands gemaakt werd door VEV, reageerde de spits van de thuisploeg het meest attent en tikte binnen. Een mokerslag voor de ploeg uit Zuidwolde, maar de gasten toonden in het laatste halfuur van de wedstrijd veerkracht. Na een goede actie van de ingevallen Christian Visser wist Otten middels een geplaatst schot voor de aansluitingstreffer te zorgen: 3-2.

ZZVV rook bloed en zette de enigszins vermoeid geraakte thuisploeg volle bak onder druk. Twintig minuten voor tijd kreeg de ploeg uit Zuidwolde dé kans om op gelijke hoogte te komen. De toegekende strafschop werd echter gemist door middenvelder Niek Geers, waardoor VEV nog altijd op voorsprong stond. Toch hield ZZVV een verdiend punt over aan het treffen met de Groningers. Visser wist een aantal minuten voor tijd met zijn kruin een voorzet van Otten over de uitkomende doelman van VEV te liften: 3-3. Vlak voor tijd leek het er héél even op dat er een waar voetbalsprookje uit zou komen in Leek. De ingevallen Bouwers kreeg in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog een halve kans om de 3-4 op het bord te zetten. Bouwers kreeg de bal echter net niet lekker aangespeeld door Visser, waardoor de poging van de routinier naast ging.

Na het doelpuntrijke gelijkspel in Leek bezit ZZVV momenteel de vijfde plaats in de reserve eerste klasse. Aankomende zaterdag neemt de ploeg het op eigen veld op tegen hekkensluiter FC Klazienaveen 2. Aftrap is om 12.30 uur, graag tot dan!