Sportlaantje 4
7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Na de nipte nederlaag van vorige week tegen The Knickerbockers (1-2), mocht ZZVV 2 het afgelopen zaterdag opnemen tegen een ander Groningse club: Groen Geel 2. Aanvankelijk zou het de eerste competitie wedstrijd van het seizoen zijn, maar door coronaverschijnselen bij de tegenstander werd de wedstrijd uitgesteld.

Vanwege vakantiegangers en blessures beschikte ZZVV 2 over een krappe selectie. Ook het eerste elftal zat met dit probleem, waardoor het tweede daar ook niet op terug kon vallen. Gelukkig waren Laurence Jansen en Abii Mehretab bereid om van uit het derde aan te schuiven.

Mede door de krappe selectie en de nederlaag van vorige week begon trainer Klaas Mijnheer met een andere tactiek: 4-4-2. Donny Schoemaker en Dylano Giethoorn mochten voor het eerst dit seizoen starten in de basiself. Ook Frank Hulst mocht voor het eerst in competitieverband starten na twee goede optredens bij het derde elftal.

Om half 3 vloot scheidsrechter Hans ten Hoopen voor het begin van de eerste helft. In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. ZZVV was vooral nog op zoek om het tactisch goed neer te zetten en moest even wennen aan de nieuwe tactiek. Na een paar kleine mogelijkheden voor de uitploeg kon ZZVV zich na 15 minuten goed herpakken. Het centrale duo achterin met Kees-Jan en aanvoerder Elrick Mulder zette de organisatie goed neer waardoor ZZVV steeds meer aan voetballen toe kwam. Na een paar kleine mogelijkheden schoot middenvelder Donny Schoemaker van ruim dertig meter net onder de kruising de openingstreffer binnen. 1-0 ZZVV.

Na de rust starte beide ploegen ongewijzigd aan de tweede helft. Vlak na het fluitsignaal probeerde de uitploeg nog wat te forceren richting het doel van keeper Twan de Weerd, maar ZZVV stond wederom defensief goed georganiseerd waardoor Groen Geel weinig kansen creëerde. Daarentegen kwam ZZVV met de snelle voorhoede-spelers Christian Visser en Randy Kuiper tot steeds meer mogelijkheden, wat uiteindelijk leidde tot de tweede treffer. Middels een lange pass legde Donny Schoemaker de bal achter de verdedigers van Groen Geel.  Randy Kuiper kwam na een lange sprint alleen voor de keeper en schoot de 2-0 binnen! In de slotfase van de wedstrijd werd de 2-0 voorsprong goed uitgespeeld en mocht Laurence Janssen zijn debuut maken voor het tweede elftal. Ook Abii mocht nog een aantal minuten meespelen.

Met de tweede overwinning van het seizoen staat ZZVV 2 op de derde plaats. Aankomend weekend mag het aantreden in Leek tegen VEV'67 2.