Mannen beker reserve poulefase Groep 1 04

Sportlaan 2
8281CM
GENEMUIDEN
tel. 038-3851000

Het tweede elftal van SC Genemuiden bleek afgelopen zaterdag een aantal maten te groot voor de ploeg van trainer Klaas Mijnheer, assistent Geert Bouwers en leider Jan Loovers. De gastheren uit de tapijtstad domineerden vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd en beleefden een zeer gemakkelijke middag tegen de manschappen uit Zuidwolde.

Met verzorgd en snel positiespel wist Genemuiden ZZVV 2 direct onder druk te zetten. Het duurt niet lang voordat de gastheren ook daadwerkelijk de eerste kans van de wedstrijd kregen. De Zuidwoldiger defensie wist in eerste instantie erger te voorkomen, maar na een klein kwartier voetballen maakte Genemuiden dan toch zijn eerste treffer van de middag. In het eerste bedrijf kwamen daar nog twee treffers bij. ZZVV wist in aanvallend opzicht niet veel klaar te spelen in de eerste vijfenveertig minuten. Gelegenheidsspits Janou van Veen probeerde eenmaal vanuit kansrijke positie het vijandelijke doel onder vuur te nemen, maar zag zijn schot gekraakt worden.

Een kleine tien minuten voor rust moest ZZVV na een rode kaart van Michael ter Wal ook nog verder met tien man. De man-minder-situatie maakte een einde aan de aanvallende inspiraties die de ploeg nog in het vat had zitten. Gedurende het laatste gedeelte van de eerste helft én de gehele tweede helft deed ZZVV 2 niet veel meer dan de boel zo goed mogelijk dichthouden. Na rust ging dat het elftal best aardig af, uitgezonderd de eerste minuut na de pauze. Na een kleine twintig seconden lag de bal namelijk voor de vierde keer in het net achter doelman Twan de Weerd. De eer werd zo’n twintig minuten voor tijd gered door Van Veen. De watervlugge aanvaller werd bruut en ietwat onnodig naar de grond gewerkt in het vijandelijke strafschopgebied. De spits ontfermde zich zelf over de toegekende strafschop en faalde niet vanaf elf meter.

De laatste treffer van de wedstrijd, de 5-1 van Genemuiden, is er een voor de statistieken. Na de derde nederlaag op rij zit het bekertoernooi er voor ZZVV 2 op. Tegen Staphorst 2 en HZVV 2 kon het beloftenelftal van ZZVV prima meekomen, Genemuiden 2 bleek een maatje te groot. De sterke wedstrijden tegen hoofdklassers Staphorst en HZVV geven echter veel hoop voor de competitie, die volgende week zaterdag dan eindelijk gaat beginnen. Groen Geel is daarin de eerste tegenstander en komt op bezoek op sportpark Woltingeslag. Er wordt om 12.30 afgetrapt, graag tot dan!