FC Meppel 3

ZZVV2, Res. 2e klasse D

19 mei 2018 16:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Op een druk sportpark Woltingeslag heeft ZZVV 2 afgelopen zaterdag opnieuw een overwinning weten te boeken. Slachtoffer van de dadendrang van de Zuidwoldigers was middenmoter FC Meppel 3, dat na negentig minuten voetballen met een 7-0 eindstand naar huis werd gestuurd.  Ook deze overwinning onderstreept de ontwikkeling die de jonge ploeg van Hans Huiskes en Jan Loovers heeft doorgemaakt. Lastige wedstrijden die in het begin van het seizoen verloren gingen worden in de tweede seizoenshelft -tijdens de returns- overtuigend rechtgetrokken. Voorbeelden hiervan zijn de 10-1(!) overwinning op Urk, de 2-0 zege op Rouveen en nu dus de 7-0 eindstand tegen Meppel. Door deze imposante reeks heeft ZZVV nog zicht op een nacompetitieplaats voor promotie. Dit wordt gerealiseerd wanneer ZZVV komende week wint van The Knickerbockers en concurrent Urk punten laat liggen (verliezen of gelijkspelen). In dat geval kan ZZVV 2 de derde periode overnemen.

De basisopstelling van ZZVV was ten opzichte van vorige week op twee plaatsen gewijzigd. Kristiaan Adema nam de plek in van Bram Leerdam , en Pim Leerdam speelde in plaats van Niek Geers. Henk Bakker, Tom Willems, Geert Bouwers en Julian Hoorn versterkten het derde elftal van ZZVV, en Donny Schoemaker deed hetzelfde bij het eerste team. Arjan Mulderij ontbreekt -nog steeds- vanwege een zware knieblessure. Voor aanvang van het duel tussen ZZVV 2 en FC Meppel 3 kreeg ZZVV2-leider Jan Loovers het uiterst benauwd toen de aangewezen KNVB scheidsrechter niet kon komen. Na een lange zoektocht naar een vervanger nam uiteindelijk SV Dedemsvaart speler, en partner van ZZVV-verzorgster Mariëlle ter Stege, Danny Kuiper de fluit ter hand. Waarvoor dank!

Dan de wedstrijd. Dat ZZVV 2 de ploeg was die wat van de wedstrijd wilde maken, was vanaf minuut één duidelijk. De ploeg vocht zich in de wedstrijd en nam al voetballend het initiatief. Dit resulteerde al snel in de eerste kansen van de wedstrijd; aanvaller Jordi Booij schoot bijna raak vanuit een vrije trap en aanvoerder René Scholing schoot bijna een corner binnen. De keeper van FC Meppel 3 overtuigde bij de eerste pogingen van ZZVV, máár ging opzichtig in de fout bij de eerste treffer. ZZVV-spits Jordi Zwiers zette druk op de sluitpost en ontfutselde hem de bal. Deze kwam pardoes voor de voeten van aanvaller Bas Bulthuis, die simpel kon binnenschuiven, 1-0. Hierna ging ZZVV 2 door en verdubbelde het de stand in de 32e minuut. Uit een corner van Bas Bulthuis kopte selectiespeler Olaf Westerbeek de bal hard in het net, 2-0. Hierna lag het spel een tijd stil. De aanvoerder van FC Meppel kwam met zijn hoofd hard in botsing met ZZVV-middenvelder Pim Leerdam en bloedde flink. De speler moest uiteindelijk naar de Zuidwoldiger huisartsenpost voor verdere behandeling. Namens ZZVV wensen wij hem beterschap! Rust.

In het tweede bedrijf ging ZZVV 2 door met waar het goed in is: doelpunten maken. De eerste treffer in de tweede helft was voor aanvaller Jordi Booij. De topscorer van ZZVV ontving de bal van Olaf Westerbeek en schoot de bal geplaatst in de hoek, 3-0. Nog geen tien minuten later was het weer Booij die voor de Meppeler keeper verscheen. Booij kwam door een slimme pass van Jordi Zwiers voor de doelman, en met een simpele voetbeweging liet hij de sluitpost kansloos en rolde de bal uiterst langzaam het doel in, 4-0. Dit was voor ZZVV 2 nog niet genoeg, want de ploeg bleef hongerig naar meer. Mede door uitstekend verdedigingswerk kon de ploeg steeds weer met een nieuwe aanval beginnen. Dit deed het in de 73e minuut via de inmiddels ingevallen Niek Geers. De middenvelder kwam via de rechterkant door en gaf de bal met een mooie curve voor het doel. Daar vond hij aanvaller Bas Bulthuis, die al duikend zijn tweede treffer van de middag mocht binnenkoppen, 5-0. Ook aanvaller Jordi Zwiers deed nog een duit in het zakje. De hardwerkende spits wilde na een mooie individuele actie de bal voor het doel geven, maar via een Meppeler been belandde de bal al achter de kansloze doelman van FC Meppel, 6-0. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Bas Bulthuis. Hij kreeg de bal, na goed doorzetten van Bram Leerdam, op een presenteerblaadje en schoot zijn derde doelpunt van de middag binnen. Einde wedstrijd.

Een goed resultaat dat voortkomt uit een positieve spelopvatting. ZZVV 2 zette vandaag druk, won duels, voetbalde goed en won overtuigend. Volgende week speelt de ploeg haar laatste competitiewedstrijd. In Groningen zijn de studenten van The Knickerbockers 7 dan de tegenstander.

Ook bedankt ZZVV 2 alle supporters die dit seizoen bij thuis- en uitwedstrijden langs de lijn stonden. Jullie support werd door de spelers en begeleiding enorm gewaardeerd! Graag hopen we jullie in de eventuele nacompetitie weer te zien. En zo niet? Tot volgend seizoen!

Opstelling ZZVV 2: Jelle Verburg; Yorick Haaze (’65 Niek Geers), Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema (’60 Bram Leerdam), René Scholing, Pim Leerdam, Olaf Westerbeek, Jordi Booij, Jordi Zwiers en Bas Bulthuis