Assist: Jordi Zwiers

ZZVV2, Res. 2e klasse D

12 mei 2018 16:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Op het eigen sportpark Woltingeslag heeft ZZVV 2 haar nacompetitiedroom levend gehouden door v.v. Noordscheschut 3 met 4-1 te verslaan. Grote man aan de kant van de Zuidwoldigers was aanvaller Jordi Booij, die met drie treffers zijn ploeg in de goede richting dirigeerde. Door deze overwinning verstevigt de ploeg van Hans Huiskes en Jan Loovers haar vijfde positie op de ranglijst en kan het, theoretisch gezien, nog omhoog kijken. Om de plek op de ranglijst te bezetten dat recht geeft op nacompetitie, is de ploeg afhankelijk van de resultaten van haar concurrenten. Met nog twee wedstrijden te gaan belooft dit een spannende strijd tussen Rouveen, Urk en ZZVV te worden.

Door de uitnederlaag bij DZOH 3 zit ZZVV 2 nu in de wachtkamer voor een plaats dat recht geeft op nacompetitie, maar de ploeg heeft zich voorgenomen de druk vol op de bovenste ploegen te houden. In die lijn past ook de oefenwedstrijd die voor ZZVV 2 werd ingelast in het twee weken durende ‘voetbalreces’. De ploeg oefende tegen het twee divisies hoger spelende v.v. De Weide 2 en won, na een geweldige comeback met 5-4. De doelpunten in dit oefenduel werden gemaakt door Jordi Zwiers (2x), Bas Bulthuis (2x) en Kristiaan Adema. Met deze overwinning onderstreepte de ploeg nogmaals dat, wat hen betreft, het seizoen nog wel even door mag gaan.

Voor de ontmoeting met v.v. Noordscheschut kon trainer Hans Huiskes beschikken over dertien fitte spelers. Geert Bouwers, Julian Hoorn en Arjan Mulderij ontbraken door blessures, Kristiaan Adema zat in het buitenland, Donny Schoemaker versterkte het eerste elftal en Tom Willems en Henk Bakker maakten minuten in het 'derde'. ‘Oens Tweede’ kon de versterking van Richard Koopman, Olaf Westerbeek (eerste elftal) en Bjorn Zwanepoel (derde elftal) dus zeker gebruiken.

Dan de wedstrijd. Het was in de openingsfase van het duel duidelijk te merken dat v.v. Noordscheschut haar huid duur ging verkopen in Zuidwolde. De ploeg, die nog steeds niet zeker is van rechtstreekse handhaving, startte met het mes tussen de tanden. En met deze agressieve speelwijze had ZZVV, dat graag wil voetballen, moeite. De eerste kansen in de wedstrijd waren dan ook voor de ploeg uit ‘Schut’. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant. Middenvelder Niek Geers wist aan de rechterkant van het veld aanvaller Jordi Booij te bereiken. Booij versnelde, passeerde twee verdedigers en schoot hard en overtuigend binnen, 1-0. Lang kon ZZVV 2 niet van de voorsprong genieten want nog geen vijf minuten later lag de bal achter ZZVV-doelman Jelle Verburg. Een indraaiende vrije bal kwam achter de laatste linie van de Zuidwoldigers, waar de spits van Noordscheschut ineens opdook. Oog in oog met de Zuidwoldiger doelman bleef de ‘Schutter ‘ kalm en schoof hij de 1-1 binnen.

In de 21e minuut kreeg ZZVV 2 -na de zoveelste harde overtreding- een vrije bal op de helft van de tegenstander. Aanvaller Bas Bulthuis bracht de bal met een dieptepass snel weer in het spel. Zijn pass was echter net te hard voor spits Jordi Zwiers, die op zijn beurt druk wilde zetten op de verdediging. Hierdoor kon Zwiers profiteren van een te korte terugspeelbal op de doelman van Noordscheschut. Zwiers veroverde de bal, kapte de keeper uit en schoot met links binnen, 2-1. ZZVV wederom op voorsprong. Het wist die voorsprong zelfs nog voor rust uit te breiden toen Niek Geers aanvaller Jordi Booij diep stuurde. En de tegenstander had ook door dat wanneer Booij gaat sprinten niemand hem meer in gaat halen, ook in dit geval niet. Booij liep weg van alle verdedigers en schoot snoeihard raak, 3-1. Rust.

Na rust werd de wedstrijd slordiger en hierdoor slechter. Het was Noordscheschut dat het initiatief nam en ZZVV beperkte zich tot counteren. Het was aan doelman Jelle Verburg te danken dat de wedstrijd geen ‘doorstart’ kreeg. Verburg hield in het tweede bedrijf met een paar goede reddingen zijn doel leeg. ZZVV scoorde nog wel een keer en gooide de wedstrijd hiermee in het slot. Spits Jordi Zwiers draaide prachtig weg van zijn directe tegenstander en stuurde Jordi Booij de diepte in. De buitenspeler versnelde voor de laatste keer deze middag en liep bij de Noordscheschutse verdediging vandaan. Oog in oog met de doelman was Booij dodelijk, een simpele schuiver in de korte hoek was genoeg, 4-1. Einde wedstrijd.

Wederom een prima overwinning voor ZZVV 2. Met nog twee wedstrijden op de kalender nadert het einde van de competitie. Of de opmars van ‘Oens Tweede’ dan wordt doorgezet in de nacompetitie zal moeten blijken. Trots mag de ploeg in ieder geval al zijn op de progressie die het dit seizoen heeft doorgemaakt. Volgende week speelt ZZVV 2 wederom een thuiswedstrijd, dan komt FC Meppel 3 op bezoek. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Jelle Verburg; Yorick Haaze, Bart Otten, Richard Koopman, Bram Leerdam; René Scholing (’85 Bjorn Zwanepoel), Olaf Westerbeek, Niek Geers (’60 Pim Leerdam), Jordi Booij, Jordi Zwiers en Bas Bulthuis