83'

ZZVV2, Res. 2e klasse D

21 april 2018 14:30

Onbekend

EMMEN – Op een warm sportpark Zwanenveld in Emmen is ZZVV 2 tegen een terechte nederlaag aangelopen. Op een knollenveld, dat doorgaat als hoofdveld, wist DZOH 3 de Zuidwoldigers te verrassen met slim reactievoetbal. Einduitslag: 4-1. Door deze nederlaag, die hard aankwam bij de mannen van Hans Huiskes en Jan Loovers, maakt de ploeg een pas op de plaats wat betreft de ‘promotiedroom’. ZZVV 2 bezet nu de vijfde plaats op de ranglijst, op zes punten van de nummers twee en drie. Er wachten de Zuidwoldigers nog drie finales om de ‘promotiedroom’ levend te houden; Noordscheschut, Meppel en The Knickerbockers moeten dan worden verslagen.

Het was een hard gelag toen op vrijdagavond bekend werd dat middenvelder Olaf Westerbeek tóch het eerste elftal moest versterken. De middenvelder zou bij ‘Oens Tweede’ namelijk de plek innemen van de afwezige aanvoerder René Scholing. Mede hierdoor was het voor Huiskes en Loovers even puzzelen voorafgaand aan het duel met DZOH. Uiteindelijk kregen zij een uitstekend team op papier, dat over genoeg kwaliteit leek te beschikken om de Emmenaren te verslaan. Naast Scholing en Westerbeek ontbraken ook de langdurig geblesseerden Arjan Mulderij en Geert Bouwers.

Dan de wedstrijd. Deze begon zoals hij de volle negentig minuten bleef; open. Er waren kansen over en weer doordat de twee speelwijzen perfect in elkaar pasten. ZZVV 2 wilde voetballend kansen creëren en DZOH loerde op de omschakeling, en in de beginfase paste dit beide teams. De beste kansen waren voor de thuisploeg, die binnen een kwartier al zeker drie grote mogelijkheden creëerden. Noemenswaardig was de rol van ZZVV-doelman Tom Willems in deze, waar hij meerdere ballen prachtig wist te redden. Echter viel het eerste doelpunt aan de andere kant. Uit een afdraaiende vrije trap van Bas Bulthuis werd de bal geschampt door Pim Leerdam. Deze touché was genoeg om de bal bij Jordi Booij te krijgen. Booij bedacht zich geen moment en tikte de bal snel binnen, 0-1. Een welkome opsteker voor de geelhemden, die in de fase na het doelpunt beter gingen voetballen en minder kansen weggaven. Rust.

Na rust ontstond al snel hetzelfde beeld als in het eerste bedrijf. Met als verschil dat ZZVV wel probeerde te voetballen, maar dat er simpelweg steeds minder lukte. Hierdoor werd de ploeg onzekerder en slordiger. Wat hierbij niet hielp was de rol van de scheidsrechter. De leidsman zat er twee keer volledig naast toen verdediger Bart Otten in duel kwam met de spits van DZOH, en deze zich erg makkelijk liet vallen rondom het zestienmetergebied. De scheidsrechter ging mee in het toneelspel van de DZOH’er en tot overmaat van ramp legde hij de bal ook nog eens op de stip. De aanvoerder van DZOH wist wel raad met de hem geboden kans en hij schoot hard binnen, 1-1. Nog geen twee minuten later was het weer raak voor DZOH, de ploeg kwam door via de zijkant en kreeg de bal voor het doel. Daar kon de spits van DZOH knap binnenkoppen, 2-1. En zo stond ZZVV 2 binnen twee minuten met een drup aan de neus te kijken hoe de stand -in hun nadeel- werd omgedraaid. Hoop was er nog toen aanvaller Bas Bulthuis een te korte terugspeelbal kon onderscheppen en langs de doelman leek te gaan. Echter kreeg de sluitpost op het laatste moment nog net zijn teen tegen de bal waardoor ook deze kans verloren ging. In het laatste deel van de wedstrijd probeerde ZZVV 2 nog wat te forceren maar kreeg het de deksel op de neus. DZOH kwam er nog twee keer snel uit en scoorden de 1-3 en 1-4. Het slotakkoord was voor verdediger Bram Leerdam, die uit een corner leek binnen te koppen, maar ook zijn inzet trof geen doel. Einde wedstrijd.

En zo droop ZZVV 2 gedesillusioneerd af. Zaak is nu dat de ploeg, in de komende twee vrije weken, haar wonden likt en de ‘koppen’ dezelfde richting op houdt. Er is nog een schrijntje hoop, wat betreft de ‘nacompetitie-droom’. Maar daar is naast negen punten ook wat geluk voor nodig. Op zaterdag 12 mei komt ZZVV 2 weer in actie. Op het eigen Woltingeslag ontvangt de ploeg Noordscheschut 3. Deze wedstrijd start om 16:30. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Tom Willems; Yorick Haaze, Bart Otten, Bram Leerdam, Kristiaan Adema; Donny Schoemaker, Pim Leerdam, Niek Geers (’70 Julian Hoorn); Jordi Booij, Jordi Zwiers en Bas Bulthuis