Julian Hoorn (schot)

ZZVV2, Res. 2e klasse D

7 april 2018 12:00

Onbekend

KLAZIENAVEEN – Afgelopen zaterdag is er een einde gekomen aan de knappe reeks van ZZVV 2. De ploeg, die in 2018 nog niet verloor, moest in Klazienaveen het hoofd buigen voor koploper FC Klazienaveen 2. Nadat de thuisploeg in de eerste helft wist te overtuigen, vochten de Zuidwoldigers zich in het tweede bedrijf knap terug. Einduitslag: 3-2. Door deze nederlaag maakt de ploeg van Hans Huiskes en Jan Loovers een pas op de plaats in hun opmars. Het team bezet nu de vijfde plaats, maar blijft ambitieus.

Voorafgaand aan het duel met koploper Klazienaveen kon trainer Hans Huiskes beschikken over een prima selectie. Vanuit het eerste elftal werd de ploeg versterkt met Richard Koopman, Donny Schoemaker en Olaf Westerbeek. En binnen de eigen gelederen was iedereen, met uitzondering van Henk Bakker –en de langdurig geblesseerden Geert Bouwers en Arjan Mulderij- fit. En zo kon ZZVV 2 met een sterke selectie zich gaan meten aan koploper FC Klazienaveen 2. Een ploeg die na de fusie van vorig seizoen beschikt over een kwalitatief zeer sterke selectie.

Op een simpelweg dramatisch grasveld werd om 12:00 de wedstrijd in gang gezet. En de intenties van de thuisploeg waren direct duidelijk. De zwarthemden drongen ZZVV 2 gelijk terug en speelden zich met snel positiespel tussen de Zuidwoldiger linies door. De eerste kans was echter voor ZZVV. Uit een vrije bal kreeg Niek Geers, tot zijn eigen verbazing, de bal vrij voor zijn voeten. Geers schrok van de mogelijkheid en kreeg de bal hierdoor -helaas- niet op het doel. In de fase hierna was het FC Klazienaveen dat de betere was. Verscheidene aanvallen leverden echter geen resultaat op. En juist op het moment dat het gevaar geweken bleek, was het ZZVV-verdediger Bart Otten die uiterst onfortuinlijk FC Klazienaveen in het zadel hielp. Otten schatte een situatie verkeerd in en werkte de bal achter zijn eigen keeper, en zette zo een 1-0 stand op het scorebord. Een teleurstelling voor de ploeg uit Zuidwolde, die tot dan toe de gelederen aardig gesloten wist te houden. Hier kwam nog een teleurstelling bovenop toen de thuisploeg enkele minuten later opnieuw wist te scoren. Via de zijkant braken de Klazienaveners door en wisten ze hun aanvalsleider te bereiken, deze schoot hard raak, 2-0. In de laatste minuten van de eerste helft ontsnapte ZZVV aan nog een tegentreffer. Rust.

Na rust kreeg ZZVV meer grip op de wedstrijd. Waar de ploeg in het eerste bedrijf vooral tegenhield kwam het nu wel tot voetballen. En waar ZZVV groeide in de wedstrijd viel het doelpunt aan de andere kant. De aanvoerder van Klazienaveen versnelde na een diepe bal en kwam 1-op-1 met ZZVV-doelman Jelle Verburg. De aanvaller ronde meedogenloos af, 3-0. Na dit doelpunt nam ZZVV nog meer initiatief en begon het goede kansen te creëren. De eerste was voor aanvaller Jordi Booij, die na een goed opgebouwde aanval de bal kreeg van Bas Bulthuis. Het schot van Booij werd echter knap uit de bovenhoek gepakt door de doelman van Klazienaveen. Kort daarop weer een aanval van ZZVV. De goed ingevallen Donny Schoemaker passeerde meerdere zwarthemden en bracht zichzelf zo in kansrijke positie. De verdediger schoot overtuigend op het doel en dwong de doelman tot een halve redding, waarna de rebound voor een Zuidwoldiger been terecht kwam. Dit was het been van de attente spits Jordi Zwiers, die met zijn inzet de stand op 3-1 bracht. Tien minuten voor tijd kwam ZZVV nog dichterbij. Uit een mislukt ogende corner van Bas Bulthuis kwam de bal, bij toeval, voor de voeten van een andere invaller, Julian Hoorn. De jongeling schoot en zag zijn inzet door de benen van de keeper in het net belanden, 3-2. En zo ontstond er nog een hectische slotfase, waarin ZZVV met opportunistisch voetbal nog een gelijkmaker probeerde te forceren. Zo ver kwam het helaas niet en zo eindigde de wedstrijd bij een 3-2 stand. Einde wedstrijd.

Een nederlaag met twee gezichten; aan de ene kant beschikte Klazienaveen simpelweg over meer kwaliteit, maar aan de andere kant was er naar aanleiding van de tweede helft -waarin ZZVV wel durfde te voetballen- wellicht meer mogelijk. Toch kan ZZVV met een positieve blik naar de komende wedstrijden kijken. De ploeg blijft hongerig en ambitieus, en wil in de komende wedstrijden weer bouwen aan een nieuwe reeks. En zo op koers blijven voor hun doel; nacompetitie voor promotie. Op die route komt ZZVV als eerste tegenstander DWP 2 tegen. Op het eigen sportpark Woltingeslag wordt er om 16:30 afgetrapt. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Jelle Verburg; Olaf Westerbeek (’60 Julian Hoorn), Bram Leerdam (’45 Donny Schoemaker), Bart Otten, Kristiaan Adema; Richard Koopman, René Scholing, Niek Geers; Jordi Booij, Jordi Zwiers en Bas Bulthuis