86'

ZZVV2, Res. 2e klasse D

24 maart 2018 16:30

Onbekend

Onder prima weersomstandigheden is ZZVV 2 er niet in geslaagd om een vijfde overwinning op rij te boeken. Tegen DESZ kwam de ploeg van Hans Huiskes en Jan Loovers niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Na een matige eerste helft herstelde ZZVV zich in de tweede helft enigszins, al zag het er heel lang naar uit dat de volle buit mee ging naar Zwartsluis.

ZZVV 2 miste voor deze wedstrijd een aantal spelers. Zo had René Scholing een cursus van werk en lag Bas Bulthuis ziek op bed. Verder ontbraken Geert Bouwers en Arjan Mulderij vanwege blessures. Daarentegen was Julian Hoorn wel weer fit genoeg en keerde terug in de selectie.

ZZVV 2 begon goed aan de wedstrijd en wist de vijfmans-defensie van DESZ ver achteruit te dringen. De 1-0 viel dan ook snel in de wedstrijd. Een goede opening van verdediger Henk Bakker werd prima uit de lucht geplukt door Jordi Booij. De linksbuiten wist op zijn beurt zijn directe tegenstander te passeren en gaf de bal laag over de grond voor. Voor spits Jordi Zwiers was het vervolgens een koud kunstje om de bal tegen de touwen te werken. ZZVV leek daarna wel tevreden met de voorsprong en gaf het initiatief eigenlijk weg aan DESZ. De bezoekers kwamen ook snel op gelijke hoogte door een inschattingsfout van doelman Tom Willems. Willems dacht een lange bal te kunnen vangen in het zestienmetergebied, maar de bal wilde niet meewerken. De spits van DESZ maakte hier dankbaar gebruik van en wist de bal in het lege doel te werken: 1-1.

Na de tegentreffer was ZZVV de grip op de wedstrijd helemaal kwijt. DESZ had voornamelijk de bal en creëerde een aantal goede kansen.  Willems pakte een aantal ballen uitstekend, maar kon niet voorkomen dat DESZ via een rebound op een 1-2 voorsprong kwam.  Vlak daarna viel Henk Bakker uit met een blessure, hij werd vervangen door Bram Leerdam. Het rustsignaal, dat vlak daarna klonk, kwam voor ZZVV dan ook niet ongelegen.

Na rust herpakte ZZVV zich en speelde het hoofdzakelijk op de helft van DESZ. Centrale middenvelder Donny Schoemaker wist een aantal keer buitenspelers Julian Hoorn en Jordi Booij aan het werk te zetten, maar dit resulteerde nog niet in de gelijkmaker. Het ingezakte DESZ loerde op de counter en verdedigde de voorsprong met man en macht en werd door ZZVV in het zadel geholpen. Ongelukkig balverlies op de speelhelft van DESZ resulteerde in de 1-3 voorsprong voor de bezoekers. Een prachtig doelpunt overigens, geen enkele kans voor doelman Willems. Daarna leek de moed van ZZVV ver weggezakt. Toch toonde de ploeg veerkracht en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer: er was immers nog een klein kwartier te gaan. De krachten bij DESZ vloeiden langzaam weg en daar profiteerde ZZVV van. Een afgeslagen corner werd door Jordi Booij opnieuw ingebracht vanaf de linkerkant. Daar waar de keeper in eerste instantie de kopbal van Niek Geers fantastisch wist te pareren, kon hij niet voorkomen dat verdediger Bram Leerdam de bal daarna hard en hoog tegen de touwen werkte: 2-3.

ZZVV kreeg in de absolute slotfase ineens weer hoop en DESZ moest steeds verder achteruit. De ploeg uit Zwartsluis richtte zich enkel nog op verdedigen en kwam goed weg toen spits Jordi Zwiers een een-op-een kans niet wist te verzilveren. Ook de ingevallen Olaf Westerbeek was dichtbij, zijn schot ging rakelings langs de paal. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Een afvallende bal werd door Niek Geers hard binnen geschoten.

Veel tijd voor juichen was er niet, want ZZVV wilde de wedstrijd winnend afsluiten. Dat zat er helaas niet meer in. De povere eerste helft van ZZVV kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. Op basis van deze wedstrijd was een punt het maximaal haalbare. Dit in combinatie met de getoonde veerkracht geeft de burger weer moed voor de volgende partij: 31 maart om 12:00 uit tegen Drenthina 2. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Tom Willems; Kristiaan Adema, Bart Otten, Henk Bakker ('39 Bram Leerdam), Yorick Haaze; Pim Leerdam, Donny Schoemaker, Niek Geers; Julian Hoorn ('55 Olaf Westerbeek), Jordi Zwiers en Jordi Booij