SC Rouveen 2

ZZVV2, Res. 2e klasse D

17 maart 2018 16:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Op een ijzig koud sportpark Woltingeslag heeft ZZVV 2 zijn vierde overwinning op rij geboekt. Over negentig minuten waren de Zuidwoldigers de baas over tegenstander -en huidige nummer 2 op de ranglijst- SC Rouveen 2. Door doelpunten van Jordi Zwiers en Pim Leerdam stond er uiteindelijk een 2-0 eindstand op het scorebord. Door deze overwinning bezet de ploeg van trainer Hans Huiskes en leider Jan Loovers nu de vierde plaats.

Trainer Hans Huiskes had voor deze wedstrijd de beschikking over precies dezelfde spelersgroep als de week ervoor. Hierdoor bleef niet alleen de basiself ongewijzigd, ook de twee wissels waren een kopie van een week eerder. Speciale dank gaat uit naar Richard Koopman, die na zijn wedstrijd bij het eerste elftal nog wilde plaatsnemen op de reservebank van het tweede. Dit was nodig omdat Julian Hoorn, Geert Bouwers, Arjan Mulderij en Donny Schoemaker door blessures ontbraken.

Dan de wedstrijd. Om half vijf floot scheidsrechter Jan Spijkerman voor het begin van de wedstrijd. Het werd al snel duidelijk dat de twee teams redelijk gelijkwaardig waren aan elkaar. Wel hanteerden ze beiden een eigen tactiek. Waar ZZVV probeerde het spel te maken en door combinatiespel tot aanvallen te komen, daar leunde Rouveen achterover en probeerde het te profiteren van fouten van de Zuidwoldigers. De eerste kans in de wedstrijd was voor Rouveen, dat door balverlies van ZZVV richting keeper Jelle Verburg kon. De inzet van de spits ging echter naast. Ook de tweede kans in de wedstrijd was voor Rouveen, een te korte terugspeelbal kon ternauwernood worden gecorrigeerd door Verburg. Ook ZZVV liet zich een paar keer voor het vijandige doel zien, de grootste kans in de eerste helft was voor Jordi Booij. De aanvaller kreeg een afgeslagen corner voor zijn voeten en schoot hard op het doel, zijn inzet ging echter naast. Rust.

In de tweede helft een scherper ZZVV, dat vol overgave de aanval zocht. Dit resulteerde in de 56e minuut in een doelpunt. Een corner van Bas Bulthuis viel stijl naar beneden, waar middenvelder Pim Leerdam met een omhaal probeerde de bal op het doel te krijgen. Dit lukt niet, maar de middenvelder kreeg de bal wel bij Jordi Zwiers, die na een kapbeweging de bal vrij kreeg en overtuigend binnenschoot, 1-0. De reactie van Rouveen was duidelijk, de ploeg uit Overijssel verliet haar verdedigende stellingen en ging in de aanval. Dit resulteerde dan ook in wat kleine kansen, maar deze werden door goed verdedigings- en keeperswerk onschadelijk gemaakt. ZZVV kreeg in de counter steeds meer ruimte en het was middenvelder Niek Geers die de wedstrijd, met een afstandsschot, al bijna op slot wist te gooien. De keeper van Rouveen wist zijn inzet maar net naast het doel te tikken en hield zijn ploeg ‘in leven’. Rouveen zette aan en bracht zelfs een extra spits, de druk op het Zuidwoldiger doel werd steeds groter. Maar het was ZZVV dat in de omschakeling de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Middenvelder Pim Leerdam begon zijn dribbel op eigen helft en zocht de combinatie met Jordi Booij, Leerdam kreeg de bal terug en schoof de bal droog in de verre hoek, 2-0. Wedstrijd gespeeld. En zo konden de handen de lucht in toen de goed leidende scheidsrechter Jan Spijkerman na negentig minuten voetballen voor het einde van de wedstrijd floot.

De ambities van ZZVV 2 beginnen steeds meer gestalte te krijgen en de ploeg is begonnen aan een sterke opmars. De spelers en begeleiding zijn blij met de behaalde groei, maar weten ook dat er in elk volgende wedstrijd dezelfde mentaliteit gevraagd wordt om deze lijn door te zetten. Volgende week speelt ZZVV 2 wederom op het eigen sportpark Woltingeslag. Om half vijf is DESZ 2 uit Zwartsluis dan de tegenstander. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Jelle Verburg; Yorick Haaze, Bram Leerdam, Henk Bakker (’60 Bart Otten), Kristiaan Adema (’65 Richard Koopman); René Scholing, Pim Leerdam, Niek Geers; Jordi Booij, Jordi Zwiers en Bas Bulthuis