Datum

10 maart 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

HOOGEVEEN – Op sportpark Bentinckspark in Hoogeveen heeft ZZVV 2 zich na rust gerevancheerd voor een povere eerste helft, waarin het op een 1-0 achterstand kwam. Slachtoffer van de late dadendrang van de Zuidwoldigers was tegenstander HZVV 3. Na negentig minuten voetballen stond er een 1-5 eindstand op het scorebord. Door deze derde overwinning op rij doet ZZVV 2 weer volop mee voor de bovenste plaatsen van de ranglijst. Voor tegenstander HZVV rest een strijd tegen degradatie, de Hoogeveners bezetten -mede- door deze nederlaag de onderste plaats.

In aanloop naar deze ontmoeting was het aan trainer Hans Huiskes om met de dertien fitte selectiespelers een team te smeden. Huiskes kon door blessures niet beschikken over Geert Bouwers, Arjan Mulderij, Donny Schoemaker en Julian Hoorn. Daar tegenover stond de terugkeer van een tweetal spelers; Richard Koopman en Henk Bakker. En met een -uiteindelijk- sterk elftal kon ZZVV 2 om 15:00 aftrappen voor het begin van de wedstrijd.

In de eerste fase van de wedstrijd was ZZVV simpelweg de betere. Het voetbalde makkelijker dan HZVV en overtuigde meer in aanvallend opzicht. Zo schoot aanvaller Bas Bulthuis op de paal, kwam vleugelspeler Jordi Booij twee keer -vanaf de zijkant- één op één met de keeper en speelde spits Jordi Zwiers zich prachtig vrij voor de vijandige doelman. Helaas leverden alle pogingen niet het gewenste doelpunt op. En waar ZZVV 2 niet wist te scoren, wist HZVV 3 dat wel. Uit een van richting veranderde vrije trap scoorde HZVV 3 de 1-0. In de resterende minuten probeerde ZZVV de gelijkmaker te forceren, maar dit was tevergeefs. Rust.

In het tweede bedrijf wilde ZZVV orde op zaken stellen. En dat lukte al snel. In de 49e minuut wist Jordi Zwiers met een slimme pass middenvelder Pim Leerdam te bereiken, die op zijn beurt slim de bal langs de keeper wipte, 1-1. Een paar minuten later was het weer raak, Jordi Booij werd met een goede dieptebal weggestuurd en hij snelde richting achterlijn. Daar aangekomen gaf hij de bal hard voor het doel waar aanvaller Bas Bulthuis simpel kon binnentikken, 1-2. En binnen een paar minuten was het ZZVV gelukt de score om te draaien.

En ZZVV ging door. Ditmaal was het de opkomende linksback Yorick Haaze die de assist voor zijn rekening nam. De jonge verdediger sloot een mooie rush af met een perfecte voorzet, die door spits Jordi Zwiers al koppend tot doelpunt werd gepromoveerd, 1-3. Ook de andere aanvaller, Jordi Booij wilde zijn naam nog op het scoreformulier en dat lukte. De razendsnelle buitenspeller werd keurig bediend door Niek Geers en Booij wist succesvol af te ronden, 1-4. Het hoogtepunt van de wedstrijd was echter de volgende, en laatste, treffer. Een vlot lopende aanval, met korte combinaties en een goede eindpass door Niek Geers leverde Bas Bulthuis zijn tweede treffer van de middag op, 1-5. Dit was tevens de eindstand.

Een goede overwinning van ZZVV 2, die in het tweede bedrijf tot stand kwam. Door deze overwinning zet ZZVV de reeks met overwinningen voort. Deze reeks wil de ploeg volgende week een succesvol vervolg geven. Dit moet dan op het eigen sportpark Woltingeslag gebeuren, waar het koploper Rouveen ontmoet. Een uitstekend moment om de uitgesproken ambities in daden om te zetten. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Jelle Verburg; Yorick Haaze (’60 Richard Koopman), Bram Leerdam, Henk Bakker (’45 Bart Otten), Kristiaan Adema; René Scholing, Pim Leerdam, Niek Geers; Jordi Booij, Jordi Zwiers en Bas Bulthuis