ZZVV2, Res. 2e klasse D

17 februari 2018 16:30

Onbekend

Opstelling

ZUIDWOLDE – De hervatting van de competitie heeft voor ZZVV 2 een gigantische overwinning opgeleverd. Op het eigen sportpark Woltingeslag waren de geel-zwarten met maar liefst 10-1 te sterk voor tegenstander Urk 4. Een zeer gemotiveerd, fit en scherp ZZVV 2 greep Urk vanaf minuut één bij de keel en liet negentig minuten lang niet meer los. Het ervaren Urk 4, dat de tweede plek bezet op de ranglijst, was tijdens de eerdere ontmoeting de baas over ZZVV 2. ‘Op’ Urk werd het 5-1 voor de gastheren, die ditmaal geen grip kregen op de sterk spelende Zuidwoldigers. Met deze ruime overwinning onderstreept de ploeg van Huiskes en Loovers de ambitie, die is uitgesproken in de winterstop, om het maximale uit de tweede seizoenshelft te halen.

In de aanloop naar de hervatting van de competitie heeft ZZVV 2 veel en hard getraind. Ook was er tijdens deze trainingen een duidelijke kanteling in mentaliteit zichtbaar. De ploeg, die tot nu toe wisselvallend presteerde heeft naar elkaar uitgesproken meer van zichzelf -en van elkaar- te vragen.

In de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd refereerde trainer Hans Huiskes aan de heenwedsrijd ‘op’ Urk. Tijdens deze ontmoeting liep zijn ploeg in het mes van het counterende Urk en verloor het dus met 5-1. Tijdens deze confrontatie voer Huiskes een paar tactische wijzigingen door, die zich in de wedstrijd -uiteindelijk- uitbetaalden.

Toen scheidsrechter Hans ten Hoopen om half vijf in de namiddag floot voor het begin van de wedstrijd toonde ZZVV direct haar ambitie. De ploeg probeerde de Urkers vast te zetten en af te jagen. Urk voetbalde zich hier de eerste tien minuten -op ervaring- op fraaie wijze onderuit. Toch hielden de blauw-witten dit niet vol en moesten ze in de 15e minuut buigen voor het enthousiaste ZZVV. Middenvelder Olaf Westerbeek testte de Urker doelman met een afstandschot. De doelman doorstond deze test echter zonder succes want hij kon de bal niet klemmen, waardoor spits Jordi Zwiers op sluwe wijze de bal binnen kon werken, 1-0. Het publiek stond vijf minuten later weer op de banken toen linksbuiten Jordi Booij langs meerdere Urkers snelde en de bal strak voor het doel gaf. Voor dat doel stond rechtsbuiten Bas Bulthuis klaar om de ‘panklare voorzet’ binnen te werken, 2-0. Een geweldige start voor ZZVV. Echter was de honger nog niet gestild want de ploeg ging door. Aanvallers Jordi Zwiers en Bas Bulthuis jaagden de Urker keeper op, en met succes. Jordi Zwiers ontfutselde de bal en gaf hem aan Bulthuis, die op zijn beurt simpel kon binnenschuiven, 3-0. Kort hierop besloot verdediger Bram Leerdam zich met het aanvalsspel te bemoeien en hij kwam door via de rechterkant. Zijn goede voorzet werd door middenvelder Niek Geers, met een puike kopbal, tot doelpunt gepromoveerd, 4-0.

Hierna liet de ploeg uit Urk voor het eerst haar tanden zien. De eerste goede aanval van de blauw-witten werd knap gered door keeper Jelle Verburg. De tweede aanval, wederom vanuit een lange bal, werd onschadelijk gemaakt door verdedigers Henk Bakker en Kristiaan Adema. En zo liet ook die Zuidwoldiger linie zien erg gefocust te zijn. Het slotakkoord van de eerste helft was voor ZZVV 2. Het was linksbuiten Jordi Booij die de Urker doelman in verlegenheid bracht met een snoeihard afstandschot, de bal verdween namelijk tussen de handen van de keeper door in het net, 5-0. Ook aanvaller Bas Bulthuis deed vlak voor rust nog een duit in het zakje door -wederom- op aangeven van Jordi Booij de 6-0 binnen te schieten.

Bij aanvang van het tweede bedrijf bracht trainer Hans Huiskes twee wisselspelers binnen de lijnen. Zo werd Niek Geers vervangen door Julian Hoorn en stond Bram Leerdam zijn plek af aan broertje Pim Leerdam. De eerste genoemde invaller gaf direct zijn visitekaartje af toen hij in de 48e minuut langs de zijlijn raasde en de bal voor het doel gaf. Deze harde voorzet werd door een ongelukkige Urker verdediger achter zijn eigen doelman gewerkt, 7-0. En zo spatte het Urker plan, om de schade beperkt te houden in de tweede helft, direct uiteen. ZZVV strooide kort hierop extra zout in de wonden door na een geweldige aanval de 8-0 op het scorebord te zetten. Het was een combinatie tussen Pim Leerdam en Olaf Westerbeek die spits Jordi Zwiers wisten vrij te spelen, de spits stak op zijn beurt Bas Bulthuis weg en hij schoot in de verre hoek hard binnen.

Echter ging de prijs voor het mooiste doelpunt van de middag naar de ploeg uit Urk. Een behendige aanvaller uit Urk lobte de bal, op twintig meter van het doel, vrij en schoot de bal met een volley over doelman Jelle Verburg, 8-1. Hij kreeg met deze wonderschone eretreffer ook de handen van het Zuidwoldiger publiek op elkaar. Dat het publiek kon blijven klappen was op het conto te schrijven van Jordi Booij, die aan een slalom begon in de vijandelijke zestienmeter. Nadat hij de bal net iets te ver voor zich uit tikte was Bas Bulthuis attent, hij schoot met links de 9-1 binnen. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Julian Hoorn, hij schoot een terecht gegeven strafschop zeer overtuigend binnen, 10-1. Einde wedstrijd.

Een prachtige overwinning voor de ploeg uit Zuidwolde, die hiermee een beloning krijgt voor de gedane arbeid van de afgelopen weken. De doelstelling voor de tweede seizoenshelft is uitgesproken en de ploeg hoopt deze lijn door te trekken. Dit moet dan volgende week gebeuren tegen het één plek hoger geklasseerde Knickerbockers uit Groningen. Op Woltingeslag wordt om 16:30 afgetrapt. Hopelijk kan de ploeg van Huiskes en Loovers dan op net zoveel publiek rekenen als afgelopen zaterdag. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Jelle Verburg; Yorick Haaze, Bram Leerdam (’45 Pim Leerdam), Henk Bakker (’63 Bart Otten), Kristiaan Adema; René Scholing, Olaf Westerbeek, Niek Geers (’45 Julian Hoorn); Jordi Booij, Jordi Zwiers en Bas Bulthuis.