Assist: Pim Leerdam

ZZVV2, Res. 2e klasse D

31 maart 2018 12:00

Onbekend

EMMEN – Op een zonovergoten sportpark Oude Roswinkelerweg heeft ZZVV 2 zich afgelopen zaterdag herpakt. Na het ongeïnspireerde gelijkspel van vorige week was de ploeg van Hans Huiskes en Jan Loovers op zoek naar eerherstel. Dat kreeg de ploeg in de vorm van drie welverdiende punten. Na negentig minuten stond er een eclatante 1-4 einduitslag op het scorebord. Door deze overwinning houdt ZZVV 2 -als nummer vier- aansluiting met de top in de reserve 2e klasse D. Rouveen (3e) en DWP (2e) staan binnen schootsafstand van de Zuidwoldigers, het gat is slechts drie punten. Koploper Klazienaveen staat verder weg, hun voorsprong bedraagt negen punten.  Saillant detail is dat de lijstaanvoerder volgende week ZZVV 2 ontvangt.

In de basisopstelling van de Zuidwoldigers keerden een viertal spelers terug die vorige week, door verschillende omstandigheden, ontbraken. Aanvoerder René Scholing verving Pim Leerdam, eerste elftalspeler Olaf Westerbeek verving Yorick Haaze, Bram Leerdam speelde in plaats van de geblesseerde Henk Bakker en Bas Bulthuis nam de plaats in van Jordi Zwiers. Het was goed om te zien dat er veel geblesseerde spelers met de ploeg waren meegereisd om hun teamgenoten te ondersteunen. Zo waren Geert Bouwers, Jordi Zwiers en Henk Bakker aandachtig toeschouwer tijdens dit duel.

Dan de wedstrijd. Beide ploegen begonnen de wedstrijd afwachtend, wat mede kwam door het hobbelige veld. Toen beide ploegen hun handelingsplannen hadden aangepast aan de omstandigheden kwam de wedstrijd los. Het was de thuisploeg die in het begin van het duel het betere voetbal op de -slechte- mat legde. De Emmenaren combineerden makkelijk en kwamen er een paar keer gevaarlijk via de zijkant door. Mede door goed verdedigend werk van de Zuidwoldiger verdediging kreeg Drenthina geen grote kansen. De eerste grote kans was voor ZZVV. De van een blessure herstelde middenvelder Donny Schoemaker liet met een venijnig afstandschot op de paal zijn ambities voor deze wedstrijd zien, maar dit leverde helaas geen treffer op. Die treffer viel even later wel toen middenvelder René Scholing  attent reageerde op een losgelaten vrije trap, 0-1. Tien minuten later was het weer raak en het was weer Scholing die belangrijk was. Met een volley liet hij de bal diagonaal het veld oversteken, en die pass werd prachtig gecontroleerd en meegenomen door aanvaller Jordi Booij. Booij snelde langs zijn directe tegenstander en schoof de bal strak onder de uitgekomen keeper door, 0-2. Rust.

In de tweede helft begon ZZVV 2 sterk. De ploeg uit Zuidwolde wilde de wedstrijd snel op slot gooien en dit lukte. Jongeling Julian Hoorn kwam vrij aan de rechterkant van het veld en hij hield het overzicht. Met een strakke, lage voorzet wist hij Jordi Booij te vinden, waarna de aanvaller overtuigend zijn tweede van de middag binnenschoot, 0-3. Even later een dubieus moment. De warrig leidende scheidsrechter meende een penalty te zien in een geblokte voorzet van een Emmenaar. Tot ieders verbazing legde de leidsman de bal op de stip. De sterke spits van Drenthina, die de gehele wedstrijd  onzichtbaar was door toedoen van ZZVV-verdediger Bart Otten, wist wel raad met deze buitenkans en hij schoot de strafschop binnen, 1-3. In de periode na deze treffer probeerde Drenthina aan te zetten en namen ze meer initiatief. Dit resulteerde in wat kleine mogelijkheden, zonder echt gevaar. Dit slotoffensief kwam ten einde toen ZZVV tien minuten voor tijd de 1-4 maakte. Het was de opgekomen middenvelder Pim Leerdam die aanvaller Bas Bulthuis wist te vinden. De spits maakte de bal vrij en schoot diagonaal hard binnen. En zo kwam een sportieve wedstrijd ten einde. En blijft de ploeg uit Zuidwolde wederom ongeslagen.

De ambities van de jonge ploeg uit Zuidwolde zijn duidelijk en realistisch. De ploeg wil graag beslag leggen op -minstens- de tweede plaats op de ranglijst om op deze manier een plek te bemachtigen voor de nacompetitie. Met de reeks die het team na de winterstop heeft neergezet onderstreept het deze ambitie. Volgende week kan de ploeg laten zien tot waar het toe in staat is, dan gaat ZZVV 2 op bezoek bij de sterk spelende koploper Klazienaveen 2. Een prachtig affiche én meetmoment voor de Zuidwoldigers. Op sportpark De Magneet in Klazienaveen wordt komende zaterdag om 12:00 afgetrapt. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Tom Willems; Olaf Westerbeek, Bram Leerdam, Bart Otten, Kristiaan Adema; Donny Schoemaker, Niek Geers (’70 Pim Leerdam), René Scholing; Jordi Booij (’70 Yorick Haaze), Bas Bulthuis en Julian Hoorn