Assist: Henk Bakker

ZZVV2, Res. 2e klasse D

25 november 2017 14:30

Onbekend

ZWARTSLUIS – De teleurstelling droop van de Zuidwoldiger gezichten na afloop van de ontmoeting tussen DESZ 2 en ZZVV 2. Waar de mannen van Huiskes en Loovers de knappe overwinning op DZOH 3 -van afgelopen week- een passend vervolg wilden geven, kwamen ze in Zwartsluis van een koude kermis thuis. Met name in het tweede deel van de eerste helft maakten de roodhemden het verschil. Na negentig minuten voetballen stond er een afgetekende 5-2 op het scorebord. Door deze nederlaag verliest ZZVV 2 de aansluiting met de top van de ranglijst.

Met een sterke selectie, met maar liefst vier wisselspelers, reisde ZZVV 2 af naar Zwartsluis. Vanuit de eerste selectie deden Arjan Mulderij, Olaf Westerbeek en Richard Koopman mee. Met een goede instelling, na een prima warming-up, gingen de geel-zwarten om half drie de ‘kunstwei’ in. En daar openden de ZZVV’ers de wedstrijd zeer overtuigend. In de eerste twintig minuten kregen de Zuidwoldigers kans op kans. De eerste grote mogelijkheid was voor aanvaller Jordi Booij, vanaf de zijkant kon hij op de doelman af. Hij loste een hard schot maar trof de keeper. Kort daarop eenzelfde situatie voor Booij, ditmaal wel met positieve afloop. De snelle buitenspeler schoof de bal langs de keeper, 0-1. In de daaropvolgende minuten bleef ZZVV 2 overtuigen en creëerde het twee enorme mogelijkheden, het had echter de pech dat middenvelder Olaf Westerbeek ongelukkig was in de afronding.

Waar ZZVV het geluk niet had, was dat er wel aan ‘Zwartsluizer-zijde’. In de zesentwintigste minuut vloog de bal -uit het niets- via de paal achter de kansloze Tom Willems. Op zich niks aan de hand, want ZZVV had het betere van het spel maar het bleek de allesbeslissende ommekeer. In de resterende minuten van de eerste helft was het bij elke mogelijkheid die Zwartsluis creëerde raak. Een combinatie van bijzonder veel geluk, zwak verdedigen en slecht omschakelen zorgden ervoor dat ZZVV met een 5-1 (!) achterstand de rust in ging.

In de tweede helft was het ZZVV dat veel probeerde, maar waar er vrij weinig lukte. Het creëerde een paar aardige mogelijkheden, maar kwam niet verder dan een benutte penalty van Jordi Booij, 5-2. En daar laten we het maar bij. Einde wedstrijd.

Na de prachtige wedstrijd van vorige week staat ZZVV 2 weer met beide benen op de grond. Er zit niks anders op dan weer een week hard te trainen en het volgende week opnieuw te proberen. Volgende week wederom een uitwedstrijd voor de Zuidwoldigers. Het speelt om 14:30 in en tegen Meppel. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV: Tom Willems; Kristiaan Adema, Bart Otten, Henk Bakker, Richard Koopman; René Scholing, Olaf Westerbeek, Niek Geers; Bas Bulthuis, Arjan Mulderij en Jordi Booij.