78'

ZZVV2, Res. 2e klasse D

28 oktober 2017 14:30

Onbekend

ROUVEEN - Op het altijd winderige sportpark in Rouveen heeft ZZVV 2 de ontmoeting met het plaatselijke tweede elftal niet winnend weten af te sluiten. Na negentig minuten voetballen stond er een 2-0 eindstand op het scorebord. Waar ZZVV in de eerste helft goed mee kon komen met hun tegenstander, viel in het tweede bedrijf de beslissing. Mede door deze nederlaag bezet ZZVV 2 nu de achtste plaats op de ranglijst in de reserve tweede klasse.

Met een uitgeklede selectie reisde ZZVV 2 af naar Overijssel. Henk Bakker, René Scholing en Bram Leerdam ontbraken vanwege blessures, Niek Geers vierde nog steeds vakantie en Donny Schoemaker mocht aansluiten bij de eerste selectie. Om toch elf fitte spelers de ‘kunstwei’ in te kunnen sturen, deden Huiskes en Loovers een beroep op selectiespeler Richard Koopman en derde elftalspeler Björn Zwanepoel. Voor de wedstrijd was het nog even spannend of aanvalsleider Jordi Zwiers fit genoeg was om te beginnen aan het duel. Zijn aankomst in Rouveen was voor ZZVV 2 -en vooral voor hemzelf- een flinke opluchting.

De openingsfase van de wedstrijd bestond vooral uit veel duels, strijd en slordigheden. De kleine kansen die ontstonden kwamen dan ook veelal voort uit geluk. Zowel ZZVV als Rouveen kregen in de beginfase kleine mogelijkheden. De grootste mogelijkheid voor ZZVV leverde ook direct een doelpunt op; Jordi Zwiers kopte op knappe wijze een vrije bal van Bas Bulthuis tegen de netten maar zag tijdens het juichen -tot zijn grote spijt- de grensrechter met de vlag in de lucht staan. De scheidsrechter ging mee in deze beslissing en keurde het doelpunt, onterecht, af. Hierna was het de beurt aan Rouveen, dat via hun vlugge en behendige vleugelaanvallers tot goede mogelijkheden kwam. De 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen; na een prima aanval schoot een middenvelder van Rouveen -vanaf de zestienmeterlijn- de bal met een curve achter doelman Tom Willems. In de daaropvolgende minuten mocht ZZVV-verdediger Arjan Mulderij nog twee maal aanleggen voor een afstandschot, maar beide schoten werden over het doel gekeken door de keeper van Rouveen. Tijd voor thee.

In de tweede helft startte Rouveen sterk en raakte het al na vijf minuten spelen de paal.  Ook in de daaropvolgende fase was het met name Rouveen dat gevaarlijk werd. Vooral via goed ingeslepen standaardsituaties verraste het de defensie van ZZVV meerdere malen. In de 63e minuut echter een heugelijk moment, want middenvelder Pim Leerdam kon na lang blessureleed eindelijk weer minuten gaan maken. Hij verving linksachter Björn Zwanepoel, die kon terugkijken op een prima rentree in het tweede elftal. Ondertussen was het ZZVV dat meer risico ging nemen, mede door verdediger Arjan Mulderij door te schuiven naar het middenveld en achterin risico te nemen door 1-op-1 te gaan spelen. Dit resulteerde in veel balbezit en één goede kans. De in de basis begonnen Julian Hoorn kreeg de bal in de zestienmeter aangespeeld en mocht aanleggen voor een schot. Zijn schot, dat onderweg was naar de verre hoek, werd onderweg helaas geblokt waardoor de stand hetzelfde bleef. In een tegenstoot -een paar minuten later- was Rouveen echter wel dodelijk wist het via een scherpe counter 2-0 te maken. Hierna kreeg ZZVV nog één mogelijkheid, via een kopbal van Arjan Mulderij, maar deze poging leverde geen resultaat op. Einde wedstrijd.

En zo liet de equipe van Huiskes en Loovers de drie punten in Rouveen. De geleverde arbeid en spelopvatting bieden echter hoop en kansen voor de komende wedstrijden, waarin de selectie tevens weer wat breder gaat worden. Komende zaterdag komt het derde elftal van HZVV op bezoek in Zuidwolde. Om 16:30 wordt op sportpark Woltingeslag voor het begin van de wedstrijd gefloten, met hopelijk veel geel-zwarte supporters langs de lijn. Graag tot ziens!

Opstelling ZZVV 2: Tom Willems, Kristiaan Adema (’75 Richard Koopman), Bart Otten, Arjan Mulderij, Bjorn Zwanepoel (‘63 Pim Leerdam), Geert Bouwers, Yorick Haaze, Bas Bulthuis, Jordi Booij, Jordi Zwiers en Julian Hoorn.