Assist: Julian Hoorn

ZZVV2, Res. 2e klasse D

14 oktober 2017 16:30

Onbekend

ZUIDWOLDEAfgelopen zaterdagmiddag heeft ZZVV 2 zich naar een verdiende 4-2 overwinning gevochten. Daarmee pakt het dit keer wel de punten, waar deze de vorige twee wedstrijden uitbleven. Slachtoffer van de dadendrang van  ZZVV was het tweede elftal van Drenthina. Door deze overwinning klimt de ploeg van Huiskes en Loovers naar de zesde plaats op de ranglijst.

Met gewijzigde ploeg trad ZZVV gisteren aan tegen Drenthina. Jordi Zwiers keerde terug in de basiself, nadat hij volledig was hersteld van zijn enkelblessure. Ook Bram Leerdam, René Scholing en Arjan Mulderij keerden terug in het elftal. Henk Bakker ontbrak met een blessure, en Pim Leerdam deed wedstrijdritme op bij het derde elftal, waardoor hij niet bij de selectie zat. Eerste elftal spelers Donny Schoemaker en Olaf Westerbeek vulden de vacante plekken in de selectie in.

Dat de laatste twee wedstrijden verloren gingen zag je terug in de beginfase van de wedstrijd; slordigheden, persoonlijke fouten en onzekerheden wisselden elkaar af. Nadat er na twintig minuten wat vertrouwen was getankt begon ZZVV beter te spelen en creëerde het wat kleine kansen. Linkshalf Yorick Haaze glipte er aan de linkerkant van het veld een paar keer knap voorbij en zorgde daarmee voor dreiging. Aan de andere kant was het rechtshalf Jordi Booij die tot de grootste kans van de eerste helft kwam. Na een goedlopende aanval werd Booij -door een teruggelegde bal-  gedwongen ineens op doel te schieten. Het schot in de hoek was overtuigend, evenals de knappe redding van de Drenthina-doelman. Nadat Tom Willems een gevaarlijke uitbraak van Drenthina, met een goede redding, wist te neutraliseren floot de scheidsrechter de eerste helft af: 0-0.

In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. De thuisploeg begon furieus aan het tweede bedrijf. Duels op het middenveld werden gewonnen en ook de verdediging gaf duidelijk aan dat daar niks te halen viel. Door deze stabiliteit kon er vooruit worden gedacht en werden de aanvallers ingeschakeld. Zo lieten Jordi Zwiers, Arjan Mulderij en zelfs linksback Donny Schoemaker de verdediging van Drenthina met enige regelmaat flink zweten. De openingstreffer kwam van de voet van Jordi Zwiers. De aanvaller liet zien nog steeds koelbloedig te zijn en strafte een te korte terugspeelbal genadeloos af; 1-0. Na deze openingstreffer ging het nog beter lopen bij de thuisploeg en kreeg het meer kansen. Ondertussen hielden Niek Geers en Kristiaan Adema de Emmenaren bij het doel van Tom Willems vandaan door hun ‘korte’ manier van verdedigen. De 2-0 kwam van de voet van Bas Bulthuis, de middenvelder kwam ‘eroverheen’ en kreeg de bal mee van Jordi Zwiers. Hij passeerde de keeper en schoof de bal in het doel. Enkele minuten later waren de Zuidwoldigers alweer bij het doel van Drenthina. Dit keer was het spits Arjan Mulderij, die op karakteriserende wijze de bal vrij maakte en prachtig binnenschoot; 3-0.

Na dit doelpunt nam ZZVV onbewust wat gas terug en drong Drenthina steeds meer aan. Met een tegentreffer tot gevolg. Het was verdediger Bram Leerdam die op onfortuinlijke wijze een voorzet van de Emmenaren in zijn eigen doel werkte; 3-1. Menig Zuidwoldiger kreeg het nog iets warmer toen kort daarna ook een vrije bal van Drenthina achter doelman Tom Willems werd gekopt en de stand verschoof naar 3-2. En zo kwamen de groen-witten ineens weer terug in de wedstrijd. Het was de inmiddels ingevallen verdediger Bart Otten, die daarna nog een veel belovende aanval van Drenthina wist te verijdelen en daarmee erger voorkwam. Maar ZZVV toonde karakter en nam het initiatief weer over in de periode hierna. Zo kwam invaller Julian Hoorn op snelheid langs zijn tegenstander en leverde hij de bal goed af bij Jordi Zwiers. De schaduwspits bleef rustig en maakte zijn tweede treffer van de middag; 4-2. Dit was ook de eindstand.

En zo weet ZZVV 2 weer wat winnen is en tankt het vertrouwen voor de komende weken. De drie punten waren een mooie beloning voor de positieve spelopvatting van het elftal. Op naar volgende week, waar ZZVV het voor de beker in Dalen -tegen het plaatselijke derde elftal- mag opnemen voor een plek in de volgende ronde.

Supporters, bedankt voor jullie komst en graag tot een volgende keer!

Opstelling ZZVV 2: Tom Willems, Kristiaan Adema, Niek Geers (’65 Bart Otten), Bram Leerdam, Donny Schoemaker, René Scholing (’75 Olaf Westerbeek), Bas Bulthuis, Yorick Haaze, Jordi Booij (’70 Julian Hoorn), Jordi Zwiers en Arjan Mulderij.