Datum

1 februari 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag verloor ZZVV 2 met 3-4 van Gorecht 2. De ontmoeting duel tussen de nummer vijf -ZZVV- en de nummer drie -Gorecht- bleek een boeiende. Waar de gasten uit Groningen het betere van het spel hadden, was het ZZVV dat met gevaarlijke tegenaanvallen zorgde voor een redelijk gelijkwaardige strijd. ZZVV 2 probeerde de laatste minuten nog een gelijkmaker te forceren, maar dit was tevergeefs. Door deze nederlaag blijft ZZVV 2 vijfde op de ranglijst.

Olaf Westerbeek, Richard Koopman, Donny Schoemaker, Mathijs Drent, Bram Leerdam en Pim Leerdam waren afgelopen zaterdag allemaal niet inzetbaar. Om toch tot een waardige selectie te komen sloten vanuit ZZVV 1 verdediger Bram Ekkel en aanvaller Bram Otten aan. En vanuit ZZVV 3 kwam Bryan Koster.

Om half één floot scheidsrechter Smook Brands voor het begin van het duel. Het was direct duidelijk dat de gasten uit Groningen -net als tijdens de heenwedstrijd- behoorlijk goed kunnen voetballen. Met goed positiespel en veel beweging zorgden ze ervoor dat ZZVV 2 geen grip op ze kreeg. Uit dit overwicht viel in de 14e minuut ook de 0-1. Een vlotte aanval werd goed uitgespeeld en bracht Gorecht op voorsprong. Na deze treffer probeerde ZZVV 2 –door eerder druk te zetten- meer grip te krijgen op de Groningers en dit had effect. ZZVV 2 kwam meer in de duels en creëerde -via haar snelle aanvallers- al wat kleine mogelijkheden. ZZVV 2 kwam zelfs op gelijke hoogte toen Jordi Booij een vrije trap, van net buiten de zestienmeter, hard raak schoot: 1-1. ZZVV 2 drukte door en kwam zelfs op voorsprong toen Bram Otten -na een vlotte counter- werd aangespeeld door Jordi Booij. Otten bleef rustig en schoof de bal, met zijn linkervoet, langs de doelman: 1-2. Rust.

Na rust kreeg ZZVV 2 direct al een tegenvaller te verwerken. Na nog geen drie minuten ging de bal namelijk op de stip. Een duel tussen Bart Otten en een aanvaller van Gorecht werd door scheidsrechter Brands als overtreding beoordeeld. En zo kon de aanvoerder van Gorecht –via de strafschop- zorgen voor de 2-2. In de 63e minuut kwam ZZVV 2 ook nog eens op achterstand. Een voorzet werd diagonaal over keeper Stijn ter Steege gekopt en belandde in het doel: 2-3. Toen ZZVV 2 in de periode hierna probeerde gelijk te maken viel de wedstrijd in het slot na een grote misser van ZZVV 2-aanvoerder Bas Bulthuis. Met een te korte terugspeelbal zette hij de spits van Gorecht oog-in-oog met Ter Steege. De spits omspeelde de doelman en scoorde: 2-4. In de absolute slotfase wist ZZVV 2 -via een prachtige vrije bal van Jordi Booij- nog 3-4 te maken, maar de gelijkmaker bleef uit. En zo verloor ZZVV 2, van een goed Gorecht, met 3-4.

En zo pakte ZZVV 2 tegen de huidige top 4 van de ranglijst nog geen punt en lijkt het daardoor te staan waar het hoort te staan. Het voert met de huidige vijfde plaats de middenmoot van de reserve 1e klasse aan. Wat –in principe- als promovendus ook een prestatie is. Dit willen de spelers en begeleiders van ZZVV 2 graag zo houden en daarom hoopt het volgende week, in en tegen Delfzijl, weer te winnen. Bovenin Groningen wordt dan om 12:00 afgetrapt. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Stijn ter Steege; Stef Kloeze, Bram Ekkel (’72 Julian Hoorn), Bart Otten, Niek Geers; Bas Bulthuis, René Scholing, Kristiaan Adema; Michael ter Wal, Bram Otten en Jordi Booij