Eindsprint bezorgt ZZVV 2 terechte overwinning

NEC Delfzijl 2

1e klasse B

28 september 2019 12:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Afgelopen zaterdag werd de eerste thuiswedstrijd van ZZVV 2 in de reserve 1e klasse een feit. Op bezoek kwam NEC Delfzijl 2, een sterke ploeg die vorig jaar op de tweede plaats eindigde in deze competitie. Maar ZZVV 2 wist zich raad met deze tegenstander. Mede door een goed laatste kwartier wist de jonge beloftenploeg de verhoudingen op het veld om te zetten in de juiste einduitslag: 3-1. Twee wedstrijden, twee overwinningen; een prima start voor ZZVV 2.

Met Paul Bos, Marco Kikkert en Nick Vredenborg kreeg ZZVV 2-trainer Klaas Mijnheer drie spelers van het eerste elftal tot zijn beschikking. Julian Hoorn en Niek Geers sloten hierdoor aan bij ZZVV 3. Broers Pim Leerdam en Bram Leerdam waren door een blessure niet beschikbaar.

ZZVV 2 begon voortvarend aan de wedstrijd. Paul Bos kreeg in deze beginfase direct al een dot van een kans, maar liet deze onbenut. Ook Michael ter Wal kreeg een tiental minuten later een mogelijkheid, maar ook zijn poging leverde geen treffer op. Kort hierna, aan de andere kant van het veld, kreeg NEC Delfzijl 2 -uit het niets- een strafschop. Na een scrimmage kreeg ZZVV 2-middenvelder René Scholing de bal ongelukkig tegen zijn hand, waardoor de bal op elf meter ging. Deze strafschop werd gemist, maar vanwege -klaarblijkelijk- te vroeg uitkomen mocht de penalty opnieuw worden genomen. De tweede instantie was wel raak, waardoor de gasten uit Groningen op 0-1 kwamen. In de 40e minuut dacht ZZVV 2 op gelijke hoogte te komen, maar het fraaie doelpunt van René Scholing -op aangeven van Paul Bos- werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Ruststand: 0-1.

Donny Schoemaker en Bas Bulthuis kwamen na de rust voor Paul Bos en Nick Vredenborg. Met deze twee spelers ging ZZVV 2 wederom op zoek naar de gelijkmaker. Mogelijkheden volgden, maar doelpunten nog niet. Met Jordi Booij voor Marco Kikkert en Richard Koopman voor Mathijs Drent kwam ZZVV 2 steeds dichterbij de gelijkmaker. En de grootste kans daarop kreeg Michael ter Wal. De linkspoot mocht in de 64e minuut een strafschop nemen, nadat René Scholing werd vastgehouden in het strafschopgebied. Maar ook Ter Wal raakte de paal, waardoor de stand hetzelfde bleef. Gelukkig voor ZZVV 2 was daar even later invaller Jordi Booij; die via zijn handelsmerk -ongelofelijk hard rennen- de 1-1 op het scorebord zette. Booij werd de diepte in gestuurd door Ter Wal en omspeelde de keeper, waarna hij de bal in het lege doel schoof.  Acht minuten later was het weer raak voor ZZVV 2 en weer was het Booij. Dit maal op aangeven van Donny Schoemaker. Booij snelde langs zijn tegenstander en schoot diagonaal hard raak: 2-1. In de 85e minuut ontving NEC Delfzijl nog een rode kaart, waardoor het slotoffensief van de Groningers uitbleef. Wel scoorde ZZVV 2 nog een keer. Michael ter Wal haalde zijn gram, door op aangeven van Kristiaan Adema met zijn rechterbeen (!) raak te schieten: 3-1. Wat direct ook het laatste wapenfeit van deze wedstrijd was.

ZZVV 2 wint dus opnieuw in haar nieuwe competitie. Een droomstart voor het trio Mijnheer, Loovers en Scholing. Volgende week gaat ZZVV 2 in Haren proberen om deze serie een passend vervolg te geven. Op sportpark De Koepel zal Gorecht 2 de tegenstander zijn. Gorecht won haar eerste wedstrijd van VEV’67, maar verloor zaterdag van ACV 2. Aanvang: 12:45. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Stijn ter Steege; Stef Kloeze, Mathijs Drent (’63 Richard Koopman), Bart Otten, Kristiaan Adema; Olaf Westerbeek, René Scholing, Nick Vredenborg (’46 Donny Schoemaker); Michael ter Wal, Paul Bos (’46 Bas Bulthuis) en Marco Kikkert (’60 Jordi Booij)