Datum

23 november 2019 17:00

Accommodatie

Onbekend

ZUIDWOLDE – Afgelopen zaterdag verloor ZZVV 2 -terecht- met 0-3 van VEV ’67 2 uit Leek. De Groningers zorgden er knap voor dat ZZVV 2 niet in hun favoriete spel kwam en sloegen op de juiste momenten toe. Ondanks deze nederlaag bezet de ploeg van trainer Klaas Mijnheer, leider Jan Loovers en assistent Patrick Scholing nog steeds de 6e plaats op de ranglijst.

In aanloop naar dit duel stond de telefoon van ZZVV 2-trainer Klaas Mijnheer roodgloeiend. Verschuivingen, ziektes en blessures bij het eerste elftal zorgden ervoor dat de hoofdcoach pas kort voor het duel duidelijkheid kreeg over zijn selectie. Uiteindelijk versterkten eerste elftalspelers Marco Kikkert en Nick Vredenborg alsnog het tweede. Pim Leerdam, Niek Geers en Julian Hoorn speelden bij ZZVV 3. Leerdam en Geers sloten na dat duel alsnog aan bij de wedstrijdselectie van ZZVV 2. Richard Koopman en Bram Leerdam ontbraken door blessures.

Het was rommelig in de openingsfase van de wedstrijd. De gasten grepen ZZVV 2 direct bij de keel, door ze continue onder grote druk te zetten. En hier had de thuisploeg zichtbaar moeite mee. Wel kreeg de thuisploeg -via Michael ter Wal- een grote mogelijkheid op de 1-0. Zijn inzet ging echter naast. Aan de andere kant werd VEV'67 ook voor het eerst gevaarlijk, maar ZZVV 2-doelman Stijn ter Steege was alert. Eigenlijk was deze golfbeweging van aanval en tegenaanval typerend voor het eerste bedrijf, waarin beide ploegen niet tot scoren kwamen. Rust.

Na rust begon ZZVV 2 beter. Het kreeg binnen een paar minuten al direct een paar goede mogelijkheden, maar deze waren niet besteed aan Michael ter Wal en Jordi Booij. Na deze opwindende openingsfase kreeg VEV ’67 aan de andere kant van het veld een vrije trap te nemen. En met een uitstekende trap wist een speler van de Groningers deze om te zetten in een treffer: 0-1. Zuur voor de thuisploeg, die net aan begon te dringen. ZZVV 2 probeerde meer te forceren, maar ging daarbij -zo nu en dan- wel meer uit positie lopen. VEV ’67 profiteerde hiervan en voetbalde zich knap tussen de Zuidwoldigers door. Dit goede positiespel leidde ook tot de 2-0. Een dieptepass werd knap gecontroleerd en daarna droog binnengeschoten. Tien minuten later volgde de genadeklap, toen een voorzet -via verschillende benen- gelukkig voor een Gronings been kwam en binnen werd getikt: 3-0. Vreugde in het Groninger kamp, treurnis bij de Zuidwoldigers.  En zo floot -met wederzijds goedkeuren- de prima leidende scheidsrechter Hans ten Hoopen na precies negentig minuten voetballen af.

Jammer, maar helaas. Niet de gewenste overwinning voor ZZVV 2, waar het voorafgaand aan de wedstrijd wel op hoopte. Wel een lesje reserve 1e klasse voetbal, waarbij het tempo en het niveau dus aanzienlijk hoger ligt dan vorig seizoen. Maar niet getreurd, want volgende week krijgt ZZVV 2 de mogelijkheid op eerherstel. In Emmen is dan -om 12:00- DZOH 2 de tegenstander. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Stijn ter Steege; Stef Kloeze, Mathijs Drent, Bart Otten, Kristiaan Adema; Bas Bulthuis, Olaf Westerbeek, René Scholing; Michael ter Wal, Marco Kikkert (’70 Donny Schoemaker) en Jordi Booij