Be Quick 1887 2

1e klasse B

26 oktober 2019 17:00

Onbekend

ZUIDWOLDE – Na de uitoverwinning van vorige week -dit verslag staat inmiddels ook op de site- op Omlandia 2 (0-1), won ZZVV 2 zaterdagavond ook van Be Quick 1887 2 uit Haren. Na negentig minuten voetballen stond er een 4-1 eindstand op het scorebord. Door deze overwinning stijgen de jongelingen van trainer Klaas Mijnheer, leider Jan Loovers en assistent Patrick Scholing naar de vierde positie in de reserve 1e klasse B. Grote man aan de kant van de Zuidwoldigers was Michael ter Wal. De grillige buitenspeler had het op zijn heupen en was ongrijpbaar voor de Groningers; Ter Wal was goed voor een prachtig doelpunt en één assist.

Waar de selectie vorige week qua wisselingen over de kop ging, was ZZVV 2 afgelopen zaterdag weer eens -bijna- compleet.  Alleen de langdurig geblesseerde Bram Leerdam ontbrak. Vanuit het eerste elftal kreeg ZZVV 2 dit keer geen aanvullingen, waardoor het op eigen kracht de degens mocht kruisen met Be Quick 1887 2. De traditieclub uit Groningen kwam met 7 punten uit 6 wedstrijden naar Zuidwolde.

Om 17:00 floot scheidsrechter Magroelal voor het begin van de wedstrijd. En de beginfase was duidelijk voor de thuisploeg. Dat via Olaf Westerbeek al snel een dot van een kans op de openingstreffer kreeg. Westerbeeks poging raakte echter de voeten van de goalie en leverde daardoor geen treffer op. Het wrange was dat de eerste poging van de uitploeg –aan de andere kant- wel goed was voor een doelpunt. Uit een corner ontstond een onoverzichtelijke scrimmage en hieruit scoorde Be Quick de 0-1. Een domper voor de thuisploeg, die tot dan toe de betere was. Gelukkig wist ZZVV 2 vijf minuten voor rust op gelijke hoogte te komen. Uit een perfect uitgemeten vrije trap van Donny Schoemaker wist Pim Leerdam –met het hoofd- de bal goed te verlengen en te scoren: 1-1. Tevens de ruststand.

Na rust schakelde ZZVV 2 een tandje bij en dwong het de Groningers nog meer achteruit. Meerdere kansen volgden, maar zonder resultaat. Aan de andere kant was het ZZVV 2-keeper Stijn ter Steege die met goed keeperswerk de pogingen van Be Quick neutraliseerde. En zo kon ZZVV 2 in de 69e minuut op 2-1 komen. Uit –wederom- een vrije trap van Donny Schoemaker kopte verdediger Bart Otten kiezelhard raak: 2-1. Een treffer die het vertrouwen van de thuisploeg een boost gaf. En zo volgde in de 76e minuut ook de 3-1. Jordi Booij werd de diepte in gestuurd door Michael ter Wal en Booij rondde (zoals vaker dit seizoen) koel af: 3-1. Het hoogtepunt kwam enkele minuten later toen Michael ter Wal aan de zijkant van het veld werd aangespeeld door Richard Koopman. Ter Wal dribbelde, kapte de bal af en lepelde de bal met z’n chocoladebeen over de verbouwereerde Be Quick-doelman heen: 4-1. Een kers op de taart voor ZZVV 2, dat met deze uitslag de wedstrijd in het juiste perspectief plaatste. Einde wedstrijd.

Wederom drie punten voor de jonge beloftenploeg. Hierdoor komt ZZVV 2 op 12 punten uit 6 wedstrijden. Volgende week wacht een echte krachtmeting voor de Zuidwoldigers. Dan mag het op bezoek bij koploper ACV 2, dat tot nu toe nog geen enkel punt heeft laten liggen. In Assen trapt men om 11:45 af, met hopelijk wederom veel Zuidwoldigers langs de lijn. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Stijn ter Steege; Stef Kloeze, Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema (’86 Niek Geers); Olaf Westerbeek, Pim Leerdam, Donny Schoemaker (’75 Bas Bulthuis); Michael ter Wal (’83 Mathijs Drent), René Scholing en Jordi Booij (’88 Julian Hoorn)