Assist: Julian Hoorn

1e klasse B

15 februari 2020 12:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Terwijl de overige teams van ZZVV en jeugdafdeling JVZ niet in actie kwamen afgelopen zaterdag, kwam ZZVV 2 dat wel. Zij ontvingen het vierde elftal van de studenten van The Knickerbockers uit Groningen. De gasten kwamen als rode lantaarndrager op bezoek in Zuidwolde en bleven dat ook. ZZVV 2 was namelijk met maar liefst 8-2 te sterk voor de Groningers. De ruststand 2-2 deed niet vermoeden dat ZZVV 2 op weg was naar een monsterscore, maar niks bleek minder waar. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Michael ter Wal; de creatieve linkspoot scoorde zelf drie doelpunten en bereidde er twee perfect voor. Ook linkervleugelverdediger Stef Kloeze deed deze middag een aardige duit in het zakje; Kloeze maakte twee doelpunten en gaf een assist.

In aanloop naar de wedstrijd met “nummer laatst” The Knickerbockers 4 moest trainer Klaas Mijnheer op zoek naar versterkingen. Mathijs Drent (nek), Bram Leerdam (knie) en Richard Koopman (knie) ontbraken door blessures, terwijl Donny Schoemaker andere verplichtingen had. Hiervoor in de plaats kwamen Janou van Veen en Jarno van den Boomen -spelers van ZZVV 1- de selectie versterken.

Het was scheidsrechter J. Koeling die om half één de wedstrijd in gang zette. Na een openingsfase, waarin ZZVV 2 de wedstrijd naar haar hand leek te zetten kwam de thuisploeg bedrogen uit. Het kwam namelijk op achterstand. Een snelle, harde voorzet was de ZZVV 2-verdediging en keeper Stijn ter Steege te machtig en de spits van “De Bokken”troefde iedereen af en tikte binnen: 0-1. Een valse start voor de Zuidwoldigers, die na deze vroege tegenslag op zoek gingen naar de gelijkmaker. En dat lukte, want vier minuten later was het al raak. Middenvelder René Scholing liep een perfect afgemeten voorzet van Michael ter Wal binnen: 1-1. Dit was nog niet genoeg voor de geelzwarten, want de jacht op meer zette zich voort en leidde tot de 2-1. Het was Stef Kloeze die boven iedereen uit torende en een corner van Michael ter Wal hard in het net wist te koppen. ZZVV 2 kreeg na deze treffer nog een mogelijkheid om te scoren, maar Michael ter Wal vond de Groningse keeper op zijn weg. En waar ZZVV 2 het aan de ene kant na liet om te scoren, kreeg het aan de andere kant een treffer tegen. Een niet gevaarlijk ogende voorzet werd door ZZVV-goalie Ter Steege niet goed verwerkt en leidde zo de 2-2 in. De teleurstelling was groot bij de jonge, talentvolle goalie –en de rest van ZZVV 2-, maar de ploeg was vastberaden deze misser in de tweede helft recht te zetten.

En zo begon ZZVV 2 gemotiveerd aan het tweede bedrijf. En met succes, want al na twee minuten voetballen scoorde de thuisploeg. Michael ter Wal werd de diepte in gestuurd door Janou van Veen en oog-in-oog met de doelman bleef Ter Wal uiterst koel: 3-2. De volgende treffer van ZZVV 2 zat alweer in de pijpleiding, want nadat de bal nog maar vijf minuten in het spel was geweest, was het alweer feest. Dit maal was het aan topscorer Jordi Booij, die op aangeven van -andermaal- Janou van Veen knap wist te scoren: 4-2. En de ZZVV 2 trein denderde door, want ook de 5-2 liet niet lang op zich wachten. Waar Booij zojuist nog scoorde, was hij ditmaal de aangever. Met een slimme pass bracht hij Michael ter Wal in scoringspositie en dan is “één en één twee”; de linkspoot schoot diagonaal zuiver binnen: 5-2. Na deze treffer voerde ZZVV 2-trainer Klaas Mijnheer een tweetal wissels door. De vrienden Kristiaan Adema en Pim Leerdam kwamen in de ploeg voor respectievelijk Niek Geers en René Scholing. En Adema liet gelijk van zich horen, want de snelle vleugelverdediger etaleerde direct zijn snelheid en legde de bal panklaar voor het doel neer, waar Stef Kloeze weer van kon profiteren. Na één keer goedleggen schoot de sterke verdediger raak: 6-2. De Zuidwoldiger honger was nog niet gestild, want de thuisploeg bleef gretig. En wist via opnieuw Michael ter Wal uit te lopen naar 7-2. Ter Wal werd bediend door Stef Kloeze. In de 78e minuut voerde Mijnheer zijn laatste wissel door; Julian Hoorn verving Jordi Booij. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor aanvoerder Bas Bulthuis, die na een knappe actie van Julian Hoorn de bal teruggelegd kreeg. Het schot van de middenvelder was niet groots, maar wel hard en raak: 8-2. Wat na negentig minuten voetballen ook de uitslag bleek.

Door deze -ruime- overwinning bezet ZZVV 2 nog steeds de vijfde plaats op de ranglijst. Tegenstander The Knickerbockers 4 blijft -logischerwijs- laatste. Ander bijkomend punt is dat ZZVV 2, mede door de grote uitslag van afgelopen zaterdag weer een positief doelsaldo heeft (+5). Iets wat trainer Klaas Mijnheer, leider Jan Loovers en assistent Patrick Scholing waarschijnlijk wel kan bekoren.

ZZVV 2 heeft de komende twee weken “vrij”. Het jonge beloftenteam zal in ieder geval geen competitiewedstrijden spelen, want dat doet het zaterdag 7 maart pas weer. In Groningen zal -om 17:30(!)- dan Be Quick 1887 2 de tegenstander zijn. Hopelijk kan ZZVV 2 dan op net zoveel steun rekenen als afgelopen zaterdag, waar een groot aantal supporters de moeite had genomen om de wedstrijd van “Oens Tweede” te aanschouwen. Dank hiervoor!

Opstelling ZZVV 2: Stijn ter Steege; Stef Kloeze, Bart Otten, Jarno van den Boomen, Niek Geers (’65 Kristiaan Adema); Olaf Westerbeek, René Scholing (’65 Pim Leerdam), Bas Bulthuis; Michael ter Wal, Janou van Veen en Jordi Booij (’78 Julian Hoorn)