Datum

30 november 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

EMMEN – Door met 3-1 te verliezen van DZOH 2 heeft ZZVV 2 zich afgelopen zaterdag flink tekort gedaan. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer, leider Jan Loovers en assistent Patrick Scholing speelde een gedegen wedstrijd, maar kreeg de doelpunten ongelukkig tegen. Er had zeker meer in het vat gezeten voor Zuidwoldigers, al hadden deze zelf ook doortastender mogen zijn. Door deze nederlaag bezet “Oens Tweede” nu de zevende plaats op de ranglijst.

Er waren veel wijzigingen in de selectie én basisopstelling voor ZZVV 2. Want waar Bram Leerdam, Stijn ter Steege, Donny Schoemaker, Richard Koopman en Stef Kloeze al niet beschikbaar waren wegens blessures, ontbrak René Scholing -familieweekend- ook nog eens. Wel sloten Marco Kikkert en Janou van Veen aan vanuit ZZVV 1. Selectiekeeper Daan Ekkel keepte voor de geblesseerde Stijn ter Steege.

Op een koud kunstgrasveld in Emmen begon DZOH 2 veel beter aan de wedstrijd dan ZZVV 2. De gasten hadden moeite met de lopende mensen van DZOH en hadden zeker een minuut of tien nodig om hier goed mee om te gaan. Hierna stond het beter bij de gasten uit Zuidwolde en konden ze –vanuit een gesloten organisatie- via de snelle aanvallers gevaarlijk worden. Waar een bal van Marco Kikkert, na een pass van Janou van Veen, nog de paal raakte, was het even later wel raak. Janou van Veen begon aan een dribbel en passeerde verschillende tegenstanders; en met een beetje fortuin slalomde hij door de verdediging en rondde -oog in oog met de doelman- koeltjes af in de verre hoek: 0-1. Hierna liet ZZVV 2 de bal aan DZOH 2 en richtte het zich op de tegenaanval. Een goed gekozen tactiek, want de thuisploeg kwam niet door de Zuidwoldiger verdediginglinie en de geel-zwarten kwamen er op hun beurt een paar keer gevaarlijk uit. Één minuut voor rust wist DZOH 2 -via de rechterkant- de verdediging wel te doorbreken en de bal hoog voor het doel te brengen. Daar was enige twijfel over wie en hoe te verdedigen, waarna de spits van DZOH 2 er als de kippen bij was om binnen te koppen: 1-1. Zuur. Rust.

Na rust begon DZOH 2 wederom furieus. ZZVV 2 werd direct werd in de verdediging gedrongen, maar in tegenstelling tot de eerste helft kwam het er zelf nog maar amper uit. Net toen ZZVV 2 weer wat grip kreeg op de wedstrijd sloeg DZOH 2 toe. Een dieptepass van de thuisploeg werd -totaal onbedoeld- geschampt door een teamgenoot en deze pass belandde op deze manier pardoes bij één van de Emmer aanvallers. Deze stond nu oog in oog met ZZVV 2-keeper Daan Ekkel en schoot raak: 2-1. Nog zuurder. Dit werd nog erger toen de thuisploeg tien minuten later de voorsprong nog eens uitbreidde. Een buitenspeler van de Emmenaren mocht lang doorlopen met de bal aan zijn voet en dribbelde zichzelf in schietpositie. Waarna hij -van afstand- Ekkel passeerde: 3-1. En zo was de marge ineens twee en het vertrouwen van de Zuidwoldigers gekrenkt. Het jonge beloftenteam van ZZVV schakelde een versnelling op en probeerde zich terug te knokken. Via Bas Bulthuis, Janou van Veen en Marco Kikkert waren ze nog dichtbij, maar het mocht niet baten. En zo verloor ZZVV 2 ongelukkig van een gelijkwaardig DZOH 2. Einde wedstrijd.

Een vervelende nederlaag voor ZZVV 2, dat minimaal een punt verdiende. Volgende week mag de ploeg de vervelende serie proberen om te keren, want dan gaat het op bezoek bij het lager geklasseerde S.C. Genemuiden 3. Deze wedstrijd start om 12:15. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Daan Ekkel; Olaf Westerbeek, Mathijs Drent, Bart Otten, Niek Geers; Pim Leerdam, Kristiaan Adema (’75 Michael ter Wal), Bas Bulthuis; Janou van Veen, Marco Kikkert en Jordi Booij (’80 Julian Hoorn)