Groen Geel 3

1e klasse B

14 december 2019 12:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Afgelopen zaterdag moest ZZVV 2 zich neerleggen bij een 1-2 nederlaag tegen het Groningse Groen Geel 3. De gedeeld koploper haalde deze overwinning slechts met de hakken over de sloot, want de jonge beloftenploeg uit Zuidwolde vocht –tot aan het eindsignaal- voor een punt. De Zuidwoldigers mogen trots zijn, want met name in de tweede helft zette het de Noorderlingen met de rug tegen de muur. Trots is ook het woord dat opkomt als men kijkt naar de eerste seizoenshelft, waarin nieuwkomer ZZVV 2 zich goed heeft verkocht. Het team gaat zelfs als 6e ploeg van de competitie de winterstop in.

ZZVV 2-trainer Klaas Mijnheer kon maar liefst kiezen uit 15 fitte spelers voorafgaand aan het duel met Groen Geel 3. Onder die vijftien zaten ook eerste elftal spelers Kevin Vos, Marco Kikkert en Xander Adema. Bram Leerdam, Richard Koopman en Donny Schoemaker ontbraken door blessures. Julian Hoorn speelde mee met ZZVV 3.

ZZVV 2 begon -simpelweg- dramatisch aan het duel, want na maar liefst 33 seconden lag de bal al achter doelman Stijn ter Steege. Niet adequaat ingrijpen zorgde ervoor dat een middenvelder van Groen Geel 3 simpel door kon lopen en binnschieten: 0-1. Daar kwam nog eens bovenop dat de ervaren René Scholing na tien minuten al uitviel met een liesblessure. Al met al een waardeloos begin. Met Bas Bulthuis voor René Scholing vocht ZZVV 2 zich terug in het duel; letterlijk. De thuisploeg schakelde een paar tandjes bij en speelde met het mes tussen de tanden. Met af en toe een overtreding die nog maar net -of net niet- door de beugel konden. Ook kreeg ZZVV 2 een tweetal mogelijkheden, maar Marco Kikkert en Michael ter Wal scoorden niet. Tegenstander Groen Geel liet zien een tegenstander van niveau te zijn. De oud-studenten lieten met vlagen fraai voetbal zien. Rust.

Na rust kwam ZZVV 2 als herboren uit de kleedkamer en pakte het direct het initiatief. Met Pim Leerdam voor Xander Adema en Mathijs Drent voor Kevin Vos reeg de thuisploeg in de eerste minuten de kansen aaneen. Met als gevaarlijkste moment een scrimmage voor het doel van de Groningers; zonder succes. De gelijkmaker leek te vallen toen Bas Bulthuis een vrije trap binnen wist te werken, maar scheidsrechter Koole keurde –al twijfelend- het doelpunt af. Maar ZZVV 2 ging door en kreeg via Michael ter Wal nog een aantal schotkansen.  Zuur was het toen aan de andere kant –de normaal zo betrouwbare sluitpost- Stijn ter Steege gruwelijk in de fout ging. Ter Steege liet een simpele vangbal ontsnappen en zo kwam Groen Geel 3 gelukkig aan de 0-2. ZZVV 2 rechtte de rug en probeerde nog een tandje bij te schakelen en dit lukte toen Mathijs Drent enkele minuten later de 1-2 binnen wist te koppen. In het laatste kwartier probeerde ZZVV 2 zich nog naar een gelijkspel te knokken, maar de beloning bleef uit. Einde wedstrijd.

Jammer, maar helaas. Twee zelf weggeven doelpunten nekken ZZVV 2. Wel kan de ploeg trots zijn op de manier hoe het bleef knokken voor een goed resultaat. De komende tijd zal de ploeg van Klaas Mijnheer, Jan Loovers en Patrick Scholing gebruiken om tot rust te komen. Ook komt de jonge beloftenploeg nog in actie op het Kerstzaaltoernooi in Ruinen. En wel op zaterdagavond 28 december. Voor de liefhebber, graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Stijn ter Steege; Stef Kloeze, Kevin Vos (’46 Mathijs Drent), Bart Otten, Niek Geers; Xander Adema (’46 Pim Leerdam), Olaf Westerbeek (’65 Kristiaan Adema), René Scholing (’10 Bas Bulthuis); Michael ter Wal, Marco Kikkert en Jordi Booij