19 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

TEN BOER - Op zaterdag 19 oktober stond de uitwedstrijd in Ten Boer tegen Omlandia 2 op het programma voor ZZVV 2.

Waar in voorgaande weken de selectie een aantal keren kon worden aangevuld met spelers uit de eerste selectie was de situatie nu volledig anders. Een waslijst aan afwezigen (Jordi Booij, Bas Bulthuis, Niek Geers, Bram Leerdam, Stef Kloeze & Rene Scholing) zorgde ervoor dat er spelers uit het derde en vierde elftal de selectie van ZZVV 2 moesten versterken. Abbi Mehretab, David Sanders & Andrei Rusu waren gelukkig bereid om de lange reis naar Ten Boer te ondernemen. Stefan Dijkstra kwam terug van een blessure en sloot aan om weer wedstrijdritme op te doen. Met David Sanders als spits in de basis begon ZZVV 2 furieus aan de wedstrijd. David Sanders zag direct een goede kans gekeerd worden door de keeper van Omlandia 2. ZZVV 2 bleef sterker in de openingsfase van de wedstrijd. Omlandia 2 speelde voorzichtig en wilde via een goede opbouw hun spitsen bereiken. Dat deed de thuisploeg echter in een traag tempo waardoor ZZVV 2 de baas was. Dit resulteerde na 20 minuten in een corner. Donny Schoemaker draaide bal heel scherp in en verraste daarmee de keeper die de bal achter de lijn keerde. De scheidsrechter die prima op de achterlijn stond opgesteld gaf terecht aan dat het een doelpunt was en ZZVV leidde met 1-0. Omlandia 2 reageerde geïrriteerd en was de rest van de eerste helft met name druk met de scheidsrechter die weinig goeds kon doen in de ogen van de gastheren.

Na de thee volharde Omlandia 2 in eerste instantie in hun spel van de eerste helft. Voorzichtig in de opbouw en daardoor creëerde de thuisploeg weinig kansen. De beste kans was voor ZZVV 2. Vanuit de omschakeling kon laatste man Richard Koopman een minuut of 10 na rust alleen richting de keeper van Omlandia 2. Koopman liet echter zien dat aanvallen of verdedigen een groot verschil is; hij schoot hoog over en de wedstrijd bleef spannend. Na dit moment gooide Omlandia 2 het over een andere boeg. Het ging meer en meer de lange bal spelen en probeerde hun spitsen met hoge ballen in de zestienmeter gevaarlijk te laten worden. Dat leverde wel wat meer gevaar op maar echt grote kansen kreeg de thuisploeg niet en als er al een kans was stond Stijn ter Steege prima te keepen. ZZVV 2 had daarentegen de wedstrijd op slot moeten gooien. Een aantal keren lag er heel veel ruimte op de helft van de tegenstander maar er werden te vaak slechte keuzes gemaakt. In plaats van rustig de aanvallen uit te spelen werd er te snel geschoten of slordig balverlies geleden. En dan is het altijd simpel; in de laatste fase van de wedstrijd wordt het dan lastig met slechts een 0-1 voorsprong. Omlandia 2 gooide alles op alles en kreeg vrije trappen en corners mee, alsof ze in de uitverkoop waren. ZZVV 2 moest verdedigen en deed dat met verve. Knokken voor elke meter, strijd leveren en blijven vechten! De beloning kwam er na een paar minuten blessuretijd, 0-1! Groot was de opluchting en drie heerlijke punten konden mee naar Zuidwolde!

Dank aan de spelers van het derde en vierde elftal die hun bijdrage aan deze mooie overwinning hebben geleverd.

Opstelling ZZVV 2: Stijn ter Steege; Stefan Dijkstra, Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema; Pim Leerdam, Olaf Westerbeek, Donny Schoemaker; Michael ter Wal, David Sanders (’70 Abii Mehretab) en Julian Hoorn (’80 Andrei Rusu)