Datum

10 november 2018 17:00

Accommodatie

Onbekend

Meppel – Het bekerduel tussen de ongeslagen koplopers van de reserve hoofdklasse en de reserve tweede klasse is afgelopen zaterdagavond in het voordeel van de hoofdklasser beslist. Alcides 2 won na negentig minuten -ietwat geflatteerd- met 8-3 van ZZVV 2. De Zuidwoldigers konden tot en met de 60e minuut goed tegenstand bieden aan Alcides –en kwamen zelfs twee keer op voorsprong (!), maar moesten daarna toch het hoofd buigen. Hierdoor eindigt het bekeravontuur voor de jonge beloftenploeg uit Zuidwolde. Het team van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers wist op voorhand al dat het in Alcides 2 een team van formaat zou treffen, en toch speelde de ploeg -met verstand- voor de winst.

Dat deed ZZVV 2 met een incomplete selectie. Selectiespelers Donny Schoemaker, Olaf Westerbeek, Arjan Mulderij, Henk Bakker, Bart Otten, Jelle Verburg, Geert Bouwers en Mathijs Drent waren niet beschikbaar voor dit bekerduel. Ook middenvelder Matthijs Capellen startte uit voorzorg vanaf de bank. Keeper van het 5e elftal Dirk de Boer hielp ZZVV 2 wederom uit de brand. Dirk, bedankt!

Met elf gretige, fitte spelers begon ZZVV 2 gedisciplineerd aan de wedstrijd. Het probeerde de ruimtes klein te houden, Alcides 2 te ontregelen en het gokte op de tegenaanval met haar snelle aanvallers Julian Hoorn en Jordi Booij. Deze tactiek werkte, want Alcides 2 had grote moeite om tot aanvallen te komen. Sterker nog, in één van de eerste tegenaanvallen van ZZVV 2 was het raak voor de Zuidwoldigers. Aanvoerder Bas Bulthuis ontving de bal op flinke afstand en bedacht zich geen moment. De middenvelder schoot de bal hard richting het Meppeler doel, waar hij de bal via de onderkant van de lat, de grond en het dak van het doel achter de keeper zag verdwijnen, 0-1. Een grote verassing voor de neutrale toeschouwer. Echter was het niet snel daarna alweer gelijk. Balverlies in de aanval bij ZZVV leverde een gevaarlijke counter, inclusief doelpunt op, 1-1. In de 30e minuut kwam ZZVV 2 wederom op voorsprong. Dit keer via Jordi Booij, die na een goede pass van Julian Hoorn één op één met de doelman knap raak schoot, 1-2. In het laatste gedeelte van de tweede helft kwam Alcides 2, door simpelweg een knappe aanval, langszij, 2-2. Rust.

In de rust twee noodgedwongen wissels aan de kant van ZZVV 2. Door blessures moesten René Scholing en Pim Leerdam het veld verlaten. Zij werden vervangen door Matthijs Capellen en Jordi Zwiers. Met deze twee nieuwe spelers probeerde ZZVV 2 op dezelfde gedisciplineerde manier door te gaan. Helaas was het in de 50e minuut al raak voor Alcides. Uit een afgeslagen voorzet kreeg de Meppeler spits de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en schoot hij raak, 3-2. Ongeveer tien minuten later kreeg ZZVV via Jordi Zwiers de kans om op gelijke hoogte te komen. Helaas voor Zwiers -en voor ZZVV 2- ging het mis in de aanname van de bal en bleef de stand hetzelfde. Nog geen minuut later kreeg ZZVV 2 de deksel op de neus, want het doelpunt viel aan de andere kant, 4-2. Deze klap kwam hard aan bij de Zuidwoldigers, want in de tien volgende minuten scoorde Alcides nog twee maal; 5-2 en 6-2. Wel bracht Jordi Zwiers, uit een goede voorzet van Kristiaan Adema, de stand nog op 6-3. Maar het laatste woord was aan Alcides, dat in het slot van de wedstrijd nog twee doelpunten maakte; 7-3 en 8-3. Uiteindelijk een wat hoog uitgevallen nederlaag voor ZZVV 2, maar wel een terechte. Toch kan ZZVV 2 op bepaalde fases van de wedstrijd positief terugkijken, en maakte het drie knappe goals tegen een tegenstander die in hoofdklasse zelden tegentreffers te verwerken krijgt.

Komende zaterdag krijgt ZZVV 2 weer een tegenstander uit de eigen reserve 2e klasse. In Hollandscheveld is het plaatselijke tweede elftal de volgende opponent voor de beloftenploeg uit Zuidwolde. Om 14:30 wordt op sportpark de Oosthoek afgetrapt. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Dirk de Boer; Stef Kloeze, Richard Koopman, Niek Geers, Bryan Koster; Bas Bulthuis, Pim Leerdam (’45 Matthijs Capellen), Kristiaan Adema, René Scholing (’45 Jordi Zwiers); Jordi Booij en Julian Hoorn (’74 Jos Marissen)