SC Rouveen 2

2e klasse D

1 december 2018 16:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Het was gezellig druk op sportpark Woltingeslag. Niet alleen stond er een mooi affiche op het programma -de nummer één tegen nummer vier-, ook kon ZZVV 2 de eerste periodetitel pakken én namen de Zuidwoldigers afscheid van clubicoon Geert Bouwers. Door de wedstrijd tegen SC Rouveen 2 met 2-0 te winnen pakte ZZVV 2 niet alleen de periodetitel, maar gaf het Bouwers ook het afscheid dat hij verdiende. De senior van de jeugdige ZZVV-selectie emigreert namelijk per direct naar Italië. Met een grote bos bloemen ging Bouwers na de wedstrijd dan ook op de schouders, nadat hij kort daarvoor in de 80e minuut was ingevallen. Namens het tweede elftal willen we Geert bedanken voor zijn jarenlange inzet, gezelligheid en wijze lessen. Ook wensen we hem, en Christina, alle goeds in Zuid-Europa.

Het was een tactische puzzel voor trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers om de juiste elf bij elkaar te zoeken voor het duel met SC Rouveen 2. Door de afwezigheid van Richard Koopman (vakantie), René Scholing (blessure), Henk Bakker (blessure), Bryan Koster (andere verplichtingen), Jelle Verburg (eerste elftal) en Arjan Mulderij (blessure) moest Mijnheer gaan schuiven in zijn vaste basiselftal. Zo schoof middenvelder Matthijs Capellen een linie naar achteren en kreeg hij daar gezelschap van  de van een blessure herstelde Bart Otten. Ook was de eerste basisplaats voor de teruggekeerde Michael ter Wal een feit.

Dan de wedstrijd. Om half vijf startte de wedstrijd onder kunstlicht. Voor ZZVV 2 was het een duidelijke opdracht; de ploeg wil simpelweg alles winnen en hierdoor ook de eerste periodetitel pakken. Tegenstander SC Rouveen 2 hoopte met een overwinning weer aan te sluiten bij de top drie. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan het duel. En het waren de gasten die in de beginfase het initiatief namen en de eerste kleine kansjes kregen. Aan de andere kant was ZZVV 2 direct al levensgevaarlijk met haar razendsnelle aanvallers. De openingstreffer viel in de 20e minuut en was voor de thuisploeg. Buitenspeler Jordi Booij snelde langs zijn directe tegenstander en gaf de bal strak voor het doel. Daar stond spits Jordi Zwiers klaar om de voorzet tegendraads in te koppen, en ZZVV 2 op voorsprong te koppen; 1-0. In de fase na de openingstreffer nam ZZVV 2 het initiatief over van SC Rouveen en was de wedstrijd in evenwicht. Een fase met veel duels, snelle counters en veel reactievoetbal. In het laatste stuk van de eerste helft creëerde ZZVV 2 nog kansen via Jordi Zwiers, Kristiaan Adema en Michael ter Wal, echter zonder resultaat. Ook noemenswaardig was het optreden van de beide backs van ZZVV 2 gedurende het eerste bedrijf; Niek Geers en Stef Kloeze. Met veel kracht wonnen ze hun duels van de handige aanvallers uit Rouveen én denderden ze meerde keren over de flank om zich met het aanvalsspel te bemoeien. Rust.

Na de rust begon ZZVV 2 beter te voetballen. Waar het in de eerste helft veel reageerde, nam het nu direct het initiatief. Dat leverde direct vanaf de aftrap al bijna het gewenste resultaat op. Matthijs Capellen zocht met een lange bal direct Jordi Booij en die kwam één op één met de doelman. Helaas voor ZZVV 2 -en voor Booij- wist de keeper zijn poging te keren. Ook SC Rouveen liet zich na rust al snel zien. ZZVV-doelman wist met een serie knappe reddingen tegendoelpunten te voorkomen. In de 68e minuut viel de tweede Zuidwoldiger treffer. Na een mislukte uittrap van de doelman van Rouveen kon middenvelder Kristiaan Adema de bal snel controleren en schoot hij de bal strak in de hoek; 2-0. Een opluchting voor ZZVV 2 dat met deze treffer de wedstrijd op slot gooide. En zo kon de aandacht volledig uit naar het afscheid van Geert Bouwers, die in de 80e minuut mocht invallen. In de uiterste slotfase van de tweede helft liet Bas Blanken nog eens zien uit welk keepershout hij is gesneden. Met een prachtige redding onderstreepte hij zijn goede optreden. Einde wedstrijd.

Door de 2-0 overwinning heeft ZZVV 2 nu 27 punten uit 9 wedstrijden, de volle buit dus. En is het de terechte winnaar van de eerste periode. Maar zoals eerder beschreven is de honger van de Zuidwoldigers hier nog niet mee gestild. De ploeg heeft een helder doel; kampioen worden. En met dat doel in het achterhoofd vragen de spelers en begeleiders elke wedstrijd weer dezelfde instelling en concentratie van elkaar. De periode is een mooie prijs voor de jonge beloftenploeg, maar is -hopelijk- nog maar het begin van iets groters. Volgende week gaat de missie van ZZVV 2 verder. In Staphorst ontmoet het dan het plaatselijke derde elftal. De wedstrijd begint om 12:30. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Bas Blanken; Stef Kloeze (’80 Geert Bouwers), Matthijs Capellen, Bart Otten, Niek Geers; Kristiaan Adema, Donny Schoemaker, Bas Bulthuis; Jordi Booij, Jordi Zwiers (’70 Pim Leerdam) en Michael ter Wal (’65 Julian Hoorn)