89'

2e klasse D

3 november 2018 14:30

Onbekend

GRONINGEN – Op een zonnig, maar fris sportpark van de ACLO heeft ZZVV 2 ook haar zesde wedstrijd van het voetbalseizoen winnend weten af te sluiten. Na een boeiende strijd, waarbij tegenstander The Knickerbockers 6 pas in de 84e minuut de handdoek gooide, won ZZVV 2 uiteindelijk met 2-5. Nadat de ploeg van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers in de rust tegen een achterstand aan keek, herstelde het zich na rust en stelde het orde op zaken. Ook complimenten voor tegenstander The Knickerbockers 6, dat zich met veel strijd, duelkracht en lange ballen lastig liet verslaan.

Bijna de gehele tweede selectie reisde afgelopen zaterdag -met busjes- af richting het hoge Noorden. De uitwedstrijd tegen de studenten van The Knickerbockers staat elk jaar namelijk garant voor gezelligheid en sportiviteit, waardoor ook de niet wedstrijdfitte selectieleden (Henk Bakker, Bart Otten, Olaf Westerbeek en Arjan Mulderij) van de partij waren. Keeper Jelle Verburg versterkte opnieuw het eerste elftal, waardoor reservedoelman Dirk de Boer het doel verdedigde.

Om half drie werd er op een prima te bespelen kunstgrasveld afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. ZZVV 2 opende de wedstrijd met geduldig, verzorgd voetbal. En hier kwamen dan ook al snel de eerste kansen uit voort. Helaas voor de Zuidwoldigers lukte het Jordi Booij (tweemaal) en Donny Schoemaker niet om de openingstreffer te verzorgen. Dit lukte de boomlange verdediger Niek Geers wel. Uit een scherp aangesneden corner van middenvelder Matthijs Capellen stond Geers op de goede plek. Boven iedereen uit was het daarna een koud kunstje om de bal in te koppen, 0-1. In de periode na de openingstreffer vocht The Knickerbockers 6 zich terug in het duel. Met lange ballen en veel krachtige duels kwamen de Groningers er een paar keer gevaarlijk uit. Ook dit resulteerde in een doelpunt. In de 37e minuut kwam de Groningse spits pardoes één op één met Dirk de Boer. De aanvaller bleef rustig en schoot de bal in het net, 1-1. Tot overmaat van ramp zagen de aangeslagen Zuidwoldigers de thuisploeg -tegen de verhoudingen in- ook nog op voorsprong komen, na geklungel in de ZZVV defensie, 2-1. En zo keek ZZVV 2 bij het rustsignaal tegen een achterstand aan.

In de rust, op het veld, pepte de jonge spelersgroep elkaar op en sprak het vertrouwen uit in elkaar en in de mentale weerbaarheid van het “team”. En met een gezonde dosis agressie en scherpte begonnen de Zuidwoldigers aan de tweede helft. In een poging om de studenten met de rug tegen de muur te zetten slaagde ZZVV 2 deels. Waar het zelf tot redelijke mogelijkheden kwam, was het echter ook opletten bij de gevaarlijke counters van The Knickerbockers. Gelukkig bleef –mede door goed keeperswerk van Dirk de Boer- een tegentreffer uit en kon ZZVV 2 – al voetballend en strijdend- de regie over de wedstrijd houden. De beloning voor dit geconcentreerde, aanvallende spel kwam in de 70e minuut, toen Matthijs Capellen met een bekeken afstandsschot de bal over de verbouwereerde Groninger doelman plaatste, 2-2. Maar ZZVV 2 wilde meer en drukte door. Uit deze overdosis aan energie kwam ook de 2-3 voort. Het was vleugelverdediger Kristiaan Adema die de bal strak voor het doel gaf en daar invaller Pim Leerdam tegenaan zag lopen, 2-3. Opluchting in het Zuidwoldiger kamp, dat zag dat ZZVV 2 de gehele wedstrijd de betere was maar dit niet kon uitdrukken in de score. Na de 2-3 startte The Knickerbockers 6 aan hun slotoffensief, maar mede door -nu wel- overtuigend verdedigend werk van de Zuidwoldiger defensie bleef het doel van De Boer leeg. Het Groninger slotoffensief zorgde ook voor ruimte aan de andere kant. Waar het eerst aanvoerder Bas Bulthuis niet lukte om te scoren, lukte dit topscorer Jordi Booij enkele minuten later wel. De vleugelspeler werd aan het rennen gezet door Matthijs Capellen en na een goede aanname kon hij richting de keeper. Oog in oog bleef Booij koel en schoot hij raak, 2-4. Vijf minuten later hetzelfde recept; Capellen stuurde Booij wederom diep en Booij schoot –dit keer bekeken- raak, 2-5. Al met al een redelijke weerspiegeling van de wedstrijd, waarin ZZVV 2 de bovenliggende partij was, maar het in fases lastig had tegen het opportunistische, fysieke spel van de Groningers. Einde wedstrijd.

Door deze uitoverwinning komt de teller van de Zuidwoldigers na zes wedstrijden op achttien punten, en bezetten ze de eerste plaats op de ranglijst. De jonge beloftenploeg liet vandaag zien rustig te blijven bij een achterstand en door te voetballen zoals de ploeg het zo goed kan. Met een mooi resultaat als beloning. Toch blijft de ploeg nuchter onder de goede competitiestart en beseft het dat het hiermee nog niks “heeft”. Elke week zal ZZVV deze zelfde strijd, instelling en verzorgde voetbal voor de dag moeten brengen en wellicht wacht er dan aan het eind van het seizoen een mooie beloning. Ook geniet de ploeg van “kleinere successen”. Zo werd de overwinning van vandaag -met het hele team- tot in de late, gezellige uurtjes in het Appleknockers Flophouse gevierd. Al met al een prachtige dag!

Volgende week speelt ZZVV 2 een bekerwedstrijd. Na een goede poulefase is ZZVV 2 nu gekoppeld aan reserve hoofdklasser Alcides 2. Op papier een pittige tegenstander, maar in ieder geval een mooie kans voor de jonge ploeg om zich aan dit niveau te meten. Om 17:00 wordt er op sportpark Ezinge in Meppel afgetrapt. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Dirk de Boer; Stef Kloeze (’80 Geert Bouwers), Niek Geers, Richard Koopman, Kristiaan Adema; Matthijs Capellen, Donny Schoemaker, René Scholing; Jordi Booij, Jordi Zwiers (’68 Pim Leerdam) en Bas Bulthuis