... (schot)

2e klasse D

13 april 2019 16:30

Onbekend

ZUIDWOLDE – Op het eigen sportpark Woltingeslag heeft ZZVV 2 afgelopen zaterdag weer eens gewonnen. Na drie wedstrijden waarin dit niet lukte -gelijk, gelijk, verlies- was het eindelijk weer raak voor de equipe van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers. Na een doelpuntrijk duel tussen ZZVV 2 en v.v. Staphorst 3 stond er uiteindelijk een 7-4(!) eindstand op het scorebord. Grote man aan de kant van ZZVV was Matthijs Capellen. De flegmatieke middenvelder heerste op het middenveld en had met twee assists en één doelpunt een groot aandeel in de overwinning. Door deze overwinning –en de nederlaag van nummer twee ACV 3 – staat koploper ZZVV 2 nu vijf punten voor op ACV 3, en negen punten voor op nummer drie s.c. Rouveen 2. Met nog vier wedstrijden te gaan –en voor s.c. Rouveen 2 nog maar drie- kan ZZVV 2 tijdens het volgende competitieduel kampioen worden en promoveren.

Het was voor ZZVV 2 maar goed dat “good old” Geert Bouwers in het land was, want anders had de ploeg geen enkele wisselspeler gehad om keeper Jelle Verburg warm te schieten. Julian Hoorn, Mathijs Drent en Niek Geers speelden namelijk mee met ZZVV 1 en sloten na die wedstrijd pas aan als wisselspelers. Alle drie konden zij terugkijken op een geslaagd optreden in ZZVV 1, dat voor Hoorn zelfs werd bekroond met een doelpunt. ZZVV 1-trainers Rick Mulder en Herman Schonewille toonden zich sportief door ZZVV 2-middenvelder Matthijs Capellen niet te selecteren voor hun competitieduel. Capellen, die de afgelopen drie competitiewedstrijden zeer verdienstelijk meespeelde met ZZVV 1, is een zeer belangrijke pion in het tweede elftal in de strijd om de titel. Zo bleek ook vandaag. Henk Bakker, Arjan Mulderij, Patrick Scholing, Bryan Koster, Stijn ter Steege, Pim Leerdam, Bram Leerdam, Jordi Zwiers en Jos Marissen waren niet beschikbaar voor dit duel.

De wedstrijd boeide vanaf het begin. Want al in de eerste minuten viel er direct een doelpunt te noteren. Helaas niet voor ZZVV 2. Een verre ingooi –en idem doorkopbal- werd niet goed verwerkt door de Zuidwoldiger defensie en hiervan kon een aanvaller van Staphorst 3 profiteren. Hij tikte de bal sluw langs doelman Jelle Verburg; 0-1. Een domper voor het zelfvertrouwen van de thuisploeg, dat de laatste weken sowieso al een oplawaai had gehad. Toch pakte de ZZVV’ers het initiatief in de wedstrijd en creëerde het de eerste kansen, wat uiteindelijk ook de 1-1 opleverde. Een diepe bal van rechtsback Kristiaan Adema werd via een slimme lob door Jordi Booij tot doelpunt gepromoveerd; 1-1. En ZZVV 2 ging door, want niet veel later dacht aanvaller Olaf Westerbeek ZZVV 2 op voorsprong te koppen. Zijn inzet werd echter gestuit door de goalie, maar de rebound was een prooi voor René Scholing. De weer herstelde middenvelder tikte met zijn bovenbeen de bal in het doel; 2-1. ZZVV 2 wist in de fase na dit doelpunt de marge zelfs op twee te brengen. De rappe Jordi Booij snelde langs zijn tegenstander en leverde een strakke voorzet af die -tot teleurstelling van de gasten- werd binnengelopen door een Staphorster verdediger; 3-1. Vlak voor rust kwam Staphorst echter nog terug. De gasten scoorden, na lang balbezit, via een intikker bij de tweede paal; 3-2. En met die stand gingen beide ploegen de rust in.

Na rust wilde ZZVV 2 snel scoren en het duel op slot gooien. Middenvelder Matthijs Capellen nam dit heel letterlijk op en hij kopte in de 51e minuut de 4-2 binnen uit een hoekschop van Donny Schoemaker. Maar wederom toonde Staphorst 3 zich veerkrachtig en kwam het terug in de wedstrijd. De vlugge spits van Staphorst 3 bleef, na een snelle uitbraak, oog in oog met doelman Jelle Verburg rustig en rondde koeltjes af; 4-3. Het volgende doelpunt was weer voor ZZVV 2. Matthijs Capellen stuurde -met een op maat gegeven dieptepass- Jordi Booij op weg naar de Staphorster doelman en Booij wist –met het hoofd- deze kans te promoveren tot een doelpunt; 5-3. Booij, die tot dusver al goed was voor maar liefst 22(!) treffers kon er deze middag dus twee bij optellen. Ook voor middenvelder René Scholing zaten er vandaag twee doelpunten in het vat. Een afgeslagen corner kwam bij Scholing voor de voeten, waarna hij zuiver binnenschoot en de stand op 6-3 bracht. Staphorst deed hierna voor het laatst iets terug door wederom via de snelle spits, via een counter, te scoren; 6-4. Het slotakkoord was voor Bas Bulthuis, die na wederom een perfecte pass van Matthijs Capellen op de vijandige goalie af mocht lopen. Bulthuis lepelde de bal met een lob over de doelman heen en bracht daarmee de eindstand op het scorebord; 7-4.

Eindelijk weer een overwinning voor de jonge beloftenploeg uit Zuidwolde, dat na een wat mindere periode de oude vorm weer terug lijkt te krijgen. ZZVV 2 kan dit over twee weken bekronen met het kampioenschap, wanneer het uit bij v.v. Noordscheschut 3 minimaal een punt weet te behalen. Toch is het kampioenschap (en het bijbehorende promotie) niet het enige doel van ZZVV 2. De ploeg wil ook boven ACV 3 eindigen, dat ondanks dat ze niet mogen promoveren én kampioen mogen worden, een echte uitdager van ZZVV 2 is gebleken. Op zaterdag 4 mei speelt ZZVV 2 dus in Noordscheschut, de wedstrijd begint om 14:30. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Jelle Verburg; Stef Kloeze (’75 Mathijs Drent), Richard Koopman, Bart Otten, Kristiaan Adema (’65 Niek Geers); René Scholing, Donny Schoemaker, Matthijs Capellen; Olaf Westerbeek (’80 Julian Hoorn), Bas Bulthuis en Jordi Booij.