ZZVV 2

2e klasse D

24 november 2018 12:00

Onbekend

EMMEN – Op sportpark Oude Roswinkelerweg in Emmen heeft ZZVV 2 afgelopen zaterdag haar achtste overwinning van het seizoen geboekt. Na negentig minuten stug tegenstand te hebben gehad van v.v. Drenthina 2 wonnen de Zuidwoldigers uiteindelijk met 1-4. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers besliste het duel pas in het laatste kwartier, waar Drenthina 2 -tot dan toe- met verdedigend voetbal de gelederen knap gesloten wist te houden. Met deze achtste overwinning heeft ZZVV 2 nog alle haalbare punten binnengeharkt en staat het fier aan kop in de reserve 2e klasse D.

De week begon voor ZZVV 2 met heugelijk nieuws. Leider -en peoplemanager- Jan Loovers verblijde de jonge beloftenploeg met het feit dat hij ook volgend jaar aan het tweede elftal verbonden blijft. Hulde, Jan!

Trainer Klaas Mijnheer kon voor de wedstrijd tegen Drenthina beschikken over zestien (!) fitte spelers. Alleen Henk Bakker (blessure), René Scholing (blessure), Jos Marissen (andere verplichtingen), Arjan Mulderij (blessure), Jelle Verburg (bij ZZVV 1) en Olaf Westerbeek (bij ZZVV 4) waren niet beschikbaar voor dit duel. ZZVV 1-keeper Bas Blanken nam afgelopen zaterdag de plek onder de lat over van interim-keeper Dirk de Boer. Aanvaller Michael ter Wal besloot afgelopen week per direct over te stappen van ZZVV 1 naar ZZVV 2, en was dus ook beschikbaar voor dit duel.

Dan de wedstrijd. Op een moeilijk te bespelen grasmat probeerde ZZVV 2 direct het initiatief te nemen. Met goed positiespel lukt het de Zuidwoldigers de regie te nemen en de Emmenaren terug te duwen. De eerste kansjes ontstonden al snel voor ZZVV 2, maar deze waren nog niet besteed aan Jordi Booij en Bas Bulthuis. Ook Drenthina liet zich in de openingsfase zien. Via een snelle counter kwam de ploeg er gevaarlijk uit en dwong het ZZVV-doelman Bas Blanken tot een redding. Het was ZZVV 2 dat de eerste treffer van de wedstrijd maakte. Een prachtige steekpass van Matthijs Capellen bracht aanvaller Jordi Booij in stelling om 1-op-1 met de doelman raak te schieten. Booij bleef rustig en schoot de bal hoog in het doel, 0-1. In de fase na de openingstreffer werd ZZVV 2 slordiger en creëerde het minder kansen. Ook gaf het wederom een paar goede kansen weg aan Drenthina, wat uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker. Een voorzet en/of schot verdween ineens achter de verbouwereerde Bas Blanken, die aan de grond genageld stond en de bal over zich heen zag vliegen; 1-1. In de periode tot aan de rust klopte ZZVV nadrukkelijk op de “deur”. Maar helaas zonder enig resultaat. Rust.

Na de rust speelde ZZVV overtuigender. Maar ondanks dat het scherper en feller begon, wist Drenthina de Zuidwoldigers knap weg te houden bij hun doel. ZZVV 2 bleef geduldig en bouwde aanval na aanval, met pas in de 78e minuut het gewenste resultaat. Het was wederom aanvaller Jordi Booij, die op aangeven van Matthijs Capellen de bal diagonaal in het doel schoot, 1-2. Grote opluchting in het ZZVV-kamp, wat tot dan toe maar moeizaam tot grote kansen kwam. De volgende grote kans was echter alweer in de maak. Aanvoerder Bas Bulthuis besliste het duel namelijk twee minuten later. Na een pass van invaller Michael ter Wal kon de spits van afstand raak schieten, 1-3. Nu was het verzet van Drenthina helemaal gebroken en mocht Jordi Booij in de 87e minuut nog op voor zijn derde van de middag. Donny Schoemaker bracht Booij in stelling en hij schoot genadeloos hard raak, 1-4. Ook complimenten voor de verdedigers van ZZVV 2, die ook in het tweede deel van de wedstrijd een paar keer alert moesten reageren op snelle uitbraken van Drenthina. Stef Kloeze, Richard Koopman, Niek Geers en Kristiaan Adema hadden hierdoor een groot aandeel in deze late overwinning. Einde wedstrijd.

Een prima overwinning voor ZZVV 2. De ploeg bleef geduldig voetballen en moest vanwege het slechte veld ook een flinke portie strijd op de mat leggen. Deze combinatie leverde de ploeg van Mijnheer en Loovers dus uiteindelijk drie terechte punten op. Volgende week speelt ZZVV 2 thuis op het eigen Woltingeslag. Dan is s.c. Rouveen 2 de tegenstander. Aanvang: 16:30. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Bas Blanken; Stef Kloeze, Richard Koopman, Niek Geers, Kristiaan Adema; Bas Bulthuis, Donny Schoemaker, Matthijs Capellen; Jordi Booij, Jordi Zwiers (’73 Pim Leerdam) en Julian Hoorn (’45 Michael ter Wal)