ZZVV 2 in tweede helft ruim langs De Griffioen 2

De Griffioen 2

2e klasse D

29 september 2018 12:15

Onbekend

ZUIDWOLDE - Het tweede elftal van ZZVV heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door de tweede wedstrijd van de competitie wederom winnend af te sluiten. De ploeg van Klaas Mijnheer en Jan Loovers kende enkele mutaties binnen de selectie, maar de leiding kon na exact 90 minuten toch niet anders dan tevreden zijn met de 7-0 overwinning. De Griffioen 2, de ploeg uit Oosterwolde, eindigde de wedstrijd (helaas) met 9 man door meerdere blessures. Eén daarvan kwam voort uit een flinke botsing, ZZVV 2 wenst de geblesseerden van De Griffioen 2 beterschap toe.

Mijnheer had de beschikking over 14 selectiespelers, die toch wel erg veel verschillend kende ten opzichte van afgelopen week. Aanvoerder Bas Bulthuis mocht zijn geluk beproeven in het eerste elftal, evenals doelman Jelle Verburg. Pim Leerdam en Jos Marissen speelden mee met het derde elftal en geblesseerden Henk Bakker, Arjan Mulderij en Bryan Koster waren (logischerwijs) niet van de partij. Daar stond de terugkeer van Olaf Westerbeek en Mathijs Drent tegenover en vanuit het 1e elftal deed Julian Hoorn dit keer als veldspeler mee. Dirk-Willem de Boer, normaal spelend in het vijfde elftal van ZZVV, verdedigde het doel.

Dan de wedstrijd. ZZVV schoot uit de startblokken wat resulteerde in een vroege voorsprong. Jordi Booij kwam door aan de linkerkant van het veld en wist Julian Hoorn te bereiken, die op zijn beurt de bal beheerst tegen de touwen schoof: 1-0. Daarna wilde een gretig ZZVV 2 de score graag vergroten, maar net zoals vorige week, ontbrak het aan zuiverheid in de afronding. Kansen en tevens mogelijkheden tot kansen bleven onbenut, waardoor de frustratie langzaam toe nam. De Griffioen 2 probeerde een aantal keer te counteren, maar werd niet gevaarlijk voor de rust. Toen scheidsrechter Hans ten Hoopen floot voor de rust, kon ZZVV 2 moeilijk tevreden zijn met de stand.

Na rust bleek ZZVV 2 een stuk effectiever. Het tempo ging omhoog en er werd meer met pressie richting de goal van de Griffioen 2 gespeeld. Na een ongelukkig kopduel tussen de aanvoerder van De Griffioen en centrale verdediger Richard Koopman, moest de aanvoerder de wedstrijd met een fikse hoofdpijn verlaten. Omdat de Griffioen 2 al door zijn wissels heen was, moest de ploeg verder met tien man. Tot overmaat van ramp kreeg een centrale verdediger van de Griffioen een minuut later een bal hard in het gezicht. Hij probeerde het nog even, maar ook hij kon de wedstrijd niet volmaken: De Griffioen 2 hield slechts negen spelers over.

ZZVV 2 maakte van deze situatie gretig gebruik. ‘Goaltjesdief’ René Scholing wist binnen vijf minuten tweemaal het net te vinden. Vijf minuten later profiteerde spits Jordi Zwiers van een fout in de verdediging en liet hij zien dat hij wel degelijk over een ‘killerinstinct’ beschikt door de bal hard en laag langs de doelman te schuiven: 4-0. Even later deed ook middenvelder Matthijs Capellen een duit in het zakje. Een afgeslagen bal kwam na een lange aanval pardoes voor zijn voeten terecht. Capellen aarzelde niet en wist met zijn linkerbeen de keeper te verschalken. Aan de andere kant van het veld werd De Griffioen, ondanks dat het met negen man speelde, af en toe gevaarlijk. Stef Kloeze wist met een uiterste krachtinspanning een bijna zeker lijkend doelpunt van de gasten te voorkomen en ook Dirk-Willem de Boer trad een aantal keer beheerst op. Vlak voor tijd wisten ook Donny Schoemaker en Jordi Booij het net te vinden: 7-0. Scheidsrechter Hans ten Hoopen besloot, terecht, om geen blessuretijd bij te tellen en floot even na 14:00 af.

En zo bezit ZZVV 2, na twee speelronden, de eerste plaats in de competitie. ‘6 uit 2’ is een prima start voor de ploeg uit Zuidwolde. Volgende week komt LTC 2 uit Assen op bezoek op sportpark Woltingeslag, aftrap 16:30. ‘9 uit 3’ is dan de opdracht voor het team van Mijnheer en Loovers, want uiteindelijk, we gooien er nog maar een voetbalcliché uit, zijn ‘de drie punten het allerbelangrijkste’. Graag tot dan!

Opstelling ZZVV 2: Dirk-Willem de Boer; Niek Geers (78’ Olaf Westerbeek) , Bart Otten, Richard Koopman, Stef Kloeze (81’ Mathijs Drent); Donny Schoemaker, Matthijs Capellen, René Scholing; Julian Hoorn (45’ Kristiaan Adema), Jordi Zwiers en Jordi Booij