25 mei 2019 14:30

Scheidsrechter

Danny Kuiper

Onbekend

ZUIDWOLDE – Op het eigen sportpark Woltingeslag heeft ZZVV 2 afgelopen zaterdag een memorabel seizoen afgesloten met een 4-2 overwinning op FC Meppel 3. Voor de thuisploeg stond -na het reeds behaalde kampioenschap- slechts de eer nog op het spel, voor tegenstander Meppel lag dit anders. Bij winst zouden de Meppelers vrij blijven van nacompetitie tegen degradatie. Maar door deze nederlaag blijkt dit toch het lot voor FC Meppel 3, dat in Zuidwolde ook erg matig voor de dag kwam. En met de winst in het laatste competitieduel zit het seizoen er direct ook op voor ZZVV 2. Over twee weken reist “Oens Tweede” nog wel af richting Italië, waar het seizoen waardig zal worden afgesloten en er ongetwijfeld –onder het genot van de nodige versnaperingen- zal worden geëvalueerd.

De wedstrijd startte -voor de verandering- om half drie. Het was gelegenheidsscheidsrechter Danny Kuiper (Waarvoor dank!) die de wedstrijd in gang bracht. ZZVV 2 begon vrijuit te voetballen, maar kreeg door een enorme flater van de Zuidwoldiger defensie direct al een tegentreffer te verwerken. Met een knap afstandschot strafte de spits van Meppel dit geklungel af; 0-1. Maar ZZVV 2 bleek vele malen beter dan FC Meppel 3 en zette gelijk orde op zaken. Verdediger Bart Otten bediende Michael ter Wal, die met een knappe volley 1-1 maakte. Niet veel later was het weer raak voor ZZVV 2. Een schot van Jordi Booij kon ternauwernood worden gered door de Meppeler goalie, maar de rebound van Bas Bulthuis was hem te machtig; 2-1. ZZVV 2 creëerde in de periode tot aan de rust nog vele kansen, deze bleven echter onbenut. FC Meppel 3 kwam er simpelweg niet aan te pas. Tegenvaller vlak voor rust het wegvallen van ZZVV-topscorer Jordi Booij. Booij knakte ongelukkig door zijn enkel en moest met veel pijn het veld verlaten. Jordi Zwiers was zijn vervanger. Rust.

In de rust wisselde ZZVV 2-trainer Klaas Mijnheer maar liefst drie keer. René Scholing, Michael ter Wal en Bart Otten werden bedankt voor bewezen diensten en Pim Leerdam, Olaf Westerbeek en Niek Geers mochten hun opwachting maken. Invaller Jordi Zwiers was de man die de 3-1 op het –denkbeeldige- scorebord zette. Een andere invaller, Olaf Westerbeek, wist Zwiers te bereiken, die op zijn beurt knap raak wist te schieten; 3-1. Ook vleugelverdediger Stef Kloeze deed nog een duit in het zakje. Met een knap individuele actie passeerde hij drie tegenstanders en schoot daarna hard raak; 4-1. In het slot van de wedstrijd wisselde Klaas Mijnheer voor de laatste keer. Julian Hoorn kwam voor Kristiaan Adema. ZZVV 2 eindigde de wedstrijd met tien spelers, want middenvelder Pim Leerdam moest vanwege een bloedende hoofdwond de wedstrijd vroegtijdig verlaten. In de slotseconden van de wedstrijd scoorde Meppel nog één keer, waardoor de 4-2 eindstand een feit werd. Einde wedstrijd.

En zo eindigt een geweldig seizoen voor ZZVV 2. Trainer Klaas Mijnheer en leider Jan Loovers kunnen trots zijn op hun ploeg, die op een overtuigende manier –met een lange winstreeks- terecht kampioen werd. Volgend jaar ligt er een nieuwe uitdaging, op het één na hoogste reserve niveau van Nederland; de reserve 1e klasse. De selectie blijft intact en kan op dat niveau dan laten zien wat het allemaal –zowel individueel en als team- in huis heeft. Graag tot volgend seizoen!

Opstelling ZZVV 2: Jelle Verburg; Stef Kloeze, Richard Koopman, Bart Otten (’46 Niek Geers), Kristiaan Adema (’75 Julian Hoorn); Donny Schoemaker, Matthijs Capellen, René Scholing (’46 Pim Leerdam); Jordi Booij (’38 Jordi Zwiers), Bas Bulthuis en Michael ter Wal (’46 Olaf Westerbeek)